Met de motor van micro:bit naar Arduino

From Monday, October 19, 2020 7:00 PM
to Monday, October 19, 2020 8:00 PM

CodeKids

Open online activity

chris@codekids.nl

Dutch

online

Met de motor van micro:bit naar Arduino – Een motor laat dingen bewegen. Maar welke motor heb ik nodig? Hoe sluit je ze aan en programmeer je ze voor micro:bit en arduino. Chris Dorna - http://www.codekids.nl/ https://tinyurl.com/CodeWeekNL8

    Other (see description)
    Basic programming concepts Hardware Visual/Block programming

Nearby upcoming activities:

Workshop programmeren en kunstmatige intelligentie
Thu, Oct 19, 2023 10:00 AM

Stichting AI4kids geeft interactieve workshops over data en kunstmatige intelligentie met het doel een brede groep kinderen te inspireren. De workshops die wij geven zijn voor kinderen tussen de 8 en 12 jaar oud.

Tijdens deze gratis workshop behandelen we de thema's persoonlijke data, aanbevelingssystemen en algoritmen. Zo leren de kids hoe TikTok bepaalt wat het volgende filmpje is dat je ziet en dat een algoritme helemaal niet zo ingewikkeld is als het klinkt! Ook is het doel dat de kids kritisch leren nadenken over de technologie die steeds vaker in ons leven voorkomt.

Devoxx4kids Dag Den Haag
Mon, Oct 23, 2023 9:00 AM
Een Devoxx4Kids dag is een dag waarop kinderen in de leeftijd van 8 tot 14 jaar op een leuke manier kennis maken met IT. Op Maandag 23 Oktober gaan wij dit doen in het pand van de Nationale Nederlanden in Den Haag. Kinderen kunnen zich aanmelden voor dit event waar zij 3 workshops krijgen namelijk: 1. Je eigen Minecraft Server modden 2. Een MBot leren besturen 3. Maak een dobbelsteen die bij jou altijd 6 gooit via een MicroBit Voor elke workshop is plek voor 20 kinderen. In totaal zullen er 60 plekken beschikbaar zijn. Na elke 75 minuten wissel je van workshop zodat je aan het einde van de dag alle 3 workshops gedaan hebt! In loop is om 09.00 en wij starten om 09.30. Let op, je ouders mogen jou brengen maar niet aanwezig zijn. WIj zorgen voor een veilige omgeving waarop je zelf lekker van alles mag uitproberen onder begeleiding van onze vrijwiligers. Om 15.00 verwachten wij de ouders weer terug waarna vanuit elke workshop 2 kinderen een presentatie geven wat zij daar geleerd hebben. Om 16.00 sluiten wij de dag af. Hoe zit het met eten en drinken? Daar zorgen wij voor! Er is genoeg limonade, snacks en een heerlijke lunch beschikbaar! Zijn er voor jou kosten? Het kost jou een glimlach!!!! Meer niet want wij willen dat jij een leuke dag gaat beleven waarop je ook nog veel leert en andere kinderen ontmoet met dezelfde interesse. Inschrijving gaat op 1 Oktober open op de website van Stichting Devoxx4Kids Nederland op https://devoxx4kids.nl
Van idee tot prototype
Sat, Oct 14, 2023 3:00 PM
Tijdens dit event gaan de jongeren van de Explorer speltak in groepjes aan de slag met het zelf bedenken en uitwerken van een oplossing voor een zelf gekozen probleem/ aller daagse taak. Dit wordt gedaan tijdens 3 opkomsten gespreid over drie weken. Dag 1: Introductie en ontwerp De eerste dag van het event zal bestaan uit een korte introductie van de opdracht en een uitleg van de beschikbare mogelijkheden zoals 3D printen, hout, elektronica (Arduino) en programmeer talen. Hierna gaan de jongeren zelf in groepjes van drie aan de slag om een onderwerp te kiezen en het concept uit te werken. Eventueel is er al wat ruimte om kleine dingen te testen met de hulp van de Arduino. Aan het einde van de dag wordt een lijst van benodigdheden gemaakt zodat de organisatie er voor kan zorgen dat deze voor de week erna aanwezig zijn. Dag 2: Ontwikkeling Tijdens de tweede week gaan de jongeren aan de slag met de uitwerking van hun plan van de week ervoor. De arduino wordt geprogrammeerd, waar mogelijk worden de tijdens de dag ontworpen onderdelen ge 3D print. Dag 3: Assemblage en presentatie Tijdens de 3e en laatste opkomst zal er eerst tijd gegeven om het project af te ronden en te assembleren (onderdelen die tijdens de week nog geprint zijn). Hierna krijgen alle groepjes kort de kans om hun uitvinding te presenteren aan de groep.