to Friday, October 22, 2021 1:30 PM
5th Primary School of Alimos
Open online activity
Greek
Eptanisou 2, 174 55, Alimos, GRC
Τι λέτε να γίνουμε κατάσκοποι και να παίξουμε ένα παιχνίδι; Πώς θα σας φαινόταν να γράφαμε μηνύματα χρησιμοποιώντας ένα δικό μας αλφάβητο. Ένα αλφάβητο στο οποίο στη θέση κάθε γράμματος βάζουμε ένα συγκεκριμένο σχήμα. Στη συνέχεια θα γράψουμε μηνύματα και θα τα αποκωδικοποιήσουν οι μαθητές.
-
Primary school
-
Unplugged activities
Longitude: 23.71999
Latitude: 37.90858
Geoposition: 37.90857998091195,23.71999004097654
Nearby upcoming activities:

Διαθεματική ενσωμάτωση δράσεων κώδικα στα Γλωσσικά μαθήματα
Kατά τη διάρκεια του online training στις 10 Απριλίου 2024, θα παρουσιαστεί η διαθεματική προσέγγιση διδακτικών αντικειμένων δημοτικού σχολείου μέσα από δραστηριότητες κώδικα και προγραμματισμού. Θα παρουσιαστούν δραστηριότητες στις οποίες τα παιδιά θα μπορούν να ασκηθούν στην ορθογραφία και τη σωστή χρήση λέξεων, στην εφαρμογή γραμματικών φαινόμενων καθώς και την παραγωγή γραπτού λόγου με τη βοήθεια μικρών ρομποτικών συσκευών. Οι δάσκαλοι που θα συμμετέχουν στη δράση θα καρφιτσώσουν τις δραστηριότητές τους στο παρακάτω padlet, https://padlet.com/32dimtablet7_/m-ai-tvd0d65zu23l9ujl.

Δραστηριότητες STEAM για τον κύκλο του νερού
Βασικός στόχος του μαθήματος είναι οι μαθητές/τριες να αξιοποιήσουν πρότερες γνώσεις ρομποτικής για να καθοδηγήσουν το bee bot, δίνοντας κάθε φορά σωστές οδηγίες.
Στην συγκεκριμένη δραστηριότητα πρόκειται να δημιουργήσουμε μία αυτοσχέδια πίστα σε χαρτόνι με σχεδιάσμένα τετράγωνα 15εκ.*15 εκ., για τη διδακτική αξιοποίηση των bee bot της τάξης. Στην πίστα αυτή θα υπάρχουν συγκεκριμένα τετράγωνα με τα σταδιά του κύκλου τον νερού. Σκοπός της δραστηριότητας είναι οι μαθητές/τριες να καθοδηγήσουν σώστα το bee bot, ώστε να περάσει από όλα τα στάδια και να ολοκληρώσει τη διαδρομή.

Computer Gaming and AI
αφορά την ανάπτυξη παιχνιδιών με χρήση της τεχνητής νοημοσύνης (AI)