Einrichten eines Discord Servers

From Saturday, October 21, 2023 12:00 PM
to Saturday, October 21, 2023 4:00 PM

youthprotect e.V.

Open online activity

German

Leopoldstraße 16
40211 Duesseldorf

Bei unserem digitalen Event lernst du alles, was du über Discord Server wissen musst und wie du deinen eigenen perfekten Discord Server erstellst und einrichtest. Gemeinsam mit unseren Experten lernst du alles rund um Serverstrukturen, Rechte- und Channel Systeme sowie Bots und weiteren Einstellungen für einen Discord Server. Mit diesem Wissen erstellen wir zusammen einen eigenen Discord Server, wobei dir die Experten bei jeglichen Fragen zur Verfügung stehen und dich bei allen Problemen unterstützen. Während unseres Events nutzen wir die Discord-Bots Sapphire, Beemo, Iris XP und UnbelievaBoat. Dieses Event ist für Anfänger geeignet und erfordert keine Vorkenntnisse. Für das digitale Event benötigst du einen kostenfreien Discord-Account, mit dem du unseren Discord-Server unter folgendem Link beitreten kannst: https://discord.gg/netzmelden Das Event wird digital über Discord durchgeführt. Eine vorherige Anmeldung ist nicht notwendig. Wir freuen uns auf dich!

    Other (see description)
    Other

Nearby upcoming activities:

CodeKlas
Tue, Oct 3, 2023 12:00 AM

Voor elke leerling die wil leren programmeren gaat binnenkort de CodeKlas weer van start. Dit schooljaar is de CodeKlas niet alleen een naschoolse activiteit, maar is er ook de mogelijkheid om de CodeKlas in een SWITCH uur te volgen.

  • CodeKlas SWITCH: vanaf 3 oktober elke dinsdag het 3e uur. (Het lokaal volgt nog.)

  • CodeKlas na school: vanaf 25 oktober elke woensdag vanaf het 8e uur in lokaal 031.

De CodeKlas SWITCH is bedoeld voor leerlingen die nog maar weinig of geen ervaring met coderen hebben. Het is een doorlopende serie lessen waarin we aan de slag gaan met het maken van een eenvoudige game in de programmeertaal JavaScript. Omdat het een doorlopende serie lessen is, schrijft een leerling zich voor een hele periode in; het is dan de bedoeling dat je elke week aanwezig bent. Na de kerstvakantie starten we met een nieuwe groep.

De CodeKlas na school is bedoeld voor leerlingen die al eens geprogrammeerd hebben en aan hun eigen project willen werken. Bijvoorbeeld het maken van een game, een app of het werken met elektronica in combinatie met Arduino of Raspberry Pi.

 

Een knikkercomputer programmeren
Thu, Apr 25, 2024 3:00 PM

Houd je van programmeren? Dan is deze workshop waarbij je een mechanische knikkercomputer bouwt om puzzels op te lossen echt iets voor jou. Al spelend met tastbaar materiaal en op de computer ontdek je hoe computers werken. 

Deze workshop wordt namens de bibliotheek drie keer verzorgd door NatasUnik Lab (Natasja Hoekstra) en Het Fluoriet.

De eerste workshop is op 17 april in de bibliotheek in Ruurlo, de tweede op 24 april in Borculo en de derde op 25 april in Lichtenvoorde.

De workshops beginnen om 15.00 uur en eindigen op 16.30 uur.

Kijk voor meer informatie en het reserveren van een plek op https://www.oostachterhoek.nl/bieblab.html

Programmeren in de Klas
Tue, Feb 27, 2024 8:30 AM

Op onze school voor visueel beperkte leerlingen doen we wekelijkse zo’n 10 lessen rond programmeren, unplugged, digitale geletterdheid, mediawijsheid, wat is jou wachtwoord. We hebben veel lessen en materiaal  gemaakt, speciaal voor onze leerlingen.