FUNKY MONSTERS

From Saturday, October 7, 2023 10:00 AM
to Saturday, October 14, 2023 12:00 PM

Asociatia de Parinti Albatros

Open in-person activity

Romanian

Albatros 10
905500 Mangalia

Evenimentul își propune să ajute elevii să înțeleagă și să programeze ledurile și difuzoarele buzzer atașate la plăcuță cu ajutorul programului Thinkercad in vederea realizării unor jucarii inteligente. Activitatea se va desfășura în 2 sesiuni: În prima sesiune, se vor prezenta noțiunile teoretice despre difuzoare, leduri și plăcuța microbit referitoare la rolul și modul de funcționare. Se va crea cont în aplicația Tinkercad explicându-se interfața programului și modul de programare. În a doua sesiune se vor proiecta și crea jucării digitale.Scopul activitătii este dezvoltarea competentelor de gandire computationala prin identificarea solutiilor de realizare unor jucarii haioase folosind cunostintele prezentate in prima sesiune de formare. Evenimentul va avea loc în laboratorul de informatică al Școlii Gimnaziale Nr 3 Mangalia. Facilitatorul evenimentului va prezenta noțiunile teoretice despre plăcuța microbit:BBC și modul de funcționare al acesteia și va oferi exemple despre utilizarea componentelor atașate la plăcuță în viața reală. Participanții vor folosi aplicația Thinkercad pentru a programa plăcuța microbit:BBC. Grupul țintă este format din elevii Școlii Gimnaziale Nr. 3 Mangalia și copii ai Centrului de tip familial Callatis, care vor fi încurajați să se implice în activitățile practice de programare. Evenimentul va fi coordonat de d-na profesor de informatică Dumitru Alina. Partenerul evenimentului: Școala Gimnazială Nr. 3 Mangalia.

    Other (see description)
    Other

Nearby upcoming activities:

Inventatorii Micro:Bit
Thu, Oct 10, 2024 2:00 PM
Robotica si inovatie Micro:Bit cu impact pentru protejarea mediului Continut: In cele 2 sesiuni (5 ore) vom vorbi despre robotica cu placuta Micro:Bit, vom invata sa construim un ventilator care apoi va fi programat pentru a functiona initial cu butoane si apoi automat. Astfel vom face initierea in programarea cu blocuri a placutei si vom invata cum se programeaza un buton, un servomotor, cum functioneaza senzorii. Vom vorbi apoi despre senzorul de temperatura si cum putem face ca ventilatorul sa porneasca automat la temperaturi ridicare si sa se opreasca la temperaturi joase. Vom vorbi despre incalzirea globala si despre economia de energie si apoi vom discuta despre utilizarea ventilatorului intr-o sera cu plante, pentru mentinerea unei temperaturi optime. Vom programa ventilatorul sa porneasca automat la o temperatura ridicata si sa se opreasca la o temperatura normala. Cu elevii avansati, putem realiza si o lampa pentru un iluminat optim al serei pe timp de noapte sau alte dispozitive utile. Resurse și metode: filme, demonstratii practice, platforma de programare micro:bit, kahoot pentru chestionare de consolidare a cunostintelor, canva pentru prezentari si alte materiale, lucrul in echipa, invatarea prin descoperire, problematizarea, conversatia, explicatia. Obiective: 1. familiarizarea tinerilor cu tehnologia si cu programarea prin utilizarea placutei Microbit si programarea sa cu blocuri 2. dezvoltarea creativitatii tinerilor prin construirea si programarea unor dispozitive utile 3. sensibilizarea tinerilor cu privire la problemele de mediu Grup tinta: elevi de gimnaziu si liceu care nu au lucrat pana in prezent cu placuta microbit. Elevii provin din oras si din localitatile limitrofe, printre ei fiind elevi cu venituri medii-mici, elevi din categorii dezavantajate, minoritati conlocuitoare. De ce este important: Prin acest eveniment dorim sa promovam educatia STEM dar si sa atragem atentia cu privire la problemele de mediu (incalzirea globala, consumul de energie). Participantii vor invata prin aplicatii practice, lucrand in echipe, colaborand si descoperind intr-un mod placut cum pot proteja mediul inconjurator. Facilitatorii evenimentului: profesorul de informatica - coodonator al echipei de robotica din scoala, membrii echipei de robotica, voluntari. Evenimentul se va desfasura in laboratorul de informatica si in sala echipei de robotica a scolii. Parteneri: scoala, echipa de robotica Dragonic Force, centrul local de cercetasi.
Velocity: A New Home
Fri, Oct 18, 2024 4:00 PM
“Velocity: A New Home” reprezintă o oportunitate pentru copiii găzduiți de Căminul “Speranței” Brăila de a explora vastul domeniu al proiectării 3D și roboticii. Prin intermediul a două ateliere de câte două ore la Căminul “Speranței” ne propunem să-i introducem pe participanți în principiile de bază ale proiectării 3D și ale electronicii cu ajutorul a 5 kit-uri Arduino. În urma organizării pe echipe a cursanților, aceștia vor fi instruiți să utilizeze un program specializat de modelare 3D de către membrii echipei de robotică Velocity. Vom folosi prezentări interactive pentru diferitele funcții ale programului de proiectare 3D(grow, shrink, orbit, etc.) și noțiunile teoretice de programare ale robotului(variabile, if, loops, etc.), cursanții experimentând în același timp cele învățate pe dispozitivele electronice atribuite echipelor formate. În cele din urma, copiii își vor putea testa abilitățile cu ajutorul imprimantei Creality care va rămâne în posesia centrului de plasament, printând propriul șasiu pentru robotul lor. Obiective: • Însușirea participanților cu conceptele de bază ale proiectării 3D și electronicii • Prezentarea modului de utilizare a imprimantei 3D • Dezvoltarea creativității prin aducerea la viață a propriilor idei cu ajutorul proiectării 3D • Creșterea stimei de sine prin expunerea proiectelor STEM de către fiecare echipă • Orientarea profesională a participanților în cariere strâns legate de proiectarea 3D și robotică. Implicarea copiilor care se află în zona limitrofă a abandonului școlar în activități extrașcolare le poate servi drept un reper în interesul pentru educație și implicare socială. Includerea persoanelor din diverse arii ale sistemului educațional va crea un proces de feedback asertiv între cursanți și membrii Velocity. Indiferent de nivelul educațional al participanților la curs, materia va fi prezentată într-o manieră flexibilă pentru a fi asimilată cu ușurință. Fiecare echipă va avea câte un dispozitiv electronic – laptop, pentru a aplica cele prezentate. Astfel, participanții se vor integra mai ușor în programa de curs, depășind rigiditatea normelor școlare. Facilitatori: -Membrii Velocity – departamentul de proiectare și printare 3D -Prof. Coordonator Pruș Paul -personal Căminul Speranței Brăila Întâlnirile vor avea loc pe 18 și 25 octombrie de la ora 16, la Căminul "Speranței".
Învățăm, desenăm, colorăm prin coduri
Mon, Oct 9, 2023 12:00 AM
Elevii vor învăța să deseneze după coduri date personaje, siluete, figurine.