"Βραχιόλια φιλίας (Friendship bracelets)"

From Thursday, October 12, 2023 9:00 AM
to Tuesday, October 17, 2023 12:00 AM

3ο ΠΕΚΚΕΣ Αττικής, Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση Γ' Αθήνας

Open in-person activity

Greek

Νηπιαγωγεία

Οι μαθητές/τριες αξιοποιώντας έννοιες της κωδικοποίησης (αλγόριθμους, ακολουθία, επανάληψη, επέκταση) δημιουργούν "Βραχιόλια Φιλίας" από χάντρες 3 διαφορετικών χρωμάτων και τα χαρίζουν σε κάποιον/κάποια φίλο/η.

Ζητείται από τους/τις μαθητές/τριες να ζωγραφίσουν σε ένα φύλλο χαρτιού τον κώδικα που θα χρησιμοποιήσουν για να φτιάξουν το δικό τους βραχιόλι. Τους δίνεται η οδηγία, να χρωματίσουν 3 χάντρες με τρία συγκεκριμένα χρώματα, ακολουθώντας μια συγκεκριμένη διαδοχή: κόκκινο, μπλε, κίτρινο, και μια 4η χάντρα με ένα, από τα 3 αυτά χρώματα που θα επιλέξουν. Θα συνεχίσουν την ακολουθία επαναλαμβάνοντας το μοτίβο που δημιουργήθηκε: κόκκινο, μπλε, κίτρινο, επιλογή ενός από τα τρία χρώματα, κόκκινο, μπλε, κίτρινο, το χρώμα επιλογής, κόκκινο, μπλε, κίτρινο, το χρώμα επιλογής, κ.ο.κ.

Στη συνέχεια, κάθε μαθητής/τρια ακολουθώντας τον παραπάνω κώδικα, έτσι όπως τον έχει αποτυπώσει στο χαρτί, δημιουργεί ένα βραχιολάκι φιλίας, χρησιμοποιώντας χρωματιστές χάντρες αντίστοιχων χρωμάτων.

Τέλος, τίθενται τα ερωτήματα, αν τα βραχιολάκια είναι όμοια ή διαφέρουν μεταξύ τους, γιατί διαφέρουν και τι συμβαίνει όταν αλλάζει το χρώμα επιλογής.

Η ανταλλαγή των βραχιολιών φιλίας μεταξύ των παιδιών ενδυναμώνει την ανάπτυξη σχέσεων μεταξύ τους, εμπλουτίζοντας τη δραστηριότητα του προγραμματισμού! Καλή επιτυχία!

    Pre-primary education
    Basic programming concepts

Nearby upcoming activities:

Inspiring Museums
Wed, May 22, 2024 12:00 AM

Coding activity  for 18th of May Museums Day.

6th Grade

Teaching the Computer to distinguish when the olive fruits are ready for picking BY SCRACH.MIT CODING
Sat, Oct 5, 2024 10:00 AM
Ας μάθουμε λοιπόν στον Υπολογιστή να ξεχωρίζει ποτέ οι καρποί της ελιάς είναι έτοιμοι για μάζεμα. Οι καρποί της ελιάς είναι έτοιμοι για μάζεμα όταν το χρώμα τους είναι πχ μαύρη μελιτζάνα. Έτσι, αν τοποθετήσουμε μια ελιά στην κάμερα, θα πρέπει να μάθουμε να ανιχνεύσουμε το χρώμα. Χρησιμοποιώντας το https://scratch.mit.edu/..

Μπορώ να ανοίξω και να κλείσω την κάμερα; Ναι μέσω της εντολής .. " ενεργοποίηση βίντεο (ενεργοποίηση/απενεργοποίηση) "

 

1)     Μπορεί να ανιχνευθεί το χρώμα του αντικειμένου; Ναι μέσω της εντολής «αγγίζοντας το χρώμα»
1)     Έτσι θα βάλουμε ένα αντικείμενο που κινείται και όταν ακουμπήσει το χρώμα που ζητήσαμε να δώσει το κατάλληλο μήνυμα και θα σταματήσει 2)    Με αυτόν τον τρόπο θα φτιάξουμε ένα αντικείμενο Γραμμής (με το όνομα spirit1) που καταλαμβάνει ολόκληρη την οθόνη και θα κινείται οριζόντια (δηλαδή κατά μήκος του x). Όταν ακουμπήσει το χρώμα που ζητήσαμε, θα δώσει ένα κατάλληλο μήνυμα και θα σταματήσει.   3)    Ο στυλό του έργου https://scratch.mit.edu/projects/832841674/ και RUN 4)    Αντιγράψτε το έργο στο Stuff σας και... α)    Αλλάξτε το χρώμα ώστε ο υπολογιστής να αναγνωρίσει ότι οι καρποί της ελιάς είναι έτοιμοι για μάζεμα όταν το χρώμα τους είναι π.χ. σκούρο πράσινο. β)      β). Οι καρποί της ελιάς είναι έτοιμοι για μάζεμα όταν το χρώμα τους είναι μαύρη μελιτζάνα Ή σκούρο πράσινο.  

Έτσι ο υπολογιστής μπορεί να μάθει πώς να αναγνωρίσει ένα συγκεκριμένο χρώμα

coding per AI
Tue, Oct 10, 2023 12:00 AM

Let's take a deep dive into what AI coding is and which AI coding tools are the best!