Programiranje za otroke

From Saturday, October 6, 2018 10:00 AM
to Saturday, October 6, 2018 1:00 PM

Razvojni center Novo mesto pod okriljem MakerSPACE iNOVOtivno MESTO - SCiDROM

Other

Šolski center Novo mesto, Šegova ulica, Novo mesto, Slovenija

Programiranje je predpogoj za upravljanje računalnikov. Ustrezna komunikacija in razumevanje delovanja strojev, robotov in računalnikov zahteva poznavanje računalniške abecede - programov, ki omogočajo interakcijo med strojnim in človeškim jezikom. Otroci ta znanja lahko spoznajo tudi skozi igro in namen delavnice je, da bodo otroci z uporabo programskega jezika Scratch in spletnimi aplikacijami v okviru projekta "Ura za kodo" na enostaven način preko igre vstopili v svet programske kode. Na isti dan bo na ŠC v Novem mestu tudi otvoritev novega MakerSpace-a.

    Primary school
    Basic programming concepts Robotics

Nearby upcoming activities:

Programiranje z aplikacijo Scratch jr
Sun, Oct 8, 2023 7:00 AM

Programiranje z uporabo programa Scratch jr v nadaljevanju. Skupaj s partnerskimi solami bomo v nadaljevanjih programirali, da nastane skupen izdelek, pravljica v nadaljevanju.

 

Ukrotimo Lego robota
Tue, Oct 15, 2024 1:00 PM

Programiranje Lego robota s programom Spike.

Coding mit Beebots
Fri, Jul 5, 2024 12:00 AM
Durch unterschiedliche Aufgabenstellungen, die Kooperation und Koordination erfordern, sollen Probleme erkannt und auch Lösungen gesucht werden. Das Notieren einer Programmierung, die Eingabe und die Testung einschließlich nötiger Korrekturen werden in kleinen Teams durchgeführt.