Κινούμενα γράμματα στο Scratch - Animated letters in Scratch

From Monday, October 10, 2022 8:30 AM
to Thursday, October 20, 2022 12:00 AM

1st Elementary School of Vari

Open in-person activity

Greek

Αττιδος 7A, Βάρη 166 72, Ελλάδα

Σε αυτή τη δραστηριότητα οι μαθητές θα δημιουργήσουν ένα κινούμενο μήνυμα ή μια διαδραστική εικόνα, μπορεί να είναι το όνομά τους, ένας χαιρετισμός από τον τόπο τους ή το "code week" με το πρόγραμμα scratch. Θα σχεδιάσουν ή θα εισάγουν κάθε γράμμα και αντικείμενο και στη συνέχεια θα δημιουργήσουν κινήσεις και ενέργειες για αυτό ώστε να κινείται, να περιστρέφεται, να αλλάζει χρώματα, να παίζει ήχους κτλ.

    Primary school
    Basic programming concepts Game design

Nearby upcoming activities:

Coding in space for the climate change
Tue, Oct 1, 2024 2:20 PM

Τα παιδιά καλούνται να σχεδιάσουν σε ένα φύλλο εργασίας τα κουτιά (pixels) σύμφωνα με το αριθμητικό/χρωματικό κώδικα που δίνεται (κάθε αριθμός αντιστοιχεί σε ένα χρώμα) και να αποκαλύψουν το μυστικό εικόνα (Pixel Art).

Ελάτε να προγραμματίσουμε όλοι μαζί!!
Mon, Oct 14, 2024 10:56 AM

Ήρθε ο Οκτώβριος και ανανεώνουμε το ραντεβού μας με την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κώδικα – EU Code Week. Οι μαθητές και οι μαθήτριες όλων των τμημάτων του σχολείου θα ασχοληθούν με διασκεδαστικές αλγοριθμικές, προγραμματιστικές και ρομποτικές δραστηριότητες, προκλήσεις και παιχνίδια. Βασικός στόχος είναι τα παιδιά να καλλιεργήσουν γνώσεις και δεξιότητες υπολογιστικής σκέψης, προγραμματισμού και κωδικοποίησης, να διερευνήσουν και να επιλύσουν προκλήσεις και γρίφους με τη χρήση του ηλεκτρονικού υπολογιστή να επικοινωνήσουν και να συνεργαστούν με τους συμμαθητές τους και να διασκεδάσουν! 

"Coding in space for the climate change"
Mon, Oct 14, 2024 9:56 AM

As part of World Space Week 2024 with the theme: "Space and Climate Change", which emphasizes the critical role of space exploration and technology in understanding and addressing the challenges posed by climate change, the following activities will be implemented:

1) On a tabletop robotic track we will place images of different parts of the Earth (images of forests, oceans, ice, atmosphere, etc.). The children are asked to program the satellite robot (Beebot) to pass by these points to measure and collect data which will be sent to Esa (end).

2) Children are asked to draw on a worksheet the boxes (pixels) according to the numerical/colour code given (each number corresponds to a colour) and reveal the secret picture (Pixel Art).