Οι ομορφιές στην πόλη μου.

From Monday, October 12, 2020 9:00 AM
to Friday, October 16, 2020 12:30 PM

15ο Νηπιαγωγείο Πατρών

Open in-person activity

georgiapagania@gmail.com

Greek

Μαίζωνος 26, 262 23, Πάτρα

H δράση υλοποιείται στο πλαίσιο της ομάδας “The Codally Team” Αναζητώ και μαθαίνω τα αξιοθέατα της πόλης μου.Τα αξιοθέατα θα βρίσκονται σε εικόνες πάνω σε τετραγωνισμένο πλέγμα με διαστάσεις 10 επι 15.Τα παιδιά με την βοήθεια μίας μασκότ ρομπότ θα επιλέγουν γρίφους ,θα τους λύνουν και θα προγραμματίζουν το bee bot προς την σωστή κατεύθυνση έτσι ώστε να φτάνουν στο αξιοθέατο και στη συνέχεια να το ζωγραφίζουν ή να το κατασκευάζουν με το οικοδομικό υλικό. Μέσα από αυτή τη δραστηριότητα, οι μαθητές θα δημιουργήσουν τον πρώτο τους αλγόριθμο. Στόχοι της δραστηριότητας Να αναπαραστήσουν τις ιδέες τους και τις γνώσεις τους  Να εξοικειωθούν με τις βασικές έννοιες της αλγοριθμικής σκέψης και συγκεκριμένα με τη δημιουργία και με την εφαρμογή εντολών ελέγχου και κατεύθυνσης (προσανατολισμού)  Να μάθουν κάνοντας (learning by doing) και λαμβάνοντας ανατροφοδότηση σε ζωντανό χρόνο, σχετικά με το πώς οι εντολές που δημιουργούν καθοδηγούν ένα ρομπότ και βοηθούν στη συνέχιση μίας ιστορίας  Να εμπλακούν σε μία κιναισθητική δραστηριότητα που θα τους δώσει τη δυνατότητα να μάθουν μέσα από τη διδακτική αμεσότητα του βιώματος.

https://blogs.sch.gr/15nipat/

    Pre-primary education
    Basic programming concepts Robotics Unplugged activities Playful coding activities

Nearby upcoming activities:

ΠΕΣ ΤΟ ΔΥΝΑΤΑ!
Mon, Mar 4, 2024 8:00 AM

Για την Ημέρα κατά της Σχολικής Βίας και του Εκφοβισμού δημιουργήσαμε ένα κώδικα.Αντικαταστήσαμε τα γράμματα της αλφαβήτου με εικονίδια. Τα παιδιά έγραψαν το σύνθημα τους βρίσκοντας το γράμμα που αντιστοιχούσε στο κάθε εικονίδιο.Μετά σε ένα φύλλο αντέγραψαν τα εικονίδια και δημιούργησαν το σύνθημα τους. Το αναρτήσαμε στο padlet για να το δούν τα άλλα συνεργαζόμενα σχολεία και να το αποδικωποιήσουν, αντικαθηστώντας τα εικονίδια με το αντίστοιχο γράμμα και διαβάζοντας το σύνθημα!

ΛΥΣΕ ΤΟ ΑΙΝΙΓΜΑ
Mon, Oct 23, 2023 9:30 AM

ΛΥΣΕ ΤΟ ΑΙΝΙΓΜΑ

"Στον πόλεμο λέμε ΟΧΙ στην ------ λέμε ΝΑΙ"

Προετοιμασία.

Κωδικοποιούμε το γράμμα "Ε" το πρώτο γράμμα της λέξης Ειρήνης με βάση τον κώδικα 01, όπου για όσα "0" υπάρχουν αφήνουμε τόσα κουτάκια του πλέγματος χωρίς να τα χρωματίζουμε και για όσα "1"και για όσα "1" υπάρχουν χρωματίζουμε το κουτάκι. Στην συνέχεια προσκαλούμε τα παιδιά και τους γονείς τους να σπάσουν τον κώδικα.

Προϋπόθεση : τα παιδιά να αναγνωρίζουν την λέξη Ειρήνη (που είναι η λύση του αινίγματος ) από προηγουμενες δραστηριότητες.

ΛΥΣΗ

Προσκαλούμε τους μαθητές να σπάσουν τον κώδικα και να βρούν το πρώτο γράμμα της λέξης ώστε να έχουν ένα στοιχείο για την λύση του αινίγματος.

Let's Debate
Mon, Jan 8, 2024 8:00 AM

Στα πλαίσια του etwinning έργου : Let's Debate, οι μαθητές θα δημιουργήσουν μια ιστοσελίδα που θα παρουσιάζει και θα τεκμηριώνει το έργο. Κατά τη διάρκεια υλοποίησης της δραστηριότητας αυτής, οι μαθητές θα συλλέξουν και θα οργανώσουν πληροφορίες σχετικές με το eTwinning έργο μας, θα δημιουργήσουν περιεχόμενο που θα αναδεικνύει τα επιτεύγματα, τους στόχους και τις δραστηριότητες του έργου, θα μάθουν τα βασικά του HTML, CSS και ίσως JavaScript για τη δημιουργία της ιστοσελίδας και τέλος θα σχεδιάσουν την ιστοσελίδα, λαμβάνοντας υπόψη την ανάγκη παρουσίασης του eTwinning έργου.

Στόχοι:

  1. 1. Εξάσκηση στις δεξιότητες προγραμματισμού και δημιουργίας ιστοσελίδων.
  2. 2. Συνεργασία και επικοινωνία μεταξύ των μαθητών μέσω του eTwinning.
  3. 3. Προώθηση της ψηφιακής παρουσίασης του eTwinning έργου κατά τη διάρκεια της EU Code Week.