Europski tjedan programiranja

From Monday, October 13, 2014 8:00 AM
to Friday, October 17, 2014 12:04 PM

Osnovna škola kralja Tomislava, Našice

Other

Ulica Hrvatskog sokola 47, 31500, Našice, Hrvatska

U okviru EU code week u OŠ kralja Tomislava Našice možete otkriti zašto se treba baviti programiranjem, vidjeti primjenu i saznati nešto novo o programskim jezicima i web kodu. Predavanja i radionice vode nastavnici informatike i učenici srednje škole.

    Primary school
    Basic programming concepts Web development Other

Nearby upcoming activities:

Twister
Sun, Jan 29, 2023 12:00 AM

 

Na podu dnevnog boravka postavimo kartice sa otiscima stopala i dlanova. Kartice prikazuju otisak lijevog stopala,lijevog dlana,desnog stopala i desnog dlana. Otisci su izrađeni u crvenoj,plavoj,žutoj i zelenoj boji.

U igri može sudjelovati više igrača, a pobjednik je onaj koji prvi dođe do cilja ,kraja twister poligona. Vrijeme mjerimo štopericom. 

Jedno dijete je vođa igra,a njegov zadatak je okretati kazaljku na satu sa identičnim simbolima. 

Ako kazaljka stane na plavi otisak lijevog dlana,igrač mora postaviti lijevu ruku na pripadajuću karticu. Radnja se ponavlja dokle god igrač ne prođe cijeli twister poligon.

Igru možemo otežati eliminiranjem pojedine kartice, ubacivanjem kartice "vrati se na početak" ili dodavanjem kartica za produživanje igre. 

Ciljevi aktivnosti su poticati razvoj prostornih odnosa,usvajanje pojmova lijevo-desno, bilateralne koordinacije, okulomotorne koordinacije,razvoj ravnoteže, rješavanje problema,ustrajnost pri radu i ispravljanje grešaka.

codeweek
Sun, Oct 23, 2022 12:00 AM

PiXELART III.
Sun, Oct 16, 2022 12:00 AM

Učenici će na nastavi fizike kodirati određi pojam iz fizike iz područja mehanike fluida, magnetizma i svemira.  Također kodirati će pomoću digitalnog alata PixilArt. Kodiranjem će se obilježiti i Svjetski tjedan svemira, Svjetski dan izumitelja, Dan planeta Zemlje.