Neumann 120

From Monday, October 16, 2023 12:00 AM
to Wednesday, October 16, 2024 12:00 AM

Szegedi SZC József Attila Általános Iskola és Szakképző Iskola

Open online activity

Hungarian

6723, Szeged, Szegedi Járás, Csongrád-Csanád, Gyík utca 3, HUN

Neumann János születésének 120. évfordulója alkalmával egy online szabadulószobás játékot készítettünk. A szabadulószoba feladatain keresztül bővebb betekintést tehetünk Neumann János életébe.

A játékhoz elengedhetetlen Neumann János önéletrajzának ismerete: https://njszt.hu/hu/page/neumann-janos-eletrajza

És itt: https://kepmas.hu/hu/neumann-janos-matematikus-informatikai-forradalom-elinditoja-neumann-elv-elso-szamitogep

    Secondary school Other (see description)
    Other

Nearby upcoming activities:

Go WRO
Mon, Oct 9, 2023 10:00 AM

Iskolánk Meet and Code eseménye:

LeírásSzeretnénk az iskolánk Lego Sumo győztes robotika csapatával a LEGO WRO magyarországi versenyre felkészülni és részt venni. Az Önök támogatását a WRO pálya beszerzésére és csapatregisztrációra fordítjuk.
Az iskolánkban van egy lelkes kis programozó csapat, melynek tagjai szeretnék kipróbálni a WRO versenyt, de ehhez nincs anyagi forrásunk. A versenyben 10 főt indítunk több évfolyamról összeszedve. A versenyre a végleges létszámot a házi versenyek lebonyolításával határozzuk meg, így be tudjuk vonni szinte az egész iskolát és nagyon jó "programozós" délutánokat tudunk szervezni.
A célcsoport 5-11 évfolyam.
A pálya beszerzése után minden héten több szakköri alkalommal is a versenyre készülünk és körversenyekkel kiderítjük ki az évfolyam legjobbja, aki képviseli az iskolát a WRO versenyen.
WRO házi selejtező rendezése, október 9-én saját Lego Spike Prime készleteinkkel történik. A házi versenybe az egész iskola bevonása valamilyen formába: programozás, versenyzés, plakát készítés, tudósítás.... stb.
Az eseményről egy kisfilmet is készítünk a diákság részvételével, mellyel iskolánkat és a meet and code programot és a Codeweek eseményt kívánjuk népszerűsíteni.

Osnovni koncepti programiranja
Mon, Oct 14, 2024 4:00 PM

Osnovni koncepti programiranja. Širenje digitalne pismenosti na kreativan i inspirativan način.

Pronađi moj zadatak
Sun, Oct 8, 2023 8:00 AM

Aktivnosti su planirane u 4 radne etape. Prvu aktivnost provode svi učenici individualno, a ostale aktivnosti su organizirane za rad u četiri skupine.

1. aktivnost - preoblikovanje Morseovog koda u binarni kod, šifriranje riječi i razbijanje šifriranih riječi (individualni rad)

2. aktivnost - razbijanje šifre i sastavljanje tekstualnih zadataka prema dobivenim skrivenim pojmovima - rad u skupinama, 4 različita zadatka

3. aktivnost - preoblikovanje brojevnog izraza u binarni kod i postavljanje u microbit - rad u skupinama

4. aktivnost - svi tekstualni zadatci (4 različita zadatka) su postavljeni na Digipad.

Skupine međusobno razmjenjuju programirane microbitove, razbijaju šifru (zadatak postavljen u binarnom kodu), rješavaju zadatak, fotografiraju ga i objavljuju na Digipadu kao slikovni komentar uz odgovarajući, već objavljen tekstualni zadatak.