The Princess & The Toad

From Saturday, October 8, 2022 12:00 AM
to Friday, December 23, 2022 12:00 AM

Hz University of Applied Sciences

Open online activity

elli0006@hz.nl

English

Het Groene Woud 1, 4331 NB Middelburg, NLD

The Princess & The Toad has been created in order to engage young students (and especially girls) in coding, by focusing on its creative (rather than its technical) dimension. The Scratch programming language has been chosen as it enables students to concentrate on this creative aspect, without having to worry about the strict syntactic rules associated with most text-based programming languages.

Coding is compared to writing a play. The play analogy not only provides students with an ideal setting in which to engage their creativity, it also builds on the way that the Scratch canvas is actually organised. During this creative process, students are introduced at the same time to some of the key principles and techniques associated with coding. (Students may work individually, in pairs, or in collaboration with parents or mentors).

    Primary school Secondary school
    Playful coding activities Art and creativity Motivation and awareness raising Promoting diversity

Nearby upcoming activities:

cineRabot VR - The Imaginary Friend (partner edition)
Wed, Oct 2, 2024 10:00 AM
Theaterhuis KOPERGIETERY wil in samenwerking met jeugdwelzijnsorganisaties uit de Rabotwijk Gentse jongeren laten kennismaken met de kracht van interactieve storytelling. Hoe meer een jongere interageert in de game (via stem, armbewegingen enz), hoe verder hij/zij het verhaal ontrafelt. THE IMAGINARY FRIEND is een VR-ervaring die streeft naar meer begrip voor mentaal welzijn bij jongeren en wil bovendien het taboe rond rouw actief doorbreken. De immersieve kracht van virtual reality slaagt erin deze thema’s op een speelse manier invoelbaar te maken en dialoog op te starten. Op woensdag 2 oktober willen we deze VR ervaring samen met een workshop ter beschikking stellen voor kwetsbare jongeren uit de Rabotwijk en begeleiden we hen in een workshop rond de thema’s van de VR. Omschrijving van de doelgroep: kwetsbare jongeren uit de Rabotwijk tussen de 10 en 16 jaar die we bereiken via de lokale jeugdwelzijnsorganisaties. Virtual reality, games en animatiefilms slagen er enorm goed in om een jonge generatie kijkers aan te trekken. THE IMAGINARY FRIEND bevat al deze elementen: de fantasiewereld van hoofdpersonage Daniel en de nevenpersonages worden in een kleurrijke animatie omgeving verbeeld de VR-ervaring bevat verschillende game-elementen. Je ervaart deze interactieve ervaring in de VR-bril. KOPERGIETERY organiseert gratis vertoningen en communiceert tweeledig: enerzijds biedt het de kans aan scholen om spontaan in te tekenen op de vertoningen, anderzijds zal ook gerichte communicatie met bepaalde (wijk)scholen nodig zijn om een zo divers mogelijk publiek te bereiken. In de voorafgaande workshop willen we de deelnemers tweeledig leren kennis maken met enerzijds het thema van de ervaring en anderzijds de technologie achter de ervaring. Net als bij een theaterbezoek aan de KOPERGIETERY worden de deelnemers inhoudelijk voorbereid en is er een naverwerking. De begeleiding van de workshop gebeurt door een artistieke begeleider. Zo zorgen we ervoor dat de totaalervaring van het binnenkomen in de zaal tot het naar buiten gaan binnen de veilige muren van het theater gebeurt.
cineRabot VR - mental health (school edition)
Thu, Oct 3, 2024 10:00 AM
