Σώστε το σπίτι από τη φωτιά

From Monday, October 21, 2024 3:21 AM
to Friday, October 25, 2024 3:21 AM

Νηπιαγωγείο

Open in-person activity

Greek

Νηπιαγωγείο Λαγυνών, Εγνατίας, 572 00, Λαγυνά

Πρόκειται για ένα επιτραπέζιο παιχνίδι για το Beebot όπου οι παίκτες θα πρέπει να προγραμματίσουν το ρομπότ να οδηγηθεί στο σπίτι για να μπορέσουν οι πυροσβέστες να σβήσουν τη φωτιά. Πρόκειται για μία δραστηριότητα που συνδυάζει τη φωνολογική ενημερότητα και τον προγραμματισμό που απευθύνεται σε νήπια που τώρα μαθαίνουν να προγραμματίζουν το Beebot.

Η πίστα του Beebot είναι ένα επιδαπέδιο πλέγμα . Με τα πλαστικά τουβλάκια δημιουργούμε το δρόμο που οδηγεί στο σπίτι που καίγεται.

 

    Pre-primary education
    Robotics Unplugged activities

Nearby upcoming activities:

Η μικρή κουκουβάγια χάθηκε...
Mon, Oct 21, 2024 9:00 AM

Βασιμένο στο ομώνυμο παραμύθι: Χάθηκα. Η μικρή κουκουβάγια έπεσε από το δέντρο ενώ κοιμόταν και χάθηκε. Ψάχνει να βρει τη μαμά της και είναι λυπημένη. Ο σκίουρος προθυμοποιήθηκε να τη βοηθήσει, αλλά κάνει λάθη... Μπορείτε να βοηθήσετε τη μικρή κουκουβάγια να βρει τη μαμά της; Τοποθετούμε στο πλέγμα τις εικόνες των ζώων, αρκούδα, λαγός, βάτραχος και κουκουβάγια. Τα παιδιά πρέπει να οδηγήσουν τη μικρή κουκουβάγια στη μαμά της.

Η μικρή κουκουβάγια χάθηκε..
Mon, Oct 21, 2024 9:00 AM

Βασισμένο στο ομώνυμο παραμύθι: Χάθηκα.Η μικρή κουκουβάγια έπεσε από το δέντρο ενώ κοιμόταν και χάθηκε. Ψάχνει να βρει την μαμά της και είναι λυπημένη. Ο σκίουρος προθυμοποιήθηκε να τη βοηθήσει, αλλά κάνει λάθη... Μπορείτε να βοηθήσετε τη μικρή κουκουβάγια να βρει τη μαμά της; Τοποθετούμε στο πλέγμα τις εικόνες των ζώων, αρκούδα, λαγός, βάτραχος και κουκουβάγια. Τα παιδιά πρέπει να οδηγήσουν τη μικρή κουκουβάγια στη μαμά της.

Ταξίδι στα μνημεία της Θεσσαλονίκης
Fri, Oct 18, 2024 9:51 AM

Θα δημιουργήσουμε ένα χάρτη Beebot 3χ4 με τα μνημεία της Θεσσαλονίκης (Λευκός Πύργος, ΒΕΛΟΣ, Άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου, Πολεμικό Μουσείο) και κάρτες αποστολών με QR Codes. Οι παίκτες θα πρέπει να σκανάρουν το QR Code, να δουν την εικόνα που κρύβεται και στη συνέχεια να προγραμματίσουν το ρομπότ να φτάσει στο αντίστοιχο τετράγωνο.

Μέσα από τον προγραμματισμό αυτό:

  • ευνοείται η ανάπτυξη μεταγνωστικής ικανότητας των παιδιών καθώς τους δίδονται ευκαιρίες αναστοχασμού σχετικά με τον τρόπο σκέψης τους (μαθαίνω πώς να μαθαίνω).
  • βελτιώνεται η ικανότητα των παιδιών να επιλύουν προβλήματα
  • προάγεται η ικανότητα του χωρικού προσανατολισμού