Choose the pair

From Saturday, February 10, 2024 12:00 AM
to Tuesday, December 31, 2024 11:30 PM

Gradinita cu Program Prelungit Step By Step Nr. 12 Alba Iulia

Open online activity

livniky@gmail.com

Romanian

Strada Stefan cel Mare 11, 510054, Alba Iulia, Alba, ROU

Choose the pair
https://www.liveworksheets.com/w/ro/prescolar/463153

    Pre-primary education
    Other

Nearby upcoming activities:

Inspiring Museums/ 18th of May Museums Day
Mon, Apr 29, 2024 10:00 AM

1. Students show the way to the museum with the help of arrows. 2. Students discover the words by deciphering the given code.

Modelează Carierele Inovatoare ale Viitorului cu MakeyMakey
Tue, Oct 8, 2024 1:00 PM
Evenimentul va aborda utilizarea tehnologiei MakeyMakey și a platformei Scratch pentru a crea manechine interactive ce reprezintă cariere STEM. Elevii vor învăța despre circuite electrice de bază, conductivitate, programare și design creativ folosind materiale reciclate. Activitățile includ introducerea în MakeyMakey și Scratch, designul manechinelor, programarea răspunsurilor interactive și prezentarea proiectelor. Resurse și Metode: Resurse: Kituri MakeyMakey, calculatoare cu acces la internet, materiale conductive (banane, plastilină, folie de aluminiu), materiale reciclate (carton, sticle de plastic, haine vechi), telefoane pentru înregistrare. Metode: Învațare practică prin activități hands-on, sesiuni de brainstorming și planificare, ghidare pas-cu-pas de către facilitatori, colaborare în grupuri mici, utilizarea de exemple și demonstrații video. Obiectivele Evenimentului: Familiarizarea elevilor cu tehnologia MakeyMakey și programarea în Scratch. Încurajarea creativității și a reutilizării materialelor prin designul manechinelor. Promovarea carierelor STEM și evidențierea rolului lor în combaterea schimbărilor climatice. Stimularea interesului fetelor pentru cariere în STEM. Dezvoltarea abilităților de colaborare, rezolvare a problemelor și prezentare. Grupul Țintă: Evenimentul se adresează elevilor Liceului Auto Traian Vuia, cu vârsta între 12 și 14 ani, provenind dintr-unul din cele mai sărace cartiere ale orașului. Participanții nu sunt familiarizați cu MakeyMakey, dar sunt cu Scratch, oferind o oportunitate valoroasă de a-i introduce în lumea tehnologiei și a programării. Acest eveniment este important pentru participanți deoarece le oferă acces la resurse tehnologice și educaționale pe care altfel nu le-ar avea, promovând în același timp conștientizarea carierelor STEM și a impactului acestora asupra mediului. Încurajarea fetelor să exploreze aceste domenii este esențială pentru a echilibra reprezentarea de gen în STEM. Facilitatorii Evenimentului: Traineri: Voluntari cu expertiză în MakeyMakey și Scratch, ai Asociatiei Edulifelong. Profesori: Profesor de TIC pentru ghidarea în programare, profesor de arte pentru asistarea în designul manechinelor. Participanții vor fi prezenți fizic la eveniment, la locația stabilită (Liceul Auto Traian Vuia). Activitățile se vor desfășura în grupuri mici, sub supravegherea și ghidarea facilitatorilor.
Eu pot, eu codez, eu mă bucur
Sat, Oct 7, 2023 12:00 PM

Elevii din diferite școli din țară și din străinătate vor desfășura activități distractive de codare a culorilor. Elevii vor programa cu ajutorul sistemelor de codare, vor folosi aplicația Quiver, vor folosi instrumente de desen pe Pixel Art, abordând teme de viață sănătoasă.