Generáljunk lottószelvényeket és hasonlítsuk össze megoldásainkat!

From Wednesday, October 10, 2018 9:00 AM
to Wednesday, October 10, 2018 10:00 AM

it-tanfolyam.hu

Other

info@it-tanfolyam.hu

Budapest, Váci utca 47, 1056 Magyarország

Véletlenszám-generátorral lottószelvényeket állítunk elő. Többféle ötletet, módszert, algoritmust, adatszerkezetet, tesztelési módszert összehasonlítva vizsgáljuk, hogy melyik a hatékonyabb lépésszámot, memóriaigényt, bonyolultságot tekintve. Java nyelven implementálunk és az érdeklődők javaslatait is azonnal beépíthetjük a forráskódba. A program a Java SE szoftverfejlesztő tanfolyamunk tematikájához kapcsolódik. A program nyílt és ingyenes. Előismeretként feltételezünk némi jártasságot programozási alapismeretek, programozási tételek, ciklusok, metódusok, tömbök témakörökből. A programot Kaczur Sándor, az it-tanfolyam.hu alapítója és oktatói csapatának vezetője tartja.

https://it-tanfolyam.hu

    Secondary school Higher Education Post graduate students Employed adults Unemployed adults
    Basic programming concepts Software development

Nearby upcoming activities:

Kódolás és űrkutatás
Sat, Sep 30, 2023 9:00 AM
A Kódolás űrkutatás workshop lehetőséget ad a gyerekeknek, hogy felfedezzék a rejtélyes világűrt és megismerjék, hogyan használhatják a programozást az űrkutatás izgalmas területén. Ezen a lenyűgöző utazáson az űrhajózás alapjaitól kezdve a műholdak működéséig és még annál is tovább vezetjük őket, hogy inspirációt merítsenek a tudomány és technológia izgalmas összefonódásából.
Minecraft forráscsomag készítés és 3D modellezés
Sat, Oct 28, 2023 9:00 AM
Fedezzük fel a Minecraft világának rejtett titkait és hozzunk létre valami teljesen újat együtt! Tanuljuk meg, hogyan működnek a Minecraft kódsorai, és fedezzük fel a 3D modellezés és textúrázás alapjait a Blockbench segítségével. A workshop végén megalkothatjuk saját egyedi Minecraft világunkat, amit büszkén megoszthatunk barátainkkal is!
Védjük meg az óceánt Lego robottal!
Thu, Oct 26, 2023 1:00 PM
A versenyre 3 fős csapatok nevezhetnek kizárólag saját Lego (EV3 vagy Spike) robotépítő készletekkel. A meglévő robotpályáinkat használva teljesen új kihívás elé állítjuk versenyzőket. A téma az óceánok védelme, ehhez fognak kapcsolódni a feladatok, melyet ott helyben fog megtudni minden csapat. A feladat ismertetés után kezdődik az építés és programozás. Sok kisebb kihívásból tevődik össze a versenyfeladat (például különböző tárgyak felismerése szenzorokkal, majd azok emelése, szállítása), így a sikerhez nem csak programozói és építési tudásra van szükség, hanem megfelelő stratégiára is. Fontos, hogy jó legyen a hangulat, a versengés helyett teret kapjon a csapatok közötti kooperáció. hogy a versenyző csapatok egymástól is tanulhassanak, hogy ezáltal is fejlődjenek.