to Sunday, October 20, 2019 12:00 AM
19ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ
Other
Περιστέρι Αττικής, Peristeri, GRC
Προγραμματισμός για όλες τις τάξεις του Δημοτικού Σχολείου. Online προγραμματισμός στο code.Org για παιδιά Α' και Β' Δημοτικού, Run Marco για τάξεις Γ' και Δ', και Blocky games και Lightbot για τις τάξεις Ε' και ΣΤ'. Οι μαθητές παίζοντας θα γνωρίσουν σύγχρονα και ευέλικτα περιβάλλοντα οπτικού προγραμματισμού και θα διασκεδάσουν μαθαίνοντας να "οδηγούν" αυτοί τους ήρωές τους!
-
Primary school
-
Visual/Block programming
Nearby upcoming activities:
Cody versus Roby
Το παιχνίδι αυτό εισάγει μια δραστηριότητα προγραμματισμού χωρίς χρήση υπολογιστή, στο πλαίσιο της οποίας οι μαθητές συμμετέχουν σε ένα παιχνίδι ανταγωνισμού/συνεργασίας που τους εξοικειώνει με τις βασικές αρχές του προγραμματισμού, ενώ παράλληλα εξετάζονται οι θεματικές τους ικανότητες.
Τρόπος και κανόνες παιχνιδιού
Στην αρχή, στα περισσότερα τετράγωνα του πλέγματος (αν όχι σε όλα) υπάρχει είτε ο στόχος είτε μία ερώτηση. Οι δύο μαθητές που εκπροσωπούν τις ομάδες στο ταμπλό ξεκινούν είτε από την ίδια θέση είτε από δύο θέσεις που απέχουν ίση απόσταση από τον στόχο.
Οι 40 κάρτες Cody ανακατεύονται και τοποθετούνται σε στοίβα στο τραπέζι με την εμπρόσθια άποψη προς τα κάτω.
Σε κάθε γύρο, μια ομάδα παίρνει τρεις κάρτες από το επάνω μέρος της στοίβας, χωρίς να τις δείξει στην αντίπαλη ομάδα. Εάν είναι δυνατό (δηλ. εάν υπάρχει μια που δεν οδηγεί το ρομπότ έξω από το ταμπλό), πρέπει να ρίξετε μια κίνηση και οι τρεις κάρτες για να μετακινηθείτε είτε το ρομπότ είτε ο στόχος.
Η Νικήτρια είναι η ομάδα που οδηγεί το πιόνι της στον στόχο (ή τον στόχο στο πιόνι).
Όποτε το ρομπότ σταματά σε τετράγωνο που περιέχει ερώτηση, οι συντονιστές του παιχνιδιού διαβάζουν δυνατά την ερώτηση προκειμένου και οι δύο ομάδες να δώσουν απαντήσεις. Η ομάδα που δίνει πρώτη τη σωστή απάντηση παίρνει τον έλεγχο του παιχνιδιού για τον επόμενο γύρο. Όταν το ρομπότ σταματά σε άδεια τετράγωνα (χωρίς ερωτήσεις), οι δύο ομάδες εναλλάσσουν τις κινήσεις τους.
Computer Gaming and AI
αφορά την ανάπτυξη παιχνιδιών με χρήση της τεχνητής νοημοσύνης (AI)
«Στο σπίτι μου αν θες να φτάσεις, τους γρίφους στο κουτί, να λύσεις μην ξεχάσεις!»
«Χρώματα …. Χρώματα παντού γύρω μας... Διαβάζοντας το βιβλίο της Ελένης Μπετεινάκη , με τον τίτλο "Η Μάγισσα Χρωματούσα", από τις εκδόσεις ΕΛΛΗΝΟΕΚΔΟΤΙΚΗ , δημιουργήσαμε ένα επιδαπέδιο παιχνίδι ανακάλυψης χρωμάτων. Τα παιδιά αναλαμβάνουν ρόλους, μεταμφιέζονται σε μάγισσα Χρωματούσα και μάγο Ταιριαστό.
Λύνοντας τους γρίφους με τις οδηγίες που βρίσκονται στην παρουσίαση με τίτλο :«Στο σπίτι μου αν θες να φτάσεις, τους γρίφους στο κουτί, να λύσεις μην ξεχάσεις!» ο μάγος Ταιριαστός, ακολουθεί τη διαδρομή που θα τον οδηγήσει στο σπίτι της μάγισσας Χρωματούσας η οποία τον περιμένει για να φάνε μαζί φρέσκο κέικ ζεστό , αφράτο και μοσχομυριστό!!
Τα παιδιά καλούνται να βοηθήσουν τον μάγο Ταιριαστό να λύσει τους γρίφους , να τους αποκωδικοποιήσει, να ανακαλύψει τις εικόνες που αντιστοιχούν ( ήρωες παραμυθιών, αντικείμενα ) και να δημιουργήσει μια διαδρομή , στο δάπεδο της τάξης, για να φτάσει στο σπίτι της όπου τον περιμένει να φάνε το κέικ.
Αποκωδικοποιούν τον γρίφο, ανακαλύπτουν την εικόνα που αντιστοιχεί και οδηγούν τον μάγο ο οποίος με τα σύνεργα της καλόκαρδης μαγισσούλας , ένα ιπτάμενο πινέλο για να ταξιδέψει και την παλέτα της με τα χρώματα , θα ζωντανέψει τα παραμύθια.
Στη συνέχεια σε ένα φύλλο εργασίας αναπαριστούν την διαδρομή .
Το επιδαπέδιο παιχνίδι μπορεί να γίνει και επιτραπέζιο ώστε να απασχολούνται και κατά τη διάρκεια των ελεύθερων δραστηριοτήτων….
Εμπρός λοιπόν να βοηθήσουμε τον μάγο Ταιριαστό που ανυπομονεί να δοκιμάσει το κέικ της καινούργιας του φίλης και φυσικά να βάλει και αυτός την πινελιά του ώστε να δώσει χρώμα στα παραμύθια……
Οι αποστολές μας ξεκινούν…..
«Η Μάγισσα Χρωματούσα», Ελένη Μπετεινάκη, εκδόσεις Ελληνοεκδοτική, Αθήνα 2015 .