Κώδικες επικοινωνίας και κρυπτογραφημένα μηνύματα

From Friday, October 20, 2023 9:00 AM
to Friday, October 20, 2023 2:00 PM

ΜΟΥΣΙΚΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ

Open in-person activity

mitratzoulip@sch.gr

Greek

Άγιος Γεώργιος, Βοιωτία 32150

Μαθητές και μαθήτριες της Α΄ τάξης  του Μουσικού Γυμνασίου Λιβαδειάς αναγνωρίζουν «κώδικες επικοινωνίας»  από την καθημερινή τους ζωή. Δημιουργούν και δοκιμάζουν νέα συστήματα αναπαράστασης και κωδικοποίησης δεδομένων, χωρίς Η.Υ. σε cs-unplugged εκπαιδευτικές δραστηριότητες. Πραγματοποιούν δική τους κωδικοποίηση για το ελληνικό αλφάβητο και επικοινωνούν μεταξύ τους με απλές καθημερινές λέξεις και φράσεις, χρησιμοποιώντας κρυπτογραφημένα μηνύματα που βασίζονται στον δικό τους κώδικα επικοινωνίας. 

    Other (see description)
    Data manipulation and visualisation

Nearby upcoming activities:

Inspiring Museums
Wed, May 22, 2024 12:00 AM

Coding activity  for 18th of May Museums Day.

6th Grade

Teaching the Computer to distinguish when the olive fruits are ready for picking BY SCRACH.MIT CODING
Sat, Oct 5, 2024 10:00 AM
Ας μάθουμε λοιπόν στον Υπολογιστή να ξεχωρίζει ποτέ οι καρποί της ελιάς είναι έτοιμοι για μάζεμα. Οι καρποί της ελιάς είναι έτοιμοι για μάζεμα όταν το χρώμα τους είναι πχ μαύρη μελιτζάνα. Έτσι, αν τοποθετήσουμε μια ελιά στην κάμερα, θα πρέπει να μάθουμε να ανιχνεύσουμε το χρώμα. Χρησιμοποιώντας το https://scratch.mit.edu/..

Μπορώ να ανοίξω και να κλείσω την κάμερα; Ναι μέσω της εντολής .. " ενεργοποίηση βίντεο (ενεργοποίηση/απενεργοποίηση) "

 

1)     Μπορεί να ανιχνευθεί το χρώμα του αντικειμένου; Ναι μέσω της εντολής «αγγίζοντας το χρώμα»
1)     Έτσι θα βάλουμε ένα αντικείμενο που κινείται και όταν ακουμπήσει το χρώμα που ζητήσαμε να δώσει το κατάλληλο μήνυμα και θα σταματήσει 2)    Με αυτόν τον τρόπο θα φτιάξουμε ένα αντικείμενο Γραμμής (με το όνομα spirit1) που καταλαμβάνει ολόκληρη την οθόνη και θα κινείται οριζόντια (δηλαδή κατά μήκος του x). Όταν ακουμπήσει το χρώμα που ζητήσαμε, θα δώσει ένα κατάλληλο μήνυμα και θα σταματήσει.   3)    Ο στυλό του έργου https://scratch.mit.edu/projects/832841674/ και RUN 4)    Αντιγράψτε το έργο στο Stuff σας και... α)    Αλλάξτε το χρώμα ώστε ο υπολογιστής να αναγνωρίσει ότι οι καρποί της ελιάς είναι έτοιμοι για μάζεμα όταν το χρώμα τους είναι π.χ. σκούρο πράσινο. β)      β). Οι καρποί της ελιάς είναι έτοιμοι για μάζεμα όταν το χρώμα τους είναι μαύρη μελιτζάνα Ή σκούρο πράσινο.  

Έτσι ο υπολογιστής μπορεί να μάθει πώς να αναγνωρίσει ένα συγκεκριμένο χρώμα

coding per AI
Tue, Oct 10, 2023 12:00 AM

Let's take a deep dive into what AI coding is and which AI coding tools are the best!