EU ROBOTUL

From Saturday, October 14, 2023 10:00 AM
to Sunday, October 15, 2023 1:00 PM

Asociatia Centrul de Resurse Educationale pentru Dezvoltare (CRED)

Other

Romanian

Ce conținut vei aborda în cadrul evenimentului? În cadrul evenimentului, copiii vor invata să programeze roboți folosind blocuri de comenzi și să lucreze cu senzori. Vom face proiecte practice care implică mișcarea roboților și colectarea datelor de la senzori pentru a învăța concepte de bază în programare și tehnologie. Ce resurse și meteode vei folosi pentru a preda acest conținut participanților la eveniment? Vom folosi roboți educaționali programabili și platforme de programare vizuală pentru a învăța să cream algoritmi de programare prin plasarea blocurilor de comenzi. De asemenea, vom utiliza roboți echipați cu senzori pentru a linvata cum să colectam și să utilizeam datele din mediul înconjurător în proiecte. Care sunt obiectivele evenimentului? Evenimentul are ca obiective să îi învețe pe copii să programeze roboți, și să interacționeze cu senzorii, stimulând totodată gândirea logică și abilitățile de rezolvare a problemelor printr-o experiență interactivă și colaborativă. Pentru cine este acest eveniment? Evenimentul se adreseaza elevilor de liceu. De unde provin participanții? Participantii provin din licee din orasul Tg. Jiu Care este gradul lor de familizarizare cu subiectul evenimentului? Participanții sunt bineveniți indiferent de nivelul lor de cunoștințe în programare; acest eveniment oferă oportunitatea de a învăța de la zero, însă cei cu cunoștințe anterioare în programare vor putea aprofunda și mai mult conceptele prezentate. Ce face acest eveniment special pentru participanți? Acest eveniment oferă copiilor o experiență specială în învățarea programării și tehnologiei prin intermediul roboților educaționali și a interacțiunii cu senzorii, dezvoltând abilități importante într-un mod captivant și distractiv. Cine sunt facilitatorii evenimentului (traineri, profesori, voluntari cu expertiză)? Facilitatorii sunt profesori si trainer cu experienta in domeniul didactic si in domeniul tehnologiei. Cum se vor conecta participanții la eveniment? În prima zi, participanții iau parte fizic la eveniment. Aceștia vor lucra cu echipamentele fizice. În a doua zi, participanții se conectează online folosind platforma ZOOM. Cine sunt partenerii implicați în organizarea evenimentului (școală, bibliotecă, alte entități din comunitate)? LICEUL TEHNOLOGIC NR.2 TG-JIU - asigurare grup tinta si sala desfasurare eveniment si MELTED PROGRAMMING SRL - asigurare roboti folositi in eveniment

    Other (see description)
    Other

Nearby upcoming activities:

Bricolajul, sursa pentru sănătatea mintala
Fri, Oct 20, 2023 8:00 AM
Crearea de obiecte si proiectele de tip „Do It Yourself” sunt activitati ideale, iar ocaziile pot fi diverse, de la sarbatorile de peste an, precum Craciunul, la o zi de nastere ori weekend. Copilul poate profita de ocazie pentru a crea, folosind propriile maini, un cadou, pentru o persoana la alegere. Principalul lucru este ca manipuleaza, exploreaza si invata pe cont propriu, rezultatul final nefiind obiectivul principal.
Inspiring Museums/ 18th of May Museums Day
Mon, Apr 29, 2024 10:00 AM

1. Students show the way to the museum with the help of arrows. 2. Students discover the words by deciphering the given code.

Eu pot, eu codez, eu mă bucur
Sat, Oct 7, 2023 7:00 AM

Elevii din diferite școli din țară și din străinătate vor desfășura activități distractive de codare a culorilor. Elevii vor programa cu ajutorul sistemelor de codare, vor folosi aplicația Quiver, vor folosi instrumente de desen pe Pixel Art, abordând teme de viață sănătoasă.