to Friday, October 20, 2023 12:00 PM
5ο Νηπιαγωγείο Πύργου Ηλείας Ελλάδα
Open in-person activity
Greek
Rofia 5O, 271 31, Pyrgos, GRC
Σχεδιασμός, αποκωδικοποίηση και δημιουργία pixel art με βάση πλαστικά ποτήρια και μοτίβο χρωματιστές μπάλες. Αναπαραγωγή μοτίβων σε συνδυασμό χρωμάτων και θέσεων.
Η νηπιαγωγός σχεδιάζει στο zaplycode χρωματικά μοτίβα και τα εκτυπώνει. Οι καρτέλες με τα σχεδιασμένα μοτίβα χρωμάτων τοποθετούνται στο φράχτη του νηπιαγωγείου . Οι μικροί μαθητές καλούνται να αναπαράγουν με χρωματιστές μπλάλες, τα μοτίβα στο φράχτη του νηπιαγωγείου, όπου στη θέση του pixel έχουν τοποθετηθεί πλαστικά ποτήρια.
Στόχοι δραστηριότητας:
_ Να μάθουν βασικά στοιχεία του προγραμματισμού.
_ Να μάθουν βασικά στοιχεία της pixel art .
_ Να μπορούν να αναπαράγουν τα μοτίβα ακολουθώντας τις ενδείξεις του κώδικα
_ Να αναπτύξουν την κριτική τους σκέψη ώστε να μπορούν να επιλύουν προβλήματα με έναν διασκεδαστικό τρόπο.
-
Pre-primary education
Primary school
-
Basic programming concepts
Hardware
Unplugged activities
Art and creativity
Game design
Longitude: 21.442439
Latitude: 37.667019
Geoposition: 37.667019445758,21.442439044426
Nearby upcoming activities:

CAN WE SURVIVE ON MARS?
Συμμετέχουμε στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής 2025 με θέμα: «Μπορούμε να επιβιώσουμε στον πλανήτη Άρη;» Σύμφωνα με τις προτάσεις των μαθητών μας: Μπορούμε αν δημιουργήσουμε έξυπνες αποικίες, αν ανακυκλώνουμε τα απορρίμματά μας, αν δημιουργήσουμε θερμοκήπια, αν σκάψουμε να βρούμε πάγο, αν χρησιμοποιούμε ηλιακή ενέργεια, αν φοράμε ειδικές στολές που μας προστατεύουν. Οι μαθητές δημιούργησαν πίστα με τρισδιάστατες κατασκευές από ανακυκλώσιμα υλικά. Για τις ανάγκες του σεναρίου χρησιμοποίησαν και Lego. Δημιούργησαν κώδικες και οδήγησαν τη μελισσούλα να περάσει από τους 6 σταθμούς, εξηγώντας πως μπορούμε να επιβιώσουμε στον πλανήτη Άρη.

Διαθεματική ενσωμάτωση δράσεων κώδικα στα Γλωσσικά μαθήματα
Kατά τη διάρκεια του online training στις 10 Απριλίου 2024, θα παρουσιαστεί η διαθεματική προσέγγιση διδακτικών αντικειμένων δημοτικού σχολείου μέσα από δραστηριότητες κώδικα και προγραμματισμού. Θα παρουσιαστούν δραστηριότητες στις οποίες τα παιδιά θα μπορούν να ασκηθούν στην ορθογραφία και τη σωστή χρήση λέξεων, στην εφαρμογή γραμματικών φαινόμενων καθώς και την παραγωγή γραπτού λόγου με τη βοήθεια μικρών ρομποτικών συσκευών. Οι δάσκαλοι που θα συμμετέχουν στη δράση θα καρφιτσώσουν τις δραστηριότητές τους στο παρακάτω padlet, https://padlet.com/32dimtablet7_/m-ai-tvd0d65zu23l9ujl.

Δραστηριότητες STEAM για τον κύκλο του νερού
Βασικός στόχος του μαθήματος είναι οι μαθητές/τριες να αξιοποιήσουν πρότερες γνώσεις ρομποτικής για να καθοδηγήσουν το bee bot, δίνοντας κάθε φορά σωστές οδηγίες.
Στην συγκεκριμένη δραστηριότητα πρόκειται να δημιουργήσουμε μία αυτοσχέδια πίστα σε χαρτόνι με σχεδιάσμένα τετράγωνα 15εκ.*15 εκ., για τη διδακτική αξιοποίηση των bee bot της τάξης. Στην πίστα αυτή θα υπάρχουν συγκεκριμένα τετράγωνα με τα σταδιά του κύκλου τον νερού. Σκοπός της δραστηριότητας είναι οι μαθητές/τριες να καθοδηγήσουν σώστα το bee bot, ώστε να περάσει από όλα τα στάδια και να ολοκληρώσει τη διαδρομή.