Запознај се со Scratch

Organized by:

гоце Делчев

Happening at:

Велес, Вардарски, MKD

From Wednesday, December 4, 2019 12:00 AM
to Thursday, December 12, 2019 12:00 AM

Description:

Учениците ќе се запознаат со околината на прогрмската платформа Scratch. Потоа учениците ќе се запознат со наредбите за текст и движење со цел да креираат приказни/

This activity is for:

  • Elementary school students

Main themes:

  • Basic programming concepts

Share the activity:

December 2019
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031     

Nearby upcoming activities:

“Кодирај со Дуња“

Mon, Oct 7, 2019 7:30 AM

ООУ„Невена Георгиева - Дуња“, Скопје ќе работи колективно. Сите наставници во неделата на кодирање и во понатамошниот временски период ќе реализираат најмалку по една активност. Секој наставник ќе вклучи најмалку по една паралелка од училиштето. Течението на активностите ќе се води во наша заедничка создадена група во која ќе ги споделуваме идеите, потешкотиите за воедно заеднички да се бодриме, помагаме и поттикнуваме. Ќе се користат сите можности кои ги нуди оваа веб страна, особено креирањето на најразлични активности меѓусебно поврзани како целина од Невена Георгиева - Дуња.

Working with cardboard

Wed, Jan 29, 2020 8:00 AM

Working with cardboard ,creating and designing a gift for students

Cardboard as the material basis for the creation of the Airplane

Thu, Jan 30, 2020 8:00 AM

Cardboard as the material basis for the creation of the Airplane