Scratch ile Şekil Örüntüleri Oluşturma

Scratch ile Şekil Örüntüleri Oluşturma

From Tuesday, October 18, 2022 1:00 PM
to Sunday, October 23, 2022 7:30 PM

Murat Atılgan Ortaokulu

Open in-person activity

cemalbilgic@gmail.com

Turkish

Murat Atılgan Ortaokulu, Deliklitaş, Deliklitaş Caddesi, 26090, Odunpazarı, Eskişehir, TUR

6.Sınıf Matematik örüntüler konusuna örnek olması amacıyla Scratch programında geometrik şekiller kullanılarak belli bir kurala göre örüntü oluşturma etkinliği yapılacaktır. Öğrenciler bu etkinlik ile hem matematikteki şekil örüntülerinin mantığını anlamaya çalışacak, hem de kodlama kavramlarından döngüleri, iç içe döngü kullanmayı öğreneceklerdir. Bu çalışma ile aynı zamanda eğlenceli bir kodlama etkinliği gerçekleştirilecektir.

    Primary school
    Basic programming concepts Playful coding activities Visual/Block programming Motivation and awareness raising

Longitude: 30.52311
Latitude: 39.77132
Geoposition: 39.77132,30.52311

Nearby upcoming activities:

Kış mevsi ile ilgili kodlama
Tue, Dec 5, 2023 12:00 AM

Decodable Steam readers projesi vasıtasıyla öğrencilerime kodlama etkinliği hazırlamak istiyorum 

Güvenli İnternet Günü
Sat, Feb 1, 2025 10:02 PM

Kalem kağıt ile kodlama yaparak öğrenciler kendi nonogramlarını oluşturdular.Ortaklaşa yazdığımız sloğanımızın harflerini önce kodlayıp sonra boyadılar.

Güvenli internet günü
Sat, Feb 1, 2025 3:10 PM

Kalem kağıt kodlama yaparak öğrencilerimiz kendi nonogramlarını oluşturdular. Ortaklaşa yazdığımız sloganımızın harflerini önce kodladılar. Sonrasında boyadılar.