to Friday, October 22, 2021 10:00 AM
3rd Primary School of Karpenissi
Open in-person activity
Greek
Amorgou 6, 361 00, Karpenisi, GRC
Το 3ο Δημοτικό Σχολείο Καρπενησίου και συγκεκριμένα το τμήμα Β2 με την εκπαιδευτικό Στυλιανή Ντούσιου συμμετέχει στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Προγραμματισμού μαθαίνοντας για τον προγραμματισμό με απλά λόγια και φτιάχνοντας απλές κατασκευές σε τετραγωνισμένο χαρτί.
-
Primary school
-
Playful coding activities
Nearby upcoming activities:

Coding and sustainability
Με αφορμή την εποχή του φθινοπώρου, μαζέψαμε με τα παιδιά, από την αυλή του σχολείου, φθινοπωρινά φύλλα και τα ταξινομήσαμε σύμφωνα με το χρώμα τους. Στη συνέχεια παίξαμε ένα ψυχοκινητικό παιχνίδι, όπου τα παιδιά κρατούν από ένα φύλλο και χορεύουν ελεύθερα στο χώρο. Στο Στοπ της μουσικής τα παιδιά που κρατούν το φύλλο , με το ίδιο χρώμα γίνονται ζευγάρια. Τέλος, για αξιολόγηση και εμπέδωση της δραστηριότητας κωδικοποίησης, δόθηκε ένα φύλλο εργασίας, όπου τα παιδιά έπρεπε να τοποθετήσουν τα φύλλα σύμφωνα με το χρώμα τους στο καλάθι με το αντίστοιχο χρώμα.

Coding and sustainability
Με αφορμή την επέτειο του ΟΧΙ, εφαρμόσαμε μία δραστηριότητα κωδικοποίησης με βιωματικό τρόπο, στο φυσικό χώρο της τάξης. Παίξαμε ένα μουσικοκινητικό παιχνίδι, όπου κάθε παιδί κρατάει και ένα γράμμα- κώδικα της λέξης ΟΧΙ. Τα παιδιά με την μουσική χορεύανε ελεύθερα στο χώρο και στο Στοπ, μέναν ακίνητα. Ένα παιδί έπρεπε να βάλει στη σειρά τα παιδιά- γράμματα, ώστε να σχηματιστεί η λέξη ΟΧΙ. Στη συνέχεια για εμπέδωση και αξιολόγηση της δράσης δώσαμε τα αντίστοιχα ατομικά φύλλα εργασίας, όπου κάθε παιδί έπρεπε να φτιάξει τον κώδικα της λέξης ΟΧΙ.

Coding and sustainability
Με αφορμή την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, εφαρμόσαμε μια δραστηριότητα κωδικοποίησης με βιωματικό τρόπο στο φυσικό χώρο της τάξης. Το ένα παιδί έχει το ρόλο του ρομπότ και το άλλο του προγραμματιστή. Ο προγραμματιστής "προγραμματίζει" το ρομπότ ώστε να ακολουθήσει μια διαδρομή για να φτάσει στο σχολείο του με τα πόδια. Ο προγραμματιστής πιέζει τα κατάλληλα κουμπιά/ βελάκια στην πλάτη του ρομπότ για να το κατευθύνει. Θέλαμε, ταυτόχρονα, να περάσουμε στα παιδιά το μήνυμα ότι προτιμούμε να πηγαίνουμε στο σχολείο με τα πόδια ( ή με το ποδήλατο ή με το πατίνι) και να χρησιμοποιούμε όσο γίνεται λιγότερο το αμάξι. Τέλος, δώσαμε ένα αντίστοιχο φύλλο εργασίας για εμπέδωση και αξιολόγηση της δραστηριότητας που προηγήθηκε. Στο οποίο, έπρεπε, να αποκωδικοποιήσουν και να σημειώσουν την διαδρομή που κάνει το παιδάκι για να πάει στο σχολείο του, βασιζόμενα στα βελάκια που έδειχναν την διαδρομή.