Programovanie dronov

From Thursday, October 7, 2021 1:00 PM
to Thursday, October 7, 2021 3:00 PM

e-Talentum

Open online activity

Slovak

Farská lúka 38
98601 Fiľakovo

Dron Tello Edu je možné programovať pomocou 3 programovacích jazykov - Scratch, Swift a Python. Tello EDU je pôsobivý a programovateľný dron, ktorý je ako stvorený na vzdelávanie. Môžeme sa ľahko naučiť programovacie jazyky ako Scratch, a Python. Vďaka aktualizovanej SDK 2.0 má Tello EDU pokročilejšie príkazy a vylepšené dátové rozhrania. Ten umožní deťom aj dospelým naučiť sa základy programovania a to všetko intuitívnou a zábavnou formou. Môžeme napísať program, ktorý prikáže viacerým jednotkám Tello EDU lietať v rojoch naraz. Ukážeme ako naprogramovať dron pomocou programovacieho jazyka Scratch a Python.

    Other (see description)
    Other

Nearby upcoming activities:

O. STEAM Nap
Fri, May 3, 2024 8:30 AM

A ✨0.STE@M napunk✨során a tanulók STEAM mikroprojekteket valósítanak meg, a kísérő pedagógusokat pedig együtt gondolkozásra invitáljuk. Témánk: a STEAM foglalkozások integrálásának lehetősége a közoktatásban.

📣 A résztvevő csapatok STEAM eszközökhöz is hozzájuthatnak** a megrendezésre kerülő következő STEAM Napig. 🥇 🟡 Jelentkezés feltétele a Regisztrációs űrlap kitöltése, melyet először azokkal osztunk meg, akik a rendezvénnyel kapcsolatos online információs-, konzultációs alkalmunkon részt vesznek.

🟢Megjegyzés: A helyszín befogadóképessége korlátozva van, ezért a jelentkezések elfogadásakor a jelentkezés sorrendjét figyelembe fogjuk venni.

*A STEAM mikroprojektek általában rövid időtartamúak, akár néhány órásak is lehetnek, és többnyire kis csoportokban vagy akár egyénileg is megvalósíthatóak. Ezek a projektek lehetnek kísérletek, tervezési vagy művészeti feladatok, programozási gyakorlatok, kreatív feladatok vagy más olyan tevékenységek, amelyek összekapcsolják a tudományos és művészeti területeket.

**A résztvevő csapatok az alkalmon kapott űrlap kitöltésével sorsolásban vesznek részt, ill. kiválasztásra kerül a "legjobb, legkreatívabb," ötletét megosztó csapat.

Időpont: 2024.május 3. (péntek), 8:30-12:30

Helyszín INNOVATÍV KÖZPONT, JEDLIK ÁNYOS UTCA 7, KOMÁROM, (A KOMÁROMI KORZÓMÖGÖTT)

Országos Méh-Ész Logikai Verseny
Mon, Feb 5, 2024 9:00 AM

A verseny fő célja az algoritmikus gondolkodás és a kreativitás fejlesztése, a résztvevők és a felkészítők érdeklődésének felkeltése a robotika, a programozás iránt.

digitális kalandjáték - Bps Gödöllő
Tue, May 2, 2023 12:00 AM

5.-es korcsoporttal, 5 fővel, készítünk egy digitális kalandjátékot.