Theaterhuis KOPERGIETERY wil in samenwerking met jeugdwelzijnsorganisaties uit de Rabotwijk Gentse jongeren laten kennismaken met de kracht van interactieve storytelling. Hoe meer een jongere interageert in de game (via stem, armbewegingen enz), hoe verder hij/zij het verhaal ontrafelt. THE IMAGINARY FRIEND is een VR-ervaring die streeft naar meer begrip voor mentaal welzijn bij jongeren en wil bovendien het taboe rond rouw actief doorbreken. De immersieve kracht van virtual reality slaagt erin deze thema’s op een speelse manier invoelbaar te maken en dialoog op te starten. Op donderdag 2 oktober willen we deze VR ervaring samen met een workshop ter beschikking stellen voor Gentse klassen van het secundair onderwijs. We begeleiden we hen in een workshop rond de thema’s van de VR. Omschrijving van de doelgroep: klassen van de 1e graad secundair onderwijs. Virtual reality, games en animatiefilms slagen er enorm goed in om een jonge generatie kijkers aan te trekken. THE IMAGINARY FRIEND bevat al deze elementen: de fantasiewereld van hoofdpersonage Daniel en de nevenpersonages worden in een kleurrijke animatie omgeving verbeeld de VR-ervaring bevat verschillende game-elementen. Je ervaart deze interactieve ervaring in de VR-bril. KOPERGIETERY organiseert gratis vertoningen en communiceert tweeledig: enerzijds biedt het de kans aan scholen om spontaan in te tekenen op de vertoningen, anderzijds zal ook gerichte communicatie met bepaalde (wijk)scholen nodig zijn om een zo divers mogelijk publiek te bereiken. In de voorafgaande workshop willen we de deelnemers tweeledig leren kennis maken met enerzijds het thema van de ervaring en anderzijds de technologie achter de ervaring. Net als bij een theaterbezoek aan de KOPERGIETERY worden de deelnemers inhoudelijk voorbereid en is er een naverwerking. De begeleiding van de workshop gebeurt door een artistieke begeleider. Zo zorgen we ervoor dat de totaalervaring van het binnenkomen in de zaal tot het naar buiten gaan binnen de veilige muren van het theater gebeurt.
cineRabot VR - breaking taboos (school edition)
Tue, Oct 1, 2024 10:00 AM
Theaterhuis KOPERGIETERY wil in samenwerking met jeugdwelzijnsorganisaties uit de Rabotwijk Gentse jongeren laten kennismaken met de kracht van interactieve storytelling. Hoe meer een jongere interageert in de game (via stem, armbewegingen enz), hoe verder hij/zij het verhaal ontrafelt. THE IMAGINARY FRIEND is een VR-ervaring die streeft naar meer begrip voor mentaal welzijn bij jongeren en wil bovendien het taboe rond rouw actief doorbreken. De immersieve kracht van virtual reality slaagt erin deze thema’s op een speelse manier invoelbaar te maken en dialoog op te starten. Op dinsdag 1 oktober willen we deze VR ervaring samen met een workshop ter beschikking stellen voor Gentse klassen van het basisonderwijs. We begeleiden we hen in een workshop rond de thema’s van de VR. Omschrijving van de doelgroep: klassen van de 3e graad lager onderwijs. Virtual reality, games en animatiefilms slagen er enorm goed in om een jonge generatie kijkers aan te trekken. THE IMAGINARY FRIEND bevat al deze elementen: de fantasiewereld van hoofdpersonage Daniel en de nevenpersonages worden in een kleurrijke animatie omgeving verbeeld de VR-ervaring bevat verschillende game-elementen. Je ervaart deze interactieve ervaring in de VR-bril. KOPERGIETERY organiseert gratis vertoningen en communiceert tweeledig: enerzijds biedt het de kans aan scholen om spontaan in te tekenen op de vertoningen, anderzijds zal ook gerichte communicatie met bepaalde (wijk)scholen nodig zijn om een zo divers mogelijk publiek te bereiken. In de voorafgaande workshop willen we de deelnemers tweeledig leren kennis maken met enerzijds het thema van de ervaring en anderzijds de technologie achter de ervaring. Net als bij een theaterbezoek aan de KOPERGIETERY worden de deelnemers inhoudelijk voorbereid en is er een naverwerking. De begeleiding van de workshop gebeurt door een artistieke begeleider. Zo zorgen we ervoor dat de totaalervaring van het binnenkomen in de zaal tot het naar buiten gaan binnen de veilige muren van het theater gebeurt.