Popularizacija programiranja i Fakultativna iz BAIke

From Monday, October 17, 2016 1:15 PM
to Monday, October 17, 2016 2:00 PM

IX. gimnazija Zagreb

Other

Dobojska ul. 12, 10000, Zagreb, Hrvatska

Webinar za IX. i XI. gimnaziju o popularizaciji programiranja kroz novi kurikulum predmeta Fakultativna informatika. Na webinaru sudjeluje dio radne skupine koji je razvijao kurikulum za fakultativnu nastavu iz informatike u sklopu EU projekt "Fakultativna iz BAIke". Zlatka Markučič, prof. savjetnik, XV. gimnazija doc. dr. sc. Ivica Botički, FER Predrag Brođanac, prof. savjetnik, V. gimnazija Sonja Lušić Radošević, prof. mentor, IX. gimnazija CW4a1476SIZC

http://www.9gimnazija.hr/

    Secondary school
    Web development Mobile app development Motivation and awareness raising
    Croatia programiranje BAIka Deveta IX. gimnazija Fakultativna nastava iz BAIke Fakultativna informatika kurikulum

Nearby upcoming activities