Friday-Coding-Afternoon

From Friday, September 29, 2023 2:00 PM
to Friday, September 29, 2023 6:00 PM

Foerderverein Amos-Comenius-Gymnasium

Open in-person activity

German

Behringstraße 27
53177 Bonn

Friday – Coding – Afternoon ab Klasse 5 Das Event bietet einen Einstieg in die Programmierung mit Scratch am Beispiel eines Weltraum-Spiels. Ein Raumschiff soll im Weltraum gesteuert werden und dabei Asteroiden ausweichen bzw. sie mit einem Laser treffen. Die Treffer können gezählt werden, damit verschiedene Level erreicht werden können. Vermittelte Inhalte: Basis: Schleifen, Verzweigungen, Erzeugung von Objekten, Eigenschaften von Objekten Erweitert: Variablen, Zeichnen von Objekten, Ereignisse, Soundeffekte Zu Beginn werden die Grundzüge von Scratch erklärt und wie der vorbereitete Account genutzt werden kann. Anschließend erhalten die Teilnehmerinnen Lernkarten mit Aufgaben und Hilfen, sodass sie in ihrem Tempo arbeiten können. Neben den Basiskarten können sie einzelne Erweiterungskarten benutzen, aber auch eigene Ideen verwirklichen. Für Verpflegung (Mineralwasser + Mittagessen) ist gesorgt

    Other (see description)
    Other

Nearby upcoming activities:

Digital Botschafter des Landes Rheinland Pfalz
Mon, Oct 14, 2019 9:30 AM
Digital Botschafter werden in RLP ausgebildet um Seniorinnen und Senioren ans Internet heran zu führen. Unter dem Motto, "Senioren Tablet statt Senioren Teller" werden ganz gezielt ältere Mitbürger angesprochen um nicht total abgehängt zu werden. Auch ich werde in Zukunft solche Interessierte als Referent schulen. Mit freundlichen Grüßen Wolfgang Wobido
CodeKlas
Tue, Oct 3, 2023 12:00 AM

Voor elke leerling die wil leren programmeren gaat binnenkort de CodeKlas weer van start. Dit schooljaar is de CodeKlas niet alleen een naschoolse activiteit, maar is er ook de mogelijkheid om de CodeKlas in een SWITCH uur te volgen.

  • CodeKlas SWITCH: vanaf 3 oktober elke dinsdag het 3e uur. (Het lokaal volgt nog.)

  • CodeKlas na school: vanaf 25 oktober elke woensdag vanaf het 8e uur in lokaal 031.

De CodeKlas SWITCH is bedoeld voor leerlingen die nog maar weinig of geen ervaring met coderen hebben. Het is een doorlopende serie lessen waarin we aan de slag gaan met het maken van een eenvoudige game in de programmeertaal JavaScript. Omdat het een doorlopende serie lessen is, schrijft een leerling zich voor een hele periode in; het is dan de bedoeling dat je elke week aanwezig bent. Na de kerstvakantie starten we met een nieuwe groep.

De CodeKlas na school is bedoeld voor leerlingen die al eens geprogrammeerd hebben en aan hun eigen project willen werken. Bijvoorbeeld het maken van een game, een app of het werken met elektronica in combinatie met Arduino of Raspberry Pi.

 

Een knikkercomputer programmeren
Thu, Apr 25, 2024 3:00 PM

Houd je van programmeren? Dan is deze workshop waarbij je een mechanische knikkercomputer bouwt om puzzels op te lossen echt iets voor jou. Al spelend met tastbaar materiaal en op de computer ontdek je hoe computers werken. 

Deze workshop wordt namens de bibliotheek drie keer verzorgd door NatasUnik Lab (Natasja Hoekstra) en Het Fluoriet.

De eerste workshop is op 17 april in de bibliotheek in Ruurlo, de tweede op 24 april in Borculo en de derde op 25 april in Lichtenvoorde.

De workshops beginnen om 15.00 uur en eindigen op 16.30 uur.

Kijk voor meer informatie en het reserveren van een plek op https://www.oostachterhoek.nl/bieblab.html