Moje AI zanimanje

From Friday, October 18, 2024 8:32 PM
to Friday, October 18, 2024 8:33 PM

OŠ"Braća Seljan" Karlovac

Open in-person activity

Croatian

Vladimira Nazora 1, 47000, Karlovac, Karlovačka županija, HRV

Prateći najnovije trendove učenici viših razreda će pomoću umjetne inteligencije napraviti video. Koristeći alat ChatGPT istražit će nekoliko informacija/zanimljivosti o svom budućem zanimanju. Potom će koristeći digitalni alat Pictory.AI izraditi video.  Video će downlodati u .mp4 formatu ili podijeliti putem poveznice.

 

    Primary school
    Artificial intelligence

Nearby upcoming activities:

Kodiranje na papiru
Mon, Oct 14, 2024 8:12 PM

Radionica je namjenjena učenicima prvih i drugih razreda osnovne škole.

Na ovoj radionici učenici razvijaju logičko i analitičko razmišljanje kroz rješavanje labirinta i bojanjem po zadanom predlošku.

Učenici će se poznati će s pojmom algoritma tražeći put iz labirinta. Na ispisanim predlošcima učenicima će biti zadani labirinti kroz koje će strelicama voditi svoje likove do zadanog cilja. Svaki algoritam zapisat će kao niz strelica.

Nakon kodiranja izlaza iz labirinta učenici će bojanjem piksela na papiru otkriti tajni lik.

 

Završna aktivnost je crtanje robota pri čemu su učenicima zadani razni dijelovi robota podijeljeni po brojevima i učenici bacanjem kocke određuju kakvo će robot imati tijelo, zatim glavu, ruke i noge. Učenici na kraju uspoređuju nastale crteže i donose zaključke zašto svatko je svaki crtež jedinstven.

Ozobot
Mon, Oct 14, 2024 8:15 PM

Programiranje Ozobot Bit+ mini robota namjenjeno je učenicima osnovnoškolskog uzrasta. S Ozobotom će učenici otkriti svijet robotike.

Učenici će kodirati Ozobot Bit+ koristeći markere u boji. Ozobot Bit+ pratit će linije u različitim bojama, reagirati na boje, mijenjati brzine i donositi odluke. 

 

Nakon kodiranja zadanih predložaka, učenici će sami crtati stazu po kojoj se Ozobot kreće, te isprobavati kodove po svom izboru. 

Binarna narukvica
Mon, Oct 14, 2024 8:16 PM

Radionica je namjenjena učenicima petih razreda osnovne škole.

 

Na radionici će učenici izrađivati narukvice i privjeske za ključeve koristeći perlice u raznim bojama. Za izradu narukvica i privjesaka za ključeve koristit će perlice u dvije boje pri čemu će jedna boja označavati nulu, a druga boja jednicu u binarnom brojevnom sustavu. Nizajući perle prema dobivenim kodovima učenici će na narukvicama i privjescima "ispisivati" inicijale svog imena.