Keeping up with technology - Coding in rural areas

From Friday, October 20, 2017 11:29 AM
to Friday, October 20, 2017 11:29 AM

E-Civis

Other

ana-maria@e-civis.eu

DJ203C, Mihăileşti, Romania

Technology is causing major societal changes in the world. There are studies that raise awareness about the loss of jobs, but they also underline that fact that new ones will be created. However, in rural areas, where most of the citizens have no digital skills how can one talk of the possibility of new jobs? These citizens are bound to be left behind in this new tech society if we don't act on it. The program that we propose will consist of coding lessons for school pupils in 2 schools in rural area. They will have a chance to build a modular robot and start programing it. The lessons will be organized in the 2 schools in Mihailesti village.

http://www.e-civis.eu/

    Primary school
    Robotics

Nearby upcoming activities:

Scratch Challenge
Fri, Oct 6, 2023 12:00 AM

Evenimentul va implica elevii din clasele I-IV de la Scoala Gimnaziala Inv. Radu Ion din Vadu-Parului, Prahova, provocandu-i sa gaseasca modalitati de a lansa rachete/rovere catre Univers, cu misiunea de a gasi elemente care ar putea intretine viata pe o alta planeta,  folosind Scratch, unul din cele mai simple limbaje de programare.

 

Cercetașii
Thu, Oct 19, 2023 12:00 PM
Evenimentul „Cercetașii”se va desfășura la Colegiul Național „Ion Luca Caragiale”, Ploiești pe parcursul a 120 de minute, cu participarea unui grup de 18 de elevi din clasa aIIIa B și 26 copii din clasa aVa A. Aceasta activitate iși propune familiarizarea elevilor cu diferite medii de viață prin intermediul tehnologiei, folosind merge cube și Minecraft. Evenimentul promovează ODD 4 și 10 din Agenda 2030, respectiv „Educaţie de calitate militând pentru o educaţie de calitate, pe baza jocului cu realitatea augmentată a noțiunilor din domeniul științei despre dezvoltarea plantelor, precum și orientarea spre meseriile viitorului, protejarea planetei, permițând învățarea într-un mediu distractiv. Elevii vor lucra grupați după Teoria Inteligențelor Multiple a profesorului Howard Gardner, de la Universitatea Harvard, oferindu-le posibilitatea copiilor de a colabora și a crea în echipe formate adhoc, în funcție de predispozițiile fiecărui copil: -echipa arhitecților vor realiza machete 3, folosind minecraft, -artistii realizează idiorame cu medii de viață, -matematicienii efectuează experimentele folosind Cubul Merge, - ecologiștii confecționează afișe care promovează protejarea naturii, - poeții compun poezii despre elemente din natură în limba română și limba engleză, -muzicienii aleg melodia potrivită pentru un mediu de viață ales, folosind aplicatia Typatoneș; -jurnaliștii fac fotografii în timpul activităților și culeg impresiile participanților, -psihologii scriu jurnalul zilei, descriind emoțiile trăite, Fiecare echipă își va alege un reprezentant care va prezenta colegilor rezultatul muncii lor.Astfel se promovează învățarea colaborativă în cadrul căreia profesorul este doar un facilitator care creează mediul propice pentru învățarea prin descoperire. Toți elevii sunt recompensați cu diplome de participare și cu un cub Merge de hârtie pentru a putea explora, mediul înconjurător și acasă. Nu vor lipsi ceaiurile din plante pentru a sublinia încă o data importanța plantelor în viața noastră. Evenimentul va fi coordonat de prof. Marin Elena și Loredana Mosetoiu.
PROGRAMEAZĂ – SIMTE – ÎNVAȚĂ
Tue, Oct 10, 2023 9:00 AM
Activitatea va debuta cu recunoașterea, explicarea și înțelegerea propriilor emoții, va continua cu recunoașterea și înțelegerea emoțiilor altor persoane. Aceasta activitate ajuta la dezvoltarea abilităților de comunicare orală.