Coding with Joan Mirò

Coding with Joan Mirò

From Wednesday, October 11, 2023 9:00 AM
to Wednesday, October 18, 2023 9:30 AM

1st primary school of Polykastro

Open in-person activity

yiotabali@hotmail.com

English

1ο Δημοτικό Σχολείο Πολυκάστρου, Λεωφόρος Μεγάλου Αλεξάνδρου, 612 00, Πολύκαστρο

Pupils decode the painted grid by paying attention to the numbers and the colours. The result is an image found in Mirò's painting (a green eye).

This activity is shared in the eTwinning project "Mirò - painter of dreams - Wellbeing with art, the art of well-being"with partners from Spain, Italy, Poland, Slovakia, Slovenia and Turkey (teacher for this activity: Panagiota Bali).

    Primary school
    Robotics Unplugged activities Art and creativity Motivation and awareness raising

Longitude: 22.56982
Latitude: 40.9979
Geoposition: 40.9979,22.56982

Nearby upcoming activities:

Προγραμματίζω τους δικούς μου αυτοματισμούς και ρομπότ
Fri, Oct 18, 2024 9:53 PM

Στη δράση αυτή θα συμμετάσχουν σταδιακά και κατά τη διάρκεια όλου του σχολικού έτους, όλα τα τμήματα των τάξεων Β, Γ, Δ, Ε και ΣΤ του σχολείου. Οι  δραστηριότητες για κάθε τάξη θα είναι διαφοροποιημένες ως προς το υλικό και λογισμικό που θα χρησιμοποιηθεί και φυσικά ως προς τους εκπαιδευτικούς στόχους. 

Στις μικρές τάξεις (Β-Γ) θα γίνει χρήση του FOSSBOT και οι μαθητές θα κληθούν να δώσουν τις κατάλληλες εντολε΄ς στο ρομπότ, ώστε αυτό να ολοκληρώσει ένα καθήκον. 

Στις μεγαλύτερες τάξεις (Δ, Ε και ΣΤ) θα γίνει χρήση της πλατφόρμας Microbit που διαθέτει το σχολείο, καθώς και των πακέτων ρομποτικής R2. R3 ΚΑΙ S3 με μικροελεγκτές βασιζμένους στην γνωστή πλατφόρμα Arduino. Ειδικά για τα τμήματα της ΣΤ τάξης στόχος έιναι η συμμετοχή σε κάποια εκδήλωση (φεστιβάλ ή συνέδριο).

ΜΕΛΕΤΗ ΚΑΙ ΠΡΟΩΘΗΣΗ ΕΝΟΣ ΣΤΟΧΟΥ ΑΕΙΦΟΡΙΑΣ ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΣΧΕΔΙΑΣΤΙΚΗΣ ΣΚΕΨΗΣ 3D ΣΧΕΔΙΑΣΗΣ ΣΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ, ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ, ΕΥΡΥΤΕΡΗ ΕΥΡΩΠΑΙΪΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ
Tue, Apr 1, 2025 5:12 PM

Σκοπός της δραστηριότητας είναι η δημιουργία και παρουσίαση μιας παρέμβασης για τη μελέτη ενός στόχου αειφορίας, την εφαρμογή των σταδίων της σχεδιαστικής σκέψης, 3D σχεδίασης για την ενεργό πολιτειότητα με την προώθηση του στόχου σε γονείς, κοινότητα, στο ευρωπαϊκό επίπεδο μέσω της ευρωπαϊκής πλατφόρμας CodeWeek.

The bee loves yellow flowers.
Thu, May 1, 2025 8:00 AM

Το Μάιο με το έργο μας: Colourful Preschool Time θα ασχοληθούμε με το κίτρινο χρώμα και την ημέρα της μέλισσας. 

Θα ετοιμάσουμε μια πίστα με πολλά λουλούδια και η μελισσούλα μας (beebot) θα ρουφά το νέκταρ μόνο από τα κίτρινα λουλούδια. Στα παιδιά θα δοθεί και φύλλο εργασίας με δύο ή περισσότερα λουλούδια,  ένα από τα οποία θα είναι κίτρινο. Τα φύλλα εργασίας θα είναι διαφορετικά για κάθε παιδί, ανάλογα με την ηλικία του και την εξοικείωσή του με αλγορίθμους. 

Εναλλακτικά, μπορούμε να δώσουμε στα παιδιά κάρτες με βελάκια - κώδικες και να ζητηθεί από αυτά να πουν αν ο κώδικας είναι σωστός ή όχι.