My country national bird

From Thursday, May 11, 2023 8:30 AM
to Wednesday, May 31, 2023 4:00 PM

17ο Νηπιαγωγείο Βέροιας

Open in-person activity

anthizi74@gmail.com

Greek

Αριστοφάνους 10, 591 31, Βέροια

Οι μαθητές, που συμμετέχουν στο πρόγραμμα etwinning "My country national bird" παρουσιάζουν το εθνικό πουλί της δικής τους χώρας. Το κάθε σχολείο ετοιμάζει μια εικόνα (ζωγραφιά παιδιών ή κατασκευή) και ηχογραφούν τη φωνή των παιδιών, που λένε πχ ότι είμαι κουκουβάγια και είμαι το εθνικό πουλί της Ελλάδας. Στη συνέχεια ανεβάζουν το βίντεο στο YouTube και δημιουργούν ένα Qr code. Τα Qr code συγκεντρώνονται σε ένα ψηφιακό πίνακα, που θα κοινοποιηθεί στα μέλη του έργου.

Στη συνέχεια το κάθε σχολείο εκτυπώνει τα Qr code και τα τοποθετεί στη μακέτα του ρομπότ, που διαθέτει. Τα παιδιά προγραμματίζουν το ρομπότ ή ακολουθούν τις κάρτες με τις κινήσεις και, όταν φτάνουν στο qr code, σκανάρουν με το τάμπλετ, βλέπουν και ακούν τους φίλους τους από το etwinning και μαθαίνουν για όλα τα εθνικά πουλιά των συνεργαζόμενων σχολείων. 

Η νηπιαγωγός βγάζει βίντεο από τη δραστηριότητα και το ανεβάζει σε συνεργατικό βίντεο σε canva, στο οποίο θα φαίνεται η αλληλεπίδραση και οι αντιδράεις των μαθητών, βλέποντας τους μαγικούς κώδικες, σκανάροντας τα qr code. Ο σύνδεσμος επεξεργασίας κοινοποιείται στα μέλη του έργου. 

Επιπλέον δίνεται φύλλο εργασίας στα παιδιά για να προσθέσουν βελάκια ζητώντας τους να μετακινηθούν από την αρχή προς το δικό τους εθνικό πουλί.

Στόχος της δραστηριότητας αυτής είναι να αναπτυχθεί η λογικομαθηματική σκέψη των μικρών μαθητών, να παρουσιάζουν το εθνικό τους πουλί και να αξιοποιούν τις κινητές συσκευές.

    Pre-primary education Primary school
    Basic programming concepts Mobile app development Robotics Art and creativity

Nearby upcoming activities:

Romeo and Juliet balcony
Thu, Apr 4, 2024 12:00 AM

A pixel art activity revealing the balcony from Shakespeare's play "Romeo and Juliet".

Poison and dagger
Thu, Apr 4, 2024 12:00 AM

A pixel art activity revealing the poison and dagger that killed Romeo and Juliet in Shakespeare's play.

save the Bees- The bee-bot dance
Mon, Apr 1, 2024 12:00 AM
Δραστηριότητες που σχετίζονται με τη ζωή και τη διάσωση της μέλισσας. Τα παιδιά και οι ομάδες καλούνται να δημιουργήσουν ένα κομμάτι ρομποτικής και να προγραμματίσουν το ρομπότ beebot να «χορεύει» τον χορό των μελισσών.