AR za budućnost (A-Frame)

From Thursday, October 21, 2021 10:00 AM
to Friday, October 22, 2021 8:00 PM

Kikindska tehnološka zajednica

Open online activity

Serbian

Mihajla Pupina 10/11
23300 Kikinda

AR za budućnost je dvodnevna radionica na kojoj će učesnici razvijati AR rešenja za svakodnevnu upotrebu, u kući, školi ili na javnom prostoru. Učesnici će koristiti AFrame (besplatni softver za izradu AR aplikacija), imaće priliku da nauče više o prednostima i potrebama AR tehnologije za u napređivanje kvaliteta života u svojoj sredini. Učesnici radionice biće učenici srednjih škola i studenti sa teritorije grada Kikinde, a cilj je da razvojem AR tehnologije unaprede kvalitet života praktičnim i pragmatičnim rešenjima koja će biti korišćena putem mobilnog telefona, i objavljena javno posle radionice. U sprovođenju radionice pomoći će mentori iz Pionir slobodne škole koji poseduju dugogodišnje iskustvo iz oblasti AR/VR tehnologija.

    Other (see description)
    Other

Nearby upcoming activities:

Neumann 120
Mon, Oct 16, 2023 12:00 AM

Neumann János születésének 120. évfordulója alkalmával egy online szabadulószobás játékot készítettünk. A szabadulószoba feladatain keresztül bővebb betekintést tehetünk Neumann János életébe.

A játékhoz elengedhetetlen Neumann János önéletrajzának ismerete: https://njszt.hu/hu/page/neumann-janos-eletrajza

És itt: https://kepmas.hu/hu/neumann-janos-matematikus-informatikai-forradalom-elinditoja-neumann-elv-elso-szamitogep

Eu pot, eu codez, eu mă bucur
Sat, Oct 7, 2023 7:00 AM

Elevii din diferite școli din țară și din străinătate vor desfășura activități distractive de codare a culorilor. Elevii vor programa cu ajutorul sistemelor de codare, vor folosi aplicația Quiver, vor folosi instrumente de desen pe Pixel Art, abordând teme de viață sănătoasă.

Osnovni koncepti programiranja
Mon, Oct 14, 2024 4:00 PM

Osnovni koncepti programiranja. Širenje digitalne pismenosti na kreativan i inspirativan način.