Základy programování ve Scratchi

From Friday, October 12, 2018 8:00 AM
to Friday, October 12, 2018 2:00 PM

Fakultní základní škola Olomouc

Other

Hálkova 4, Hodolany, Olomouc, Czechia

Žákům školy bude představeno prostředí Scratch, ve kterém si vyzkouší základy vizuálního programování. V úvodu si řekneme, co jsou to programy, kde je můžeme potkat a k čemu se mohou hodit. Potom si žáci samostatně sestaví v prostředí Scratch dvě hry - krmení kocoura Scratche jablky a variaci na hru Breakout. Naučí se programově hýbat s postavičkami, měnit jejich vzhled a reagovat na své okolí. Naučí se sestavovat podmínky a využívat cykly. Akce je určena jen pro žáky školy.

http://zshalkova.cz

    Primary school
    Basic programming concepts Visual/Block programming

Nearby upcoming activities:

Microtela
Thu, May 23, 2024 8:00 AM

Vědeckotechnická soutěž, která je součástí podpory technického vzdělávání. Soutěž vznikla díky podpoře města Lanškroun a společenství úspěšných průmyslových firem na lanškrounsku. Cílem soutěže je podněcovat co nejvíce mladších žáků k odhalování a rozvíjení jejich tvůrčích schopností a schopnosti svoji práci prezentovat veřejnosti. Napomáhat k vyhledávání talentů v oblasti vědy a techniky a umožňuje co největšímu počtu talentovaných žáků další odborný růst formou účasti na soutěžích.

"Programujemy roboty'
Sun, Oct 16, 2022 8:00 AM
Robotyka oraz programowanie w oparciu o lego Mindstorms.
Microsoft Office als Lern- und Kommunikationsplattform
Fri, Jun 7, 2024 12:00 AM
Jede Schüler*in erhält einen Office-Zugang Aktuelles Unterrichtsgesehen wird über diese Plattform sichtbar. Stundeneinträge finden in allen Gegenständen statt. Aufgaben werden erstellt und abgegeben Arbeitsblätter werden hochgeladen und digital bearbeitet Stundenwiederholungen, Test und einzelne Schularbeiten werden über Forms abgehalten