Let's code, play & fun

From Monday, October 7, 2019 12:00 AM
to Sunday, October 20, 2019 12:00 AM

2nd Primary School of Xylokastro

Open online activity

markel@ceid.upatras.gr

Παλαιά Εθνική Οδός Κορίνθου-Πατρών 50, 204 00, Ξυλόκαστρο, GRC

In the framework of EU Code Week 2019, all the students of 2nd Primary School of Xylokastro, Korinthias, Greece, will participate in a variety of coding games and funny challenges. The goal is our students to get in touch with the basic principles of programming and computational thinking, make simple programs, play coding games, investigate and solve interesting plugged and unplugged activities and have a lot of fun.

    Primary school
    Basic programming concepts Robotics Unplugged activities Playful coding activities Visual/Block programming Augmented reality

Nearby upcoming activities:

Χρώματα
Mon, Oct 14, 2024 10:17 AM

 

Με την συγκεκριμένη δραστηριότητα στα πλαίσια της Code Week εισάγουμε τους μαθητές στις βασικές έννοιες κωδικοποίησης και υπολογιστικής σκέψης.

1η Δραστηριότητα:Τα παιδιά ρίχνουν το ζάρι που στις πλευρές του έχει ένα από τα βασικά χρώματα. Ανάλογα με το χρώμα που θα τύχει ο μαθητής, αφού το ονομάσει, προγραμματίζει την μελισσούλα beebot να ακολουθήσει την διαδρομή που θα την οδηγήσει στο σωστό χρώμα.

2η Δραστηριότητα: Στην σελίδα https://photodentro.edu.gr/v/item/ds/8521/11287 Σύνθετου Προγραμματισμού Ρομπότ, του Φωτόδεντρου επιλέγουμε το επίπεδο δαπέδου χρώματα και χαρακτήρα μαθητή. O μαθητής δημιουργεί τον κώδικα με την διαδρομή που θα ακολουθήσει το ρομπότ  να φτάσει στο χρώμα που έχει τύχει στον μαθητή.

 

 

ΜΑΘΑΙΝΩ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟ ΠΑΙΖΩΝΤΑΣ
Mon, Oct 14, 2024 11:14 AM

Οι μαθητές των τάξεων Α,Β,Γ θα ασχοληθούν με δραστηριότητες στο code.org και με το  λογισμικό scratch jr ενώ οι τάξεις Δ,Ε,ΣΤ θα πραγματοποιήσουν δραστηριότητες με το λογισμικό SCRATCH 3.0

Κατακτώντας τον Κόσμο των Ρομπότ
Sat, Oct 19, 2024 9:49 PM

Η ομάδα ρομποτικής Rozenbots που αποτελείται από μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Δερβενίου κάνουν τα πρώτα τους βήματα στον συναρπαστικό κόσμο της εκπαιδευτικής ρομποτικής, συμμετέχοντας στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Προγραμματισμού. Στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων, οι μαθητές κατασκευάζουν και προγραμματίζουν τα δικά τους ρομπότ, ανακαλύπτοντας τις αρχές της μηχανικής και του κώδικα μέσα από τη δημιουργικότητα και τη συνεργασία.