Забавни дейности по програмиране

From Wednesday, October 17, 2018 8:00 AM
to Wednesday, October 17, 2018 4:00 PM

137 СУ "Ангел Кънчев"

Other

sou137@abv.bg

ул. „335-та“, 137 СУ, София, България

Събитието е една от дейностите организирани в Европейската седмица на кодирането. Цели да запознае учениците от 3-ти "а", "б" и "в" клас с понятието алгоритъм и цикъл и им помогне сами да създават алгоритми в природни цикли.

http://www. 137sou.org

    Elementary school students
    Basic programming concepts

Nearby upcoming activities:

„Пази ги чисти“ – отдалечен курс за Scratch игра в СУEEЕ - Русе

Fri, Oct 2, 2020 2:00 PM

В този онлайн курс учениците ще се научат как да програмират на Scratch и да създадат симулация на разпространение на инфекция между герои и един от начините за предпазване. Ще се научат да управляват играта с помощта на камерата си, като тя ще улавя движението на ръцете им. Целта ни е, участниците да научат как да движат герои в Scratch, какво са случайни числа, как героите усещат, че са били докоснати и какви са условията за победа в играта. Учениците могат да участват с таблети, настолни компютри или телефон. Онлайн курсът е организиран, като асинхронно обучение, съчетано с планирани 10 онлайн срещи в средата на Google Classroom с преподавател с възможност за задаване и отговаряне на въпроси. Срещите се планират да са с продължителност 30 минути всяка. Средата за реализиране на играта Scratch e безплатна за ползване. За целите на обучението е необходимо плащането на достъпи до образователните ресурси в www.fllcasts.com. Целевата група на събитието са деца от 8-9 клас в СУEEЕ - Русе. Основната цел е да запознае участниците с програмната среда и програмирането, чрез създаване от тях на първата им компютърна игра. Изграждането на хигиенни навици е друга цел.

„Пази ги чисти“ – отдалечен курс за Scratch игра

Sat, Oct 3, 2020 12:00 PM

В този онлайн курс учениците ще се научат как да програмират на Scratch и да създадат симулация на разпространение на инфекция между герои и един от начините за предпазване. Ще се научат да управляват играта с помощта на камерата си, като тя ще улавя движението на ръцете им. Целта ни е, участниците да научат как да движат герои в Scratch, какво са случайни числа, как героите усещат, че са били докоснати и какви са условията за победа в играта. Учениците могат да участват с таблети, настолни компютри или телефон.Онлайн курсът е организиран, като асинхронно обучение, съчетано с планирани 10 онлайн срещи в средата на MS Teams с преподавател с възможност за задаване и отговаряне на въпроси. Срещите се планират да са с продължителност 30 минути всяка. Средата за реализиране на играта Scratch e безплатна за ползване. За целите на обучението е необходимо плащането на достъпи до образователните ресурси в www.fllcasts.com. Основната цел е да засили интересът им към програмирането, като разшири знанията им получени в часовете по компютърно моделиране, чрез създаване от тях на първата им компютърна игра. Изграждането на хигиенни навици е друга цел, която си поставя събитието.

Blockly Games

Sun, Oct 11, 2020 8:00 AM

Blockly Games is a series of educational games that teach programming. It is designed for children who have not had prior experience with computer programming. By the end of these games, players are ready to use conventional text-based languages.