Run Marco

From Sunday, October 8, 2023 10:00 AM
to Sunday, October 22, 2023 10:00 AM

13ο Δημοτικό Σχολείο Ξάνθης

Open in-person activity

Greek

Αλικαρνασσού, 671 31, Ξάνθη

Η υπολογιστική ικανότητα και ο προγραμματισμός είναι σημαντικές δεξιότητες που πρέπει να διδάσκονται στα παιδιά στη σημερινή εποχή. Ο ψηφιακός κόσμος και η τεχνολογία έχουν ενσωματωθεί σε όλες τις πτυχές της ζωής μας, και η κατανόηση του πώς λειτουργούν οι υπολογιστές και ο προγραμματισμός μπορεί να είναι ιδιαίτερα χρήσιμος για τα παιδιά.

Επιπλέον, ο προγραμματισμός μπορεί να βοηθήσει τα παιδιά να γίνουν πιο αυτοπεποιθητικά στην αντιμετώπιση τεχνολογικών προκλήσεων και να αναπτύξουν δεξιότητες που θα τους βοηθήσουν σε μελλοντικές επαγγελματικές προοπτικές. Είναι σημαντικό να ενθαρρύνουμε τα παιδιά να εξερευνούν τον κόσμο του προγραμματισμού και να τους προσφέρουμε τα εργαλεία για να το πράττουν.

Ο προγραμματισμός δεν είναι μόνο μια δεξιότητα που σχετίζεται με την τεχνολογία, αλλά επίσης αναπτύσσει την κριτική σκέψη, τη δημιουργικότητα, την επίλυση προβλημάτων και τη συνεργασία. Η εφαρμογή Run Marco φαίνεται ότι αποτελεί μια ενδιαφέρουσα επιλογή για την εισαγωγή των παιδιών στον κόσμο του προγραμματισμού. Ο προγραμματισμός μπορεί να είναι διασκεδαστικός και εκπαιδευτικός τρόπος για τα παιδιά να μάθουν να σκέφτονται λογικά, να αναγνωρίζουν προτεραιότητες και να επιλύουν προβλήματα. Εφαρμογές όπως η Run Marco παρέχουν παιχνίδια και δραστηριότητες που βασίζονται στον προγραμματισμό και βοηθούν τα παιδιά να εξοικειωθούν με τις βασικές αρχές του προγραμματισμού όπως η σειρά, οι επαναλήψεις και οι συνθήκες.

    Primary school
    Basic programming concepts

Nearby upcoming activities:

In-school Teacher Training in the use of Code Week/ Ενδοσχολική Επιμόρφωση Εκπαιδευτικών στην αξιοποίηση της Code Week
Mon, May 20, 2024 1:30 PM

Στη σχολικήμας μονάδα θα γίνει ανάδειξη της σηματικότητας της υπολογιστικής σκέψης, θα παρουσιαστεί οι πλατφόρμες Code Week και Code.org, υλικό, δυνατότητες, προσθήκη εκδηλώσεων, πιστοποιητικά, συνεργασίες κτλ.
In the school unit, the importance of computational thinking will be highlighted, and the Code Week and Code.org platforms, materials, possibilities, the addition of events, certificates, collaborations, etc. will be presented.

"Coding and Recycling"
Sun, May 12, 2024 8:00 AM

·       We prepare a square grid of 5 x 6 lines (each square 15 cm x 15 cm) with chalk or paint on the floor, preferably outside in the school yard.

·       Place four (4) recycling bins (paper, glass, plastic and metal) in different places on the grid.

·       We print about 16-20 cards with various items for recycling, e.g. plastic bottle, glass jar, newspaper, can, etc (we can use and real items)

·       Each child selects randomly one card that depicts an icon of the recycling materials (or a real item)

·       The child tries to plan the path to take to drop it in the correct bin on the floor grid.

There are three different variations of the game, depending on the level of familiarity of the students or the use of Beebot:

(a)    The child uses arrow cards (forward, backward, right, left) to represent the steps needed to reach the square of the right bin on the floor grid and performs the planned route.

(b)    The child presents verbally the steps (forward, backward, right, left) that are needed to reach the square of the right bin on the floor grid, and executes the designed route.

(c)     Beebot can be used on the floor grid moving towards the right bin.

 

Also, this activity can be done on a table grid and the children move one Playmobil.

10 Kasım Atatürk'ü Anma Günü Kodlama Etkinlikleri
Sun, Oct 23, 2022 12:00 PM

Atatürk Sevgisiyle algoritma oluşturma,web2 araçlarını kullanabilme.21.yüzyıl becerileri kazandırabilme