Διασκεδάζουμε προγραμματίζοντας

From Monday, October 7, 2019 12:00 AM
to Sunday, October 20, 2019 12:00 AM

19ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ

Other

Περιστέρι Αττικής, Peristeri, GRC

Προγραμματισμός για όλες τις τάξεις του Δημοτικού Σχολείου. Online προγραμματισμός στο code.Org για παιδιά Α' και Β' Δημοτικού, Run Marco για τάξεις Γ' και Δ', και Blocky games και Lightbot για τις τάξεις Ε' και ΣΤ'. Οι μαθητές παίζοντας θα γνωρίσουν σύγχρονα και ευέλικτα περιβάλλοντα οπτικού προγραμματισμού και θα διασκεδάσουν μαθαίνοντας να "οδηγούν" αυτοί τους ήρωές τους!

    Primary school
    Visual/Block programming

Nearby upcoming activities:

ρομπότ – ζαχαροπλάστης
Sat, Nov 20, 2021 9:30 AM

Η/Ο εκπαιδευτικός φέρνει στην παρεούλα ένα κουτί. Αποφασίζουμε να το ανοίξουμε και βρίσκουμε ένα γράμμα απο τον κύριο Μελένιο. Ζητάει τη βοήθειά μας γιατί καταστράφηκε η αγαπημένη του συνταγή. Μέσα στο κουτί υπάρχει κι ο βοηθός του, το ποντίκι- ρομπότ. Η δική μας αποστολή είναι να βρούμε τις λέξεις που λείπουν από τη συνταγή και να βοηθήσουμε το ποντίκι- ρομπότ να βρει τα υλικά της συνταγής.

Ζωγραφίζουμε με βάση τις οδηγίες ένα τετραγωνισμένο χαρτί με αριθμημένα τετράγωνα (pixel art), ανακαλύπτουμε το υλικό που λείπει και συμπληρώνουμε τη συνταγή.

Πειραματιζόμαστε με τη μελισσούλα- ρομπότ και μαθαίνουμε τις βασικές λειτουργίες του (μπροστά- πίσω, αριστέρα- δεξιά, στροφή)

Χαράζουμε διαδρομές στην πίστα 6x6 και φτιάχνουμε τον πρώτο μας πρόγραμμα/ αλγόριθμο. Γινόμαστε ρομπότ και εκτελούμε τις εντολές του προγράμματος.

Σχεδιάζουμε την πίστα για τη μελισσούλα- ρομπότ, φτιάχνουμε πρόγραμμα/ αλγόριθμο και δίνουμε τις εντολές για να τις εκτελέσει.

Σκανάρουμε με κινητή συσκευή τους κωδικούς (QR CODE) και βρίσκουμε ποια απο τα μήλα έχουν σκουλήκι και πρέπει να αφαιρεθούν απο το καλάθι.

Τα παδιά:

Μαθαίνουν τις βασικές εντολές προγραμματισμού του ρομπότ (μπροστά- πίσω, δεξιά- αριστερά και στροφή)

Μαθαίνουν να χρησιμοποιούν το τάμπλετ ή το κινητό για να σκανάρουν τον κωδικό (QR CODE) με τη βοήθεια της/ του εκπαιδευτικού.

 

αριθμών σε δεκαδικό σύστημα.

 

Μαθαίνουν να συνεργάζονται με τους άλλους, να συνεισφέρουν και να εκτιμούν τη συνεισφορά των άλλων μελών για την επίτευξη ενός κοινού έργου.

Robotics with Lego EV3
Wed, Oct 20, 2021 12:00 AM

Construction and programming of EV3 robots.

 

Twelve high school students (aged 13-14), in 4 groups of 3 people will build robots and program them.

 

The meetings will be every Wednesday (1st meeting 20/10/2021, 14: 20-16: 00). Material from https://www.udemy.com/course/lego-mindstorms-ev3/ will be used

An Awareness-Raising-of-the-Use-of-Scratch Activity for a Fifth Grade English Class
Wed, Dec 1, 2021 8:30 AM

The use of Scratch will be introduced to a fifth grade class through the Time Capsule Tutorial and then the students with the teacher as facilitator will create their own time capsule learning to program and use computational thinking skills as well as practise the English language,