Keçiören Kodluyor Etkinliklerinde Aşık Veysel Ortaokulu da Kodluyor

From Monday, September 17, 2018 8:00 AM
to Thursday, May 30, 2019 6:30 PM

AŞIK VEYSEL ORTAOKULU

Other

710111@meb.k12.tr

Atapark Mahallesi, Elmalık Caddesi, No: 10 Keçiören/Ankara, Türkiye

Okulumuzun 5 ve 6 sınıf Bilişim Teknolojileri ve Yazılım dersinde Code.org ile programlama yapıyoruz 5 sınıflar için temel giriş seviyesinde, 6. sınıflar için temel giriş seviyesinin ilerisinde işlemekteyiz. Okulumuzda Code.org programlama ile 5 sınıf bilişim teknolojileri ve yazılım kursu bulunmaktadır. Kurslarımızı 5 sınıfta giriş seviyesinde ve robotik kodlamayı da örneklendirerek işlemekteyiz.

    Primary school
    Basic programming concepts Robotics Playful coding activities Motivation and awareness raising Promoting diversity

Nearby upcoming activities:

Araba ile kodlama
Thu, Oct 19, 2023 9:00 AM

Malzemeler: mekanların olduğu kartlar hazırlanır, masa veya zemin üzerine kodlama kareleri oluşturulur, trafik ışıkları ve bazı trafik kurallarının olduğu kartlar hazırlanır.

Oynama şekli: öncelikle gidilecek mekan seçilir ve uygun karenin içine yerleştirilir. Mekana gitmeden önce uğranacak yerler olup olmadığı kararlaştırılır. Daha sonra trafik ışıkları ve trafik kurallarının olduğu bazı görseller karenin içine yerleştirilir. Yerleştirme işi bittikten sonra ok işaretleriyle arabanın gideceği mekana göre güzergah oluşturulur. Araba ok işaretlerinin yönüne göre hareket ettirilerek yolda gitmesi sağlanır. Bu arada yolda karşısına çıkan trafik kurallarının ne demek olduğu çocuğa sorulur. Bu şekilde gidilecek mekana ulaşılır.

açık yüzyüze eğitim
Fri, Oct 20, 2023 12:00 AM

eğlenceli kod

kodlayan öğrenciler
Fri, Oct 20, 2023 12:00 AM

 

 

Resim Ve Bayrak Çalışması