to Friday, October 21, 2022 2:00 PM
2ο Γυμνάσιο Πτολεμαΐδας
Open in-person activity
Greek
Μον. Γουμέρας 4, 502 00, Πτολεμαΐδα
Οι μαθητές της Α' Γυμνασίου ανά τμήμα θα ενημερωθούν για τις βασικές έννοιες της Τεχνητή Νοημοσύνη
https://atozofai.withgoogle.com/intl/el/
https://learning-corner.learning.europa.eu/learning-materials/what-artificial-intelligence_el
Στην συνέχεια θα εργαστούν στην ενότητα «Face Sensing» της διαδικτυακή πλατφόρμα Scratch Lab (https://lab.scratch.mit.edu/face/), που επιτρέπει την αναγνώριση προσώπου μέσω της κάμερας του υπολογιστή υποστηρίζοντας απλές δραστηριότητες κωδικοποίησης. Θα πειραματιστούν με διάφορα στοιχεία κατά την τοποθέτηση εικόνων σε διάφορα σημεία του προσώπου τους (π.χ. μύτη, μέτωπο κλπ.) και θα δοκιμάσουν πώς λειτουργεί η αναγνώριση προσώπου (π.χ. θα ελέγξουν αν το σύστημα αναγνωρίζει το πρόσωπο, όταν ένα μέρος του είναι κρυμμένο ή καλυμμένο με ένα βιβλίο ή κάποιο άλλο αντικείμενο).
-
Other (see description)
-
Artificial intelligence
Longitude: 21.68236
Latitude: 40.51839
Geoposition: 40.51839001500903,21.682360024043533
Nearby upcoming activities:

ΜΙΑ ΚΑΡΔΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΜΑΜΑ

ΜΕΛΕΤΗ ΚΑΙ ΠΡΟΩΘΗΣΗ ΕΝΟΣ ΣΤΟΧΟΥ ΑΕΙΦΟΡΙΑΣ ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΣΧΕΔΙΑΣΤΙΚΗΣ ΣΚΕΨΗΣ 3D ΣΧΕΔΙΑΣΗΣ ΣΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ, ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ, ΕΥΡΥΤΕΡΗ ΕΥΡΩΠΑΙΪΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ
Σκοπός της δραστηριότητας είναι η δημιουργία και παρουσίαση μιας παρέμβασης για τη μελέτη ενός στόχου αειφορίας, την εφαρμογή των σταδίων της σχεδιαστικής σκέψης, 3D σχεδίασης για την ενεργό πολιτειότητα με την προώθηση του στόχου σε γονείς, κοινότητα, στο ευρωπαϊκό επίπεδο μέσω της ευρωπαϊκής πλατφόρμας CodeWeek.

CodeGreen: Ρομποτικές Περιπέτειες για Μικρούς Ενεργούς Πολίτες
Στο πλαίσιο Επιμόρφωσης Νηπιαγωγών και Δασκάλων A’ Τάξης με Ρομποτικά και Ψηφιακά Εργαλεία στις Φυσικές Επιστήμες, την Αειφορία και την Ενεργό Πολιτειότητα της Περιφέρειας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας και του Α.Π.Θ., σχεδιάζουμε μια σειρά εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων για την Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κώδικα (EUCodeWeek). Οι παραπάνω δραστηριότητες στοχεύουν στην καλλιέργεια της υπολογιστικής σκέψης και της δημιουργικής επίλυσης προβλημάτων μέσω της αξιοποίησης της εκπαιδευτικής ρομποτικής και συνδέονται θεματικά με τους Στόχους Αειφόρου Ανάπτυξης του ΟΗΕ και επιλεγμένες Παγκόσμιες Ημέρες (π.χ. Ημέρα Περιβάλλοντος, Ημέρα Νερού, Ημέρα Ανακύκλωσης).
Οι μαθητές καλούνται να αναλάβουν ρόλους "ψηφιακών εξερευνητών", προγραμματίζοντας ρομποτικές συσκευές για να επιλύσουν αποστολές που προσομοιώνουν πραγματικά προβλήματα του κόσμου μας. Παράλληλα, έχουν σχεδιαστεί unplugged δραστηριότητες, αξιοποιώντας πλέγματα, επιτραπέζια παιχνίδια με κάρτες ή/και ζάρια, δημιουργώντας έτσι ένα διαδραστικό και παιχνιώδες μαθησιακό περιβάλλον. Οι μαθητές έρχονται σε επαφή με βασικές αρχές του αλγοριθμικού τρόπου σκέψης χωρίς την ανάγκη τεχνολογικού εξοπλισμού, καλλιεργώντας παράλληλα τη συνεργασία, τη δημιουργικότητα και την υπευθυνότητα. Οι δραστηριότητες μπορούν να προσαρμοστούν ανάλογα με την ηλικία των μαθητών και το εκπαιδευτικό πλαίσιο (Νηπιαγωγείο, Δημοτικό, Γυμνάσιο).
Στόχος: Να εμπνεύσουμε τα παιδιά να σκεφτούν πώς η τεχνολογία και η υπολογιστική σκέψη μπορούν να συμβάλλουν στη δημιουργία ενός πιο δίκαιου, πράσινου και βιώσιμου κόσμου, μέσα από παιγνιώδεις, συνεργατικές και καινοτόμες δραστηριότητες.