Computer Gaming and AI

From Monday, September 30, 2024 11:32 AM
to Monday, June 16, 2025 11:34 AM

ΠΡΟΤΥΠΟ ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΑΓ.ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ

Open in-person activity

Greek

Κωνσταντινουπόλεως, 135 61, Άγιοι Ανάργυροι

αφορά την ανάπτυξη παιχνιδιών με χρήση της τεχνητής νοημοσύνης (AI)

    Secondary school
    Game design

Nearby upcoming activities:

Απόδραση από τον κήπο
Mon, Apr 15, 2024 12:00 AM

Προγραμματίζουμε τη Bee-Bot να αποφύγει εμπόδια που αντιπροσωπεύουν λουλούδια ή έντομα για να αποδράσει από έναν κήπο.O κήπος αποτυπώνεται σε μια πίστα -χαλάκι ΒΕΕΒΟΤ. Αυτή η δραστηριότητα δημιουργήθηκε ως μέρος του  EU Code Week Local Training που διοργανώνεται από τους  επικεφαλής Leading Teachers   της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κώδικα στην Αθήνα.

Με οδηγό την μελισσούλα...Το όνομα μου κατακτώ!!!!!
Mon, Oct 14, 2024 8:30 AM

1)Σε ένα διαμορφωμένο επιδαπέδιο πλέγμα 5Χ5 υπάρχουν τα ονόματα των παιδιών. Το κάθε παιδί γίνεται το "ρομποτάκι"και καλείται να αναγνωρίσει το όνομά του, να τοποθετήσει τα βελάκια με τη σωστή σειρά, ούτως ώστε να εκτελέσει την διαδρομή και να φτάσει στο όνομά του. 

ΣΤΟΧΟΙ:Να χρησιμοποιούν τις βασικές εντολές του προγραμματισμού.Να δημιουργούν πλαίσια επίλυσης προβλημάτων προγραμματισμού.

2)Αφού πρώτα έχουμε πειραματιστει με το bee bot και έχουμε μάθει τις βασικές του λειτουργίες, στην πίστα για την μελισσούλα-ρομπότ, τοποθετούμε τα αρχικά γράμματα από τα ονόματα των παιδιών. Το κάθε παιδί σχηματίζει τον αλγόριθμο στην μελισσούλα, έτσι ώστε το bee bot να φτάσει στο αρχικό του γράμμα.

ΣΤΟΧΟΙ: Να σχεδιάσουν απλούς αλγόριθμους(με ακολουθία και επανάληψη)για να λύσουν προβλήματα.

3)Οι μαθητές αποκρυπτογραφούν τον κωδικό κια ανακαλύπτουν το όνομά τους.Ο κώδικας περλαμβάνει αριθμούς που κάθε ένας από αυτούς συμβολίζει ένα γράμμα.

ΣΤΟΧΟΙ:Να έρθουν σε επαφή με την έννοια του κώδικα.

Προγραμματίζω στο περιβάλλον "Διερμηνευτής της Γλώσσας"
Mon, Oct 10, 2022 12:00 AM

Οι μαθητές της Β΄τάξης Λυκείου μαθαίνουν να προγραμματίζουν, αναπτύσσουν βασικές δεξιότητες προγραμματισμού και εξοικειώνονται με τις βασικές προγραμματιστικές δομές αξιοποιώντας το προγραμματιστικό περιβάλλον "Διερμηνευτής της Γλώσσας".