Following the past facing the future

From Wednesday, February 1, 2023 10:00 AM
to Sunday, June 30, 2024 12:00 AM

Liceul Teoretic Zimnicea

Open in-person activity

English

Liceul Teoretic Zimnicea, Strada Turnu Măgurele, 1A, 145400, Zimnicea, Teleorman, ROU

The students at our high school participate in a cultural project through which they want to recreate the history of the community with the help of Unreal Engine, the world's most advanced real-time 3D creation tool for photoreal visuals and immersive experiences and Augmented Reality, one of the biggest technology trends right now, that let us see the real-life environment right in front of us—trees swaying in the park, dogs chasing balls, kids playing soccer—with a digital augmentation overlaid on it.

    Secondary school
    Art and creativity Game design Augmented reality Promoting diversity

Nearby upcoming activities:

Atelier Arduino
Wed, Oct 4, 2023 10:00 AM
Evenimentul urmărește să familiarizeze elevii cu conceptele de automatizări și robotică, prin realizarea unor ateliere practice în care elevii cu experiență vor îndruma elevi începători , în realizarea unor montaje ,folosind microcontrolerul Arduino și diferiți senzori. Ideea de a realiza aceste ateliere a venit în urma desfășurării în anul școlar anterior a unui curs opțional de Robotică și Arduino pentru elevii de clasa a IX-a. Interesul si implicarea elevilor ne-a motivat să prezentăm aceste activități unui număr mai mare de elevi, atât din liceu, cât și din afara liceului ( atât elevi de liceu cât și de gimnaziu). Obiectivele propuse : inițierea în programarea dispozitivelor electronice, dezvoltarea abilităților de colaborare și lucru în echipă, stimularea interesului pentru activități inginerești. În prima parte a activității vom prezenta placa de programare Arduino si celelalte componente necesare pentru realizarea unui proiect, precum și proiecte realizate de elevi pe parcursul anului școlar trecut. În cadrul prezentării vom explica modul de utilizare și de programare al plăcii de dezvoltare Arduino, limbajul de programare folosit și pașii necesari pentru a realiza un sketch. Pentru familiarizare vom realiza montaje simple – aprinderea unuia sau mai multor leduri ( licurici, semafor ). Apoi vom realiza o sesiune de brainstroming pentru a afla ce dispozitive ar construi elevii cu senzorii disponibili ( senzor de temperatura, senzor de umiditate, servomotor , senzor de proximitate) . Elevii vor forma echipe în care fiecare va avea un rol bine determinat ( scrierea codului, realizarea montajului) și vor fi coordonați de un mentor ( un elev cu experiență), pentru realizarea proiectului propus. Materialele folosite : plăci de dezvoltare Arduino, breadboard, fire conectoare, cabluri USB, led-uri, servomotor, senzor de temperatura, senzor ultrasonic, senzor de proximitate, fișe de lucru și tutoriale, calculatoare. Facilitatorul evenimentului : Cristina Anghel, profesor de fizică. Voluntari : elevi cu experiență în programare, Evenimentul se va desfășura la Liceul Teoretic Tudor Vianu, în laboratorul de fizică/ robotică.
Realitate Augumentată - punte între trecut și viitor
Fri, Oct 20, 2023 11:30 AM
Un grup de elevi membri ai clubului de robotică GreenGenius și-a manifestat dorința de a folosi Realitate Augumentată în vederea prezervării în mediu digital a unor obiceiuri și tradiții locale, totul pentru a-și ajuta colegii din clubul Impact ”Noi Decidem!”. Astfel, prin conlucrarea celor două echipe, se are ca țintă oferirea unei vieții noi moștenirii culturale zonale imateriale. Pentru a reuși ceea ce și-au propus, se impune să învețe elemente de codare pentru a crea RA, Așa că suntem în căutarea unui trainer cu competențe în sfera creației de RA. Avem promisiuni de colaborare cu Modular Evolution. În funcție de disponibilitatea trainerului, membrii clubului de robotică GreenGenius sunt deschiși atât la ateliere în format offline cât și în hibrid, pe discord. Pe de altă parte, ne dorim ca atelierele de învățare să fie cel puțin două, astfel încât să existe posibilitatea de remediere și consolidare a celor transmise în primul atelier. În funcție de disponibilitatea partenerului trainer, calendarul atelierelor va fi ajustat pe parcurs. La atelierele de cultură digitală deja și-au manifestat dorința de a participa opt dintre membrii activi ai clubului de robotică, dar există posibilitatea de a mai primi alături încă șapte elevi ai Liceului Teoretic Videle dornici de a-și dezvolta abilități digitale și de codare. Ne dorim să ținem sub control numărul de participanți deoarece este un domeniu nou și posibil mai greu de abordat. Cu cât sunt mai puțini, cu atât șansa de a avea rezultate pozitive crește. Dacă pe parcurs, își vor exprima dorința de a lucra cu RA și alți elevi, echipa deja pregătită ar putea organiza ateliere prin care să disemineze mai departe cunoștințele și abilitățile nou dobândite. Criteriul principal de alegere a participanților va fi de proveniență din medii socio-economice defavorizate. Considerăm că este esențial să a sprijinim copiii proveniți din medii vulnerabile de a se dezvolta și de a le da o șansă de a urma cariere în IT. Vrem ca și copiii noștri să beneficieze de oportunitățile celor din zone urbane peternic tehnologizate. Scopul acestui proiect este susținerea membrilor clubului GreenGenius în vederea dobândirii de abilități digitale în sfera Realității Augumentate pentru a aduce în mediul digital elemente de patrimoniu cultural imaterial specifice zonei Videle.
Mediul Arduino în școala mea
Fri, Sep 22, 2023 5:00 PM
Evenimentul propune organizarea unor ateliere in cadrul clubului de robotica al Scolii Gimnaziale Nr. 2 Videle , in cadrul carora se vor utiliza kit-uri Arduino. Continuturi propuse: -conceptele cheie legate de roboți - părți ale unui robot - modul de funcționare al robotilor - configurarea unui robot Obiective: - introducerea în inițierea în codare și înțelegerea hardware-ului microcontroler-ului. -dobandirea unor cunoștințele cheie în domeniul roboticii -dezvoltarea abilităților necesare pentru asamblarea, programarea și controlarea roboților simpli sau avansați. -intelegerea conceptele cheie legate de roboți, principalele părți ale unui robot și modul de funcționare al acestora, configurarea unui robot. Evenimentul este dedicat elevilor Scolii Gimnaziale Nr. 2 Videle, membri ai clubului de robotica. Elevii au cunostinte de robotica, utilizeaza diverse elemente de programare. Evenimentul este special pentru participanti deoarece le ofera posibilitatea de a invata altfel, intr-un context non-formal, fara presiunea notelor, folosind materiale educationale atractive, care stimuleaza cretivitatea, gandirea critica, computationala. Facilitatorul evenimentului este profesorul de informatica al Scolii Gimnaziale Nr. 2 Videle, dar si alti profesori voluntari care vor dori sa participe. Atelierele se vor desfasura fizic, lin laboratorul de informatica la Scolii Gimnaziale Nr. 2 Videle, dar si online, pe platforma google a scolii. Parteneri implicati: -Scoala Gimnaziala Nr. 2 Videle- asigura spatiul si suportul logistic pentru desfasurarea activitatilor. Evenimentul se adreseaza si elevilor din grupuri vulnerabile, elevi cu CES sau elevi care provind din familii sarace care vor participa la ateliere.