to Monday, December 12, 2022 12:00 AM
4o NHΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ
Open in-person activity
Greek
Tsaldari Panagi 45, 593 00, Alexandreia, GRC
Ζητάμε από τους μαθητές μας να δημιουργήσουν έναν χρωματιστό κώδικα, να ανταλλάξουν τους κώδικες μεταξύ τους , να τους σπάσουν και να χρωματίσουν τον ΈΛΜΕΡ.
Μέσα από παιχνιώδεις δραστηριότητες οι μαθητές μας, θα μάθουν να δημιουργούν τους δικούς τους κώδικες και να αποκωδικοποιούν τους κώδικες των συμμαθητών διασκεδάζοντας με δραστηριότητες προγραμματισμού υπο την μορφή παιχνιδιού με δημιουργικότητα μέσα από την τέχνη, προκειμένου να φιλοτεχνήσουν και να διασκεδάσουν με τον ΕΛΜΕΡ.
-
Pre-primary education
-
Unplugged activities
Playful coding activities
Promoting diversity
Nearby upcoming activities:

Let’s draw a cake with an Algorithm to celebrate
Code week celebrates 10 years
An algorithm is the series of steps needed to complete a task
Let's draw a cake with an algorithm to celebrate
Pixel Art My rainbow
Students will create their own rainbow pixel and learn different ways of programming or coding them. There will be worksheets for unplugged problem solving activities and also ZaplyCode ( https://www.zaplycode.it/) for online activities.

«Διδακτική αξιοποίηση του παραδοσιακού τραγουδιού: Ντίλι, ντίλι το καντήλι»
Στο πλαίσιο του εορτασμού της εβδομάδας προγραμματισμού (8-23 Οκτωβρίου 2022) CodeWeek που λαμβάνει χώρα κάθε χρόνο, συμμετείχε και το σχολείο μας με τη διδακτική αξιοποίηση του παραδοσιακού τραγουδιού «Ντίλι, ντίλι το καντήλι» που έχει επαναλαμβανόμενα ρυθμικά μοτίβα και την έννοια της ακολουθίας και της σειροθέτησης. Τα παιδιά τραγουδούν το τραγούδι, ζωγραφίζουνν τους ήρωες της ιστορίας, τους κάνουν κούκλες κουκλοθεάτρου και παίζουν. Σε δεύτερη φάση σκανάρουν τις ζωγραφιές τους και τις χρησιμοποιούν σε όλες τις δραστηριότητες επέκτασης του τραγουδιού αναφορικά με την κωδικοποίηση και αποκωδικοποίηση εντολών.
Παίζουμε στο learning apps ένα παιχνίδι σειροθέτησης με τα επαναλαμβανόμενα μοτίβα. Βάζουν σε σειρά τους ήρωες της ιστορίας από το 1 ως το 10.
Οι ήρωες της ιστορίας, ο ποντικός, η γάτα, ο κυνηγός, γίνονται pixels και μας προσκαλούν να τους αναγνωρίσουμε (κωδικοποίηση) και να τους αντιγράψουμε στο λευκό grid (αποκωδικοποίηση).
Επίσης, σε φύλλο εργασίας με διαβαθμισμένη δυσκολία 2 βημάτων τα παιδιά καλούνται να κάνουν μια δραστηριότητα ακολουθίας (sequencing) και πρώτα να κολλήσουν τα σωστά βέλη στη διαδρομή για να φτάσει η κόρη στον κυνηγό και μετά να κυκλώσουν τη σωστή διαδρομή με βέλη (2 εναλλακτικές) 8 βημάτων.
Σε επόμενο επίπεδο, οι ήρωες και τα βέλη της διαδρομής τυπώνονται και πλαστικοποιούνται σε μεγαλύτερο μέγεθος και τοποθετούνται στην πίστα της Beebot. Τα παιδιά αναφέρουν τα βήματα στην αρχή, βάζοντας τα βελάκια και στο τέλος προγραμματίζουν την Beebot και ολοκληρώνουν τη διαδρομή από την κόρη ως τον κυνηγό.