Χίλια μύρια σκουπιδάκια για να φτιάξω ΡΟΜΠΟΤΑΚΙΑ

From Thursday, October 21, 2021 12:00 AM
to Friday, October 22, 2021 12:00 AM

1ο Δημοτικό Σχολείο Βάρης

Open in-person activity

Greek

Άττιδος 7, 166 72, Βάρη

Με τα παιδάκια της Β΄Δημοτικού μιλάμε για τη Ρομποτική. Τι είναι ένα ρομπότ; Είναι ένα τενεκεδένιο ασημένιο κουτί, είναι ένα στρογγυλό επίπεδο αντικείμενο; Τι μπορεί να κάνει; Γιατί το κατασκευάζουμε; Στόχος είναι οι μαθητές να κατανοήσουν ότι τα ρομπότ εκτελούν τις οδηγίες που τους δώσαμε εμείς. Πώς το φανταζόμαστε;

Φτιάχνουμε τα ρομποτάκια μας με απλά υλικά που είναι ανακυκλώσιμα σκουπιδάκια!!!



    Primary school
    Robotics

Nearby upcoming activities:

Let's all code together!!!
Sun, May 19, 2024 8:30 AM

Αυτή η δραστηριότητα αναπτύσσει το λεξιλόγιο των παιδιών, επιτρέποντάς τους να συζητήσουν τα συναισθήματα και τις αιτίες αυτών των συναισθημάτων. Θα χρησιμοποιήσουν ένα ρομπότ δαπέδου για να μάθουν για τα συναισθήματα. Αυτή η δραστηριότητα λειτουργεί ιδιαίτερα καλά εάν οι φωτογραφίες έχουν τραβηχτεί από  τα παιδιά  όπου είναι δυνατόν. Μπορούν να χρησιμοποιήσουν την ψηφιακή κάμερα και να προσπαθήσουν να κάνουν λυπημένα, χαρούμενα, ανήσυχα, φοβισμένα, ενθουσιασμένα, θυμωμένα πρόσωπα.Υλικά: Bee-Bot - Εικόνες παιδιών με διαφορετικά πρόσωπα. - Πίστα χαλάκι με τετράγωνα στα  οποία κολλάμε τις εικόνες και προγραμματιζουν το ρομπότ να  οδηγηθεί με τις κατάλληλες εντολές.

https://www.storyjumper.com/book/read/173235441

Διαθεματική ενσωμάτωση δράσεων κώδικα στα Γλωσσικά μαθήματα
Wed, Apr 10, 2024 6:00 PM

Kατά τη διάρκεια του online training στις 10 Απριλίου 2024, θα παρουσιαστεί η διαθεματική προσέγγιση διδακτικών αντικειμένων δημοτικού σχολείου μέσα από δραστηριότητες κώδικα και προγραμματισμού. Θα παρουσιαστούν δραστηριότητες  στις οποίες τα παιδιά θα μπορούν να ασκηθούν στην ορθογραφία και τη σωστή χρήση λέξεων, στην εφαρμογή γραμματικών φαινόμενων καθώς και την παραγωγή γραπτού λόγου με τη βοήθεια μικρών ρομποτικών συσκευών. Οι δάσκαλοι που θα συμμετέχουν στη δράση θα καρφιτσώσουν τις δραστηριότητές τους στο παρακάτω padlet, https://padlet.com/32dimtablet7_/m-ai-tvd0d65zu23l9ujl.

Ηλεκτρονικό σκάκι
Fri, Feb 23, 2024 12:00 AM
 

Συνεχίζει η εκμάθηση των φιγούρων και των κινήσεων μετά από το επιδαπέδιο σκάκι στην αυλή του σχολείου στην αίθουσα των υπολογιστών με τις δραστηριότητες του https://lichess.org/

Οι μαθητές θα αποθηκεύσουν τις φιγούρες στο σκάκι και τις κινήσεις που έχουν τη δυνατότητα να κάνουν κάθε πιόνι χωριστά σε ένα διαφορετικό περιβάλλον του υπολογιστή του. Θα δοκιμάσουν τις γνώσεις που έμαθαν παίζοντας στο επιδαπέδιο σκάκι της αυλής.