Μικροπλαστικά και θαλάσσια ζωή

From Monday, October 9, 2023 8:00 AM
to Friday, October 27, 2023 2:00 PM

Γυμνάσιο Βασιλικού

Open in-person activity

Greek

Νεοφύτου, Βασιλικό 340 02, Ελλάδα

Η δραστηριότητα περιλαμβάνει αναζήτηση από τους μαθητές για τις επιπτώσεις της χρήσης μικρό πλαστικών στις καθημερινές μας δραστηριότητες και το κόστος της στο θαλάσσιο περιβάλλον. Στη συνέχεια οι μαθητές θα σχεδιάσουν και θα φτιάξουν στο scratch το παιχνίδι σώστε τον καρχαρία όπου ο καρχαρίας μας θα προσπαθεί να αποφύγει τα πλαστικά κινούμενος μέσα στη θάλασσα. Η δραστηριότητα απευθύνεται σε μαθητές Β και Γ Γυμνασίου.

 

       

http://blogs.sch.gr/gymvasey

    Other (see description)
    Basic programming concepts

Nearby upcoming activities:

Προγραμματίζω άρα Ζω
Mon, Oct 14, 2024 8:15 AM

Η δραστηριότητα αυτή την χρονιά αφορά μαθητές της Α τάξης του Γυμνασίου Βασιλικού. Θα περιλαμβάνει εισαγωγή στην τεχνητή νοημοσύνη ΑΙ, βασικές αρχές και προσπάθεια δημιουργίας ενός smart bot με τη χρήση του scratch. Οι μαθητές θα συμμετέχουν στην δημιουργία καταθέτωντας τις δικές τους προτάσεις, αλλάζοντας τις παραμέτρους και στο τέλος όλοι μαζι θα δημιουργήσουμε ένα bot που θα απαντά σε βασικές ερωτήσεις δίνοντας μας μη αναμενόμενες μερικές φορές απαντήσεις. 

ME TO ΒΕΕ-ΒΟΤ ΞΕΝΑΓΟ ΘΑ ΓΝΩΡΙΖΩ ΤΗ ΖΟΥΓΚΛΑ, ΤΗ ΦΑΡΜΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΟ ΒΥΘΟ
Mon, Oct 14, 2024 2:44 PM

Τα παιδιά ζωγραφίζουν ζώα απο τα διάφορα περιβάλλοντα  (ζούγκλα, φάρμα, βυθός). Τα ζώα θα μπουν κάτω απο το χαλάκι- πλέγμα που έχει θέμα κάθε φορά είτε τη ζούγκλα, είτε τη φάρμα, είτε το βυθό. Οι μαθητές ρίχνοντας το ζάρι πρέπει να οδηγήσουν τη Bee-bot στο ζωάκι που έτυχαν. 

ΜΕ ΤΟ BEE BOT ΞΕΝΑΓΟ, ΘΑ ΓΝΩΡΙΖΩ ΤΗ ΖΟΥΓΚΛΑ, ΤΗ ΦΑΡΜΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΟ ΒΥΘΟ
Mon, Oct 14, 2024 3:20 PM

Τα παιδιά ζωγραφίζουν ζώα από τα διάφορα περιβάλλοντα  (ζούγκλα, φάρμα, βυθός). Τα ζώα θα μπουν κάτω από το χαλάκι- πλέγμα που έχει θέμα κάθε φορά είτε τη ζούγκλα, είτε τη φάρμα, είτε το βυθό. Οι μαθητές ρίχνοντας το ζάρι πρέπει να οδηγήσουν τη Bee-bot στο ζωάκι που έτυχαν.