Programmieren: Kinderleicht mit Open Roberta

From Saturday, October 12, 2019 12:00 PM
to Saturday, October 12, 2019 3:00 PM

Stadtbibliothek Köln & Frauenhofer Institut IAIS

Open in-person activity

Zentralbibliothek, Cologne, Germany

Egal ob jung oder alt, Mädchen oder Junge, im Open Roberta Hub der Stadtbibliothek gelingt ein spielerischer Einstieg in die Welt des Programmierens. Mit der Programmiersprache NEPO erwecken wir Lego Mindstorms-Roboter und Calliope-Platinen zum Leben! Für alle von 6 - 99 Jahren

http://mint-festival.de/

    Other (see description)
    Basic programming concepts

Nearby upcoming activities:

Let‘s code animals
Sun, Oct 22, 2023 12:00 AM

Students from different countries in the eTwinning project “Animal Kingdom" do unplugged pixel art coding of different animals and research some facts about them.

Let‘s code animals
Sun, Oct 22, 2023 12:00 AM

Students from different countries in the eTwinning project “Animal Kingdom" do unplugged pixel art coding of different animals and research some facts about them.

CodeKlas
Tue, Oct 3, 2023 12:00 AM

Voor elke leerling die wil leren programmeren gaat binnenkort de CodeKlas weer van start. Dit schooljaar is de CodeKlas niet alleen een naschoolse activiteit, maar is er ook de mogelijkheid om de CodeKlas in een SWITCH uur te volgen.

  • CodeKlas SWITCH: vanaf 3 oktober elke dinsdag het 3e uur. (Het lokaal volgt nog.)

  • CodeKlas na school: vanaf 25 oktober elke woensdag vanaf het 8e uur in lokaal 031.

De CodeKlas SWITCH is bedoeld voor leerlingen die nog maar weinig of geen ervaring met coderen hebben. Het is een doorlopende serie lessen waarin we aan de slag gaan met het maken van een eenvoudige game in de programmeertaal JavaScript. Omdat het een doorlopende serie lessen is, schrijft een leerling zich voor een hele periode in; het is dan de bedoeling dat je elke week aanwezig bent. Na de kerstvakantie starten we met een nieuwe groep.

De CodeKlas na school is bedoeld voor leerlingen die al eens geprogrammeerd hebben en aan hun eigen project willen werken. Bijvoorbeeld het maken van een game, een app of het werken met elektronica in combinatie met Arduino of Raspberry Pi.