Programiranje bez računala

From Monday, October 19, 2020 8:00 AM
to Monday, October 26, 2020 12:00 PM

Osnovna škola Frana Krste Frankopana

Open in-person activity

Croatian

Ivanićgradska ulica 24, 10135, Zagreb, Grad Zagreb, HRV

Razvijamo algoritamsko razmišljanje kod riješavanja problema riješavajući razne mozgalice i probleme u nižim razredima osnovne škole.

http://www.osfkf.hr/

    Primary school
    Basic programming concepts Art and creativity

Nearby upcoming activities:

TKO ŽELI BITI (WEB) PROGRAMER?
Mon, Oct 16, 2023 4:00 PM

TKO ŽELI BITI (WEB) PROGRAMER?

Boris Španić

Voliš kvizove i programiranje?
Na ovoj radionici možeš isprogramirati web kviz nalik popularnom kvizu 'Tko želi biti milijunaš?'. Koristit ćemo HTML, CSS i JavaScript. Poželjno je osnovno znanje HTML-a i CSS-a.

RANJIVOSTI I NAPADI NA PROGRAMSKU PODRŠKU
Fri, Oct 20, 2023 4:00 PM

RANJIVOSTI I NAPADI NA PROGRAMSKU PODRŠKU
Ivan Paljak

Napisali ste program i ponosno ga dijelite s ostatkom svijeta putem osobnog računala koje vam služi kao web poslužitelj, što bi moglo poći po zlu? Kako napasti programe koji se izvršavaju na tuđim računalima? Kako se zaštititi? Što rade kanarinci na programskom stogu? Odgovore potražite na ovom predavanju.

Osnove Računalnog Vida
Thu, Oct 5, 2023 1:30 PM
Opis događaja: U sklopu programa "Meet and Code," organiziramo događaj pod nazivom "Osnove Računalnog Vida." Cilj nam je upoznati učenike s sve popularnijim područjem računalnog i strojnog vida. Davor Širinić, inženjer sa zagrebačkog FESB-a, će predstaviti osnovne koncepte računalnog vida, razgovarati o algoritmima i tehnologijama te demonstrirati kako je ovo područje već duboko integrirano u našu svakodnevnicu kroz stvarne primjere. Sadržaj događaja: 1) Uvod u računalni vid: - Predavač će objasniti osnovne pojmove i koncepte računalnog vida, uključujući kako računala mogu analizirati i interpretirati slike i videozapise. Algoritmi računalnog vida: 2) Učenici će naučiti o različitim algoritmima i tehnikama korištenim u računalnom vidu, kao što su detekcija objekata, prepoznavanje lica i praćenje pokreta. Primjeri iz svakodnevnog života: 3) Predavač će prikazati stvarne primjene računalnog vida u svakodnevnom životu, kao što su automatsko prepoznavanje registracijskih tablica, samovozeći automobili ili prepoznavanje gesta na pametnim telefonima. Ciljevi događaja: - Edukacija učenika o osnovama računalnog vida i njegovoj primjeni u stvarnom svijetu. - Poticanje njihove znatiželje i razumijevanja kako računala "vide" i interpretiraju okolinu. - Demonstracija kako tehnologija računalnog vida doprinosi modernom društvu. Ciljna grupa događaja: Učenici u dobi od 11 do 13 godina, učenici Osnovne Škole Ljubljanica Zagreb. Što čini događaj posebnim za ciljnu grupu: Ovaj događaj je poseban za ciljnu grupu jer im pruža priliku da razumiju koncepte računalnog vida na jednostavan i praktičan način. Demonstracije stvarnih primjera kako se ta tehnologija koristi u svakodnevnom životu omogućit će im da vide kako tehnologija koju uče ima stvarnu svrhu i utjecaj na njihovu svakodnevnicu. Relevantne informacije za ciljnu grupu: Registracija za događaj je dogovorena u suradnji s Osnovnom Školom Ljubljanica Zagreb, što znači da će učenici biti obaviješteni o terminu i mjestu održavanja putem škole. Nema posebnih zahtjeva za sudjelovanje; samo znatiželja i interes za tehnologiju su dovoljni!