From Wednesday, October 14, 2020 12:00 AM
to Thursday, October 15, 2020 12:00 AM
to Thursday, October 15, 2020 12:00 AM
SUEO"A.S.Pushkin"
Open in-person activity
Bulgarian
Ulitsa Prof. Nikolay Derzhavin, 9014, Varna, BGR
Basic programming skills
-
Primary school
Secondary school
-
Visual/Block programming
Nearby upcoming activities:
Inventatorii Micro:Bit
Thu, Oct 10, 2024 2:00 PM
Robotica si inovatie Micro:Bit cu impact pentru protejarea mediului
Continut: In cele 2 sesiuni (5 ore) vom vorbi despre robotica cu placuta Micro:Bit, vom invata sa construim un ventilator care apoi va fi programat pentru a functiona initial cu butoane si apoi automat. Astfel vom face initierea in programarea cu blocuri a placutei si vom invata cum se programeaza un buton, un servomotor, cum functioneaza senzorii. Vom vorbi apoi despre senzorul de temperatura si cum putem face ca ventilatorul sa porneasca automat la temperaturi ridicare si sa se opreasca la temperaturi joase. Vom vorbi despre incalzirea globala si despre economia de energie si apoi vom discuta despre utilizarea ventilatorului intr-o sera cu plante, pentru mentinerea unei temperaturi optime. Vom programa ventilatorul sa porneasca automat la o temperatura ridicata si sa se opreasca la o temperatura normala. Cu elevii avansati, putem realiza si o lampa pentru un iluminat optim al serei pe timp de noapte sau alte dispozitive utile.
Resurse și metode: filme, demonstratii practice, platforma de programare micro:bit, kahoot pentru chestionare de consolidare a cunostintelor, canva pentru prezentari si alte materiale, lucrul in echipa, invatarea prin descoperire, problematizarea, conversatia, explicatia.
Obiective:
1. familiarizarea tinerilor cu tehnologia si cu programarea prin utilizarea placutei Microbit si programarea sa cu blocuri
2. dezvoltarea creativitatii tinerilor prin construirea si programarea unor dispozitive utile
3. sensibilizarea tinerilor cu privire la problemele de mediu
Grup tinta: elevi de gimnaziu si liceu care nu au lucrat pana in prezent cu placuta microbit. Elevii provin din oras si din localitatile limitrofe, printre ei fiind elevi cu venituri medii-mici, elevi din categorii dezavantajate, minoritati conlocuitoare.
De ce este important: Prin acest eveniment dorim sa promovam educatia STEM dar si sa atragem atentia cu privire la problemele de mediu (incalzirea globala, consumul de energie). Participantii vor invata prin aplicatii practice, lucrand in echipe, colaborand si descoperind intr-un mod placut cum pot proteja mediul inconjurator.
Facilitatorii evenimentului: profesorul de informatica - coodonator al echipei de robotica din scoala, membrii echipei de robotica, voluntari.
Evenimentul se va desfasura in laboratorul de informatica si in sala echipei de robotica a scolii.
Parteneri: scoala, echipa de robotica Dragonic Force, centrul local de cercetasi.
Atelier de seismologie
Fri, Sep 20, 2024 1:30 PM
Scopul atelierului este de a prezenta și a testa activități de educație seismologică, prin valorificarea unor scenarii educaționale din cadrul proiectului RoEduSeis care oferă exemple concrete de activități posibil de derulat în laboratoare școlare.
Liceului Teoretic ’’Tudor Vianu’’ Giurgiu face parte din Rețeaua Seismică Educațională din România ( RoEduSeis), prin protocolul de colaborare cu INCDFP existând cadrul necesar pentru promovarea activităților educaționale de prezentare a științei și tehnologiei.
Elevii au posibilitatea să urmeze o abordare bazată pe investigație, pentru probleme din lumea reală: cutremurele și efectele acestora asupra mediului și asupra oamenilor.
Obiective: Implicarea elevilor în activități ce au ca scop analiza, compararea, descoperirea, experimentarea, simularea și reflecția critică asupra problematicii cutremurului.
Implicarea elevilor în proiecte care le vor dezvolta creativitatea și care promovează învățarea prin practică, incluzând construirea și programarea unor dispozitive experimentale.
Tematica atelierului: Introducere a noțiunilor de bază din domeniul seismologiei, Construirea și explicarea principiului de funcționare al unui seismometru, Prezentarea caracteristicilor principale ale înregistrărilor unui cutremur, Analiza înregistrărilor cutremurelor și a caracteristicilor acestora.
Atelierul se va desfășura în trei etape:
1. Webinar sau întâlnire directă cu cercetători de la Institutului de Fizica Pământului INFCDP
2. Activitate practică privind producerea, înregistrare și localizarea cutremurelor, folosind resurse RoEduSeis,
3. Construirea unui seismometru educațional Slinky, instrument capabil să înregistreze vibrațiile și mișcarea solului, kitul oferind o soluție accesibilă pentru detectarea cutremurelor. Seismometrul utilizează inducția electromagnetică pentru a detecta mișcarea solului, alături de :elemente de amortizare, orizontalizare, un digitizor bazat pe Arduino .
Materiale necesare: Kit seismometru Slinky, laptop, cabluri, aplicația JamaSeis.
La atelier vor participa elevi de liceu atât de la profilul real cât și de la cel umanist, asigurând egalitatea de șanse în contextul înţelegerii conceptelor ştiinţifice. Selecția elevilor se va face pe criterii socio-economice, aproximativ 40 % din elevii liceului provenind din mediul rural.
Facilitatorii evenimentului : Cristina Anghel prof. fizică, Doina Mântulescu prof. geografie.
Parteneri :Liceul Teoretic Tudor Vianu, Giurgiu, INFDCP.
JOC CODYROBY
Mon, Oct 14, 2024 6:13 PM
Pentru micii exploratori ai clasei pregătitoare B , voi organiza jocul de programare CodyRoby, adaptat nivelului lor de vărstă, la care voi adăuga întrebări astfel încât elevii să-și dezvolte abilitățile de învățare prin descoperire, să-ți consolideze orientarea în spațiu, dar și să dezvolte lucrul în echipă.