Europski tjedan programiranja

From Monday, October 13, 2014 8:00 AM
to Friday, October 17, 2014 12:04 PM

Osnovna škola kralja Tomislava, Našice

Other

Ulica Hrvatskog sokola 47, 31500, Našice, Hrvatska

U okviru EU code week u OŠ kralja Tomislava Našice možete otkriti zašto se treba baviti programiranjem, vidjeti primjenu i saznati nešto novo o programskim jezicima i web kodu. Predavanja i radionice vode nastavnici informatike i učenici srednje škole.

    Primary school
    Basic programming concepts Web development Other

Nearby upcoming activities:

Pronađi moj zadatak
Sun, Oct 8, 2023 8:00 AM

Aktivnosti su planirane u 4 radne etape. Prvu aktivnost provode svi učenici individualno, a ostale aktivnosti su organizirane za rad u četiri skupine.

1. aktivnost - preoblikovanje Morseovog koda u binarni kod, šifriranje riječi i razbijanje šifriranih riječi (individualni rad)

2. aktivnost - razbijanje šifre i sastavljanje tekstualnih zadataka prema dobivenim skrivenim pojmovima - rad u skupinama, 4 različita zadatka

3. aktivnost - preoblikovanje brojevnog izraza u binarni kod i postavljanje u microbit - rad u skupinama

4. aktivnost - svi tekstualni zadatci (4 različita zadatka) su postavljeni na Digipad.

Skupine međusobno razmjenjuju programirane microbitove, razbijaju šifru (zadatak postavljen u binarnom kodu), rješavaju zadatak, fotografiraju ga i objavljuju na Digipadu kao slikovni komentar uz odgovarajući, već objavljen tekstualni zadatak.

Baš je IN biti GREEN, 17 ciljeva održivog razvoja (agroturistički tehničari)
Sat, Oct 7, 2023 12:00 AM

U sklopu eTwinning projekta: Baš je In biti Green održat će se mnoge aktivnosti o dekodiranju 17 ciljeva održivog razvoja te će se o jednome cilju podrobnije izvijestiti na prikladan način. Pomoću digitalnog alata Genilly dekodirat će se interaktivna slika, slagalica.

Djevojčice u informatici
Thu, Apr 25, 2024 8:00 AM

"Djevojčice u STEM-u" je jednogodišnji međunarodni eTwinning međunarodni projekt u kojem sudjeluju škole iz Hrvatske i Bosne i Hercegovine. eTwinning projekt "Djevojčice u STEM-u" ima za cilj da kod djevojčica sedmih i osmih razreda probudi ili produbi ljubav prema STEM područjima, ali i da razvija kompetencije 21. stoljeća kao što su suradnja, kritičko mišljenje, kreativnost i komunikacija. Jedna od aktivnosti jednogodišnjeg projekta održava se 25. travnja, baš na Međunarodni dan djevojčica u informacijsko-komunikacijskim tehnologijama (četvrti četvrtak u mjesecu travnju), a to je ekipno natjecanje "Djevojčice u informatici". Učenice zajedničkim snagama rješavaju dvadeset zadataka iz područja osnova informatike, digitalne kompetencije, računalnog razmišljanja te programiranja.