Lesbox/workshop/online materiaal A3

From Sunday, January 1, 2023 10:00 AM
to Thursday, July 13, 2023 5:00 PM

CodeWeekNL

Invite-only in-person activity

Dutch

Zonnehof 2, 5721 AZ Asten

Kinderen leren aan de hand van het volgen en schrijven van zeeprecepten basiskennis rondom algoritmes.

https://www.prodaswilik.nl

    Pre-primary education
    Basic programming concepts Web development Mobile app development Software development Data manipulation and visualisation Robotics Hardware Other Unplugged activities Playful coding activities Art and creativity Visual/Block programming Game design Internet of things and wearable computing 3D printing Augmented reality Artificial intelligence Motivation and awareness raising Promoting diversity

Nearby upcoming activities:

Digitale Kennis Van Afropean Jongeren Vergroten
Sat, Oct 21, 2023 1:00 PM
Het project "Digitale Kennis Van Afropean Jongeren Vergroten" heeft als belangrijkste doel het versterken van de digitale competenties van Afropean jongeren tussen de 15 en 25 jaar oud. Met dit project wil Stichting Afropeans deze kloof verkleinen door jongeren de kans te geven hun digitale competenties te vergroten en hen te ondersteunen bij het ontdekken van de mogelijkheden die digitale technologieën bieden voor hun persoonlijke en professionele ontwikkeling. Doelstellingen: - Het bieden van toegankelijke en praktijkgerichte workshop en training over digitale vaardigheden, zoals digitale communicatie, mediawijsheid, online samenwerking en privacybescherming. - Het vergroten van de digitale zelfredzaamheid van jongeren, door hen te leren hoe ze digitale technologieën effectief kunnen inzetten voor educatieve en persoonlijke doeleinden. - Het stimuleren van interesse in de technologie en digitale beroepen, om zo de instroom van jongeren in relevante technologische opleidingen en banen te bevorderen. - Het bereiken van een diverse groep jongeren, met speciale aandacht voor kansarme jongeren en jongeren met een migratieachtergrond. - Het verbeteren van hun digitale geletterdheid, zodat ze kritisch en verantwoord kunnen omgaan met technologie en digitale informatie Uitvoering en activiteiten: Om de gestelde doelen te bereiken, zijn de volgende activiteiten gepland: a) Organiseren van een eendaagse workshop en training: We zullen een workshop en training opzetten die jongeren de basisprincipes van digitale technologieën bijbrengen en praktische vaardigheden ontwikkelen. Deze workshops zullen interactief en laagdrempelig zijn, zodat alle jongeren kunnen deelnemen, ongeacht hun voorkennis. b) Ondersteuning en begeleiding: We zullen begeleiding bieden aan jongeren die extra ondersteuning nodig hebben bij het ontwikkelen van digitale vaardigheden, bijvoorbeeld door middel van mentoring of coaching. Beoogde resultaten: Met het project "Digitale Kennis Van Afropean Jongeren Vergroten" beogen we de volgende resultaten te behalen: - Minimaal 20 jongeren bereiken en betrekken bij de workshop en training. - Minimaal 80% van de deelnemende jongeren geeft aan dat hun digitale kennis is verbeterd en dat ze zich zelfverzekerder voelen in het gebruik van digitale technologieën. - Minimaal 30% van de deelnemende jongeren geeft aan meer interesse te hebben in technologie gerelateerde opleidingen of beroepen.
Hack the Future: Ontdek Micro:bit en LittleBits
Fri, Oct 20, 2023 10:00 AM
Tijdens ons Meet and Code-evenement willen we jonge deelnemers kennis laten maken met de spannende wereld van coderen en elektronica door middel van twee fascinerende platforms: de micro:bit en LittleBits. Ons doel is om de deelnemers de volgende vaardigheden en concepten bij te brengen: 1. Programmeren met de micro:bit: Deelnemers leren de basisprincipes van programmeren met de micro:bit, een eenvoudig maar krachtig programmeerbaar apparaat. 2. Elektronische sensoren begrijpen: We zullen de wereld van sensoren verkennen met behulp van LittleBits-modules, waarbij deelnemers leren hoe deze sensoren gegevens verzamelen en verwerken. 3. Creatieve toepassingen ontwikkelen: Deelnemers zullen hands-on ervaring opdoen door praktische projecten te bouwen, zoals een draagbare stappenteller en een deurstatusdetector voor werkplekken. Doelen van het evenement: - Stimuleren van interesse en enthousiasme voor STEM-onderwerpen (Science, Technology, Engineering en Mathematics) bij jongeren. - Bevorderen van digitale geletterdheid en programmeervaardigheden. - Aanmoedigen van creativiteit en probleemoplossend denken bij deelnemers. Doelgroep: Ons evenement richt zich op jongeren in de leeftijd van 12-16 jaar die nieuwsgierig zijn naar technologie en graag willen leren programmeren en experimenteren met elektronica. Geen voorkennis is vereist, en beginners zijn van harte welkom. Wat maakt ons evenement speciaal voor de doelgroep: Onze workshop onderscheidt zich door zijn praktische en creatieve benadering van coderen en elektronica. We willen deelnemers niet alleen leren programmeren, maar hen ook inspireren om hun eigen innovatieve projecten te creëren. Het gebruik van de micro:bit en LittleBits maakt de technologie toegankelijk en leuk, zelfs voor beginners. Registratie en andere relevante informatie: Om deel te nemen aan ons evenement, vragen we deelnemers zich vooraf te registreren via onze website [divd.academy/events/codeweek]. Alle benodigde hardware en software worden tijdens het evenement verstrekt. Geen kosten voor deelname, maar het aantal plaatsen is beperkt, dus vroegtijdige registratie wordt aangemoedigd. Snacks en drankjes worden verstrekt tijdens korte pauzes. Onze oproep is: kom met enthousiasme en een verlangen om te leren en te creëren!
Connected:23
Wed, Oct 11, 2023 2:30 PM

In July 2023, young people in Austria, Slovenia and the Netherlands took their first steps towards programming with Scratch under the guidance of Codeweek Leading Teacher and media artist Cym.
Now there is the opportunity to share the experiences with each other in the framework of the European Code Week.
Cym will hold another workshop with interested young people online on 4, 11 and 18 October

Young people can expand their Scratch skills in an online training. There will be two sessions per afternoon (all between 14:30 to 18:30). If you like to join please send an e-mail to info@crea.computer so we can send you the Zoom-link.