AR za budućnost (A-Frame)

From Thursday, October 21, 2021 10:00 AM
to Friday, October 22, 2021 8:00 PM

Kikindska tehnološka zajednica

Open online activity

Serbian

Mihajla Pupina 10/11
23300 Kikinda

AR za budućnost je dvodnevna radionica na kojoj će učesnici razvijati AR rešenja za svakodnevnu upotrebu, u kući, školi ili na javnom prostoru. Učesnici će koristiti AFrame (besplatni softver za izradu AR aplikacija), imaće priliku da nauče više o prednostima i potrebama AR tehnologije za u napređivanje kvaliteta života u svojoj sredini. Učesnici radionice biće učenici srednjih škola i studenti sa teritorije grada Kikinde, a cilj je da razvojem AR tehnologije unaprede kvalitet života praktičnim i pragmatičnim rešenjima koja će biti korišćena putem mobilnog telefona, i objavljena javno posle radionice. U sprovođenju radionice pomoći će mentori iz Pionir slobodne škole koji poseduju dugogodišnje iskustvo iz oblasti AR/VR tehnologija.

    Other (see description)
    Other

Nearby upcoming activities:

Virtual kindergarten coding
Mon, Nov 8, 2021 8:00 AM

Project members of the eTwinning project " Virtual kindergarten"will try various unplugged coding activities with the preschoolers in their kindergarten classes. We will create a collection of those activities on a Padlet.

Software & Interface
Sat, Sep 18, 2021 7:00 PM
The Delta Dorce team was founded in October 2018 by students passionate about robotics at the National High School of Informatics in Arad. The team currently consists of members and 3 mentors, but we are constantly looking to find young and talented workers to join us. This activity aims to teach students about the robot's programming.
Robot - what I know?
Sun, Oct 24, 2021 8:00 AM

1st graders will be pass online interactive presentation about robots.