My Digital Footprint-My Story! Мој дигитален отпечаток-моја приказна!

Organized by:

OU.Dame Gruev Bitola

Happening at:

Ulica Gjorche Petrov 8, 7102, Bitola, Pelagoniski, MKD

From Saturday, October 10, 2020 12:00 AM
to Sunday, October 25, 2020 10:00 AM

Description:

Educational workshops

More information:

http://itodg.blogspot.mk

This activity is for:

  • Elementary school students

Main themes:

  • Visual/Block programming

Share the activity:

October 2020
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 

Nearby upcoming activities:

Робот Виктор

Mon, Oct 12, 2020 7:30 AM

Кодирањето се смета за забавна и едукативна активност. Јa зголемува самодовербата кај учениците и им овозможува да бидат креативни, да соработуваат и да се дружат.И оваа година ја продолжуваме оваа успешна приказна низ забавни активности кои се релативно лесни за извршување. Почни од моливот и следи ги дадените насоки да го запознаеш робот Виктор.

Собирање двоцифрени и троцифрени броеви

Mon, Oct 5, 2020 12:00 AM

igra so kocki

Computational thinking and problem solving

Thu, Oct 15, 2020 12:00 AM

The main objectives are to familiarize students with computational thinking and assist them in developing mathematic reasoning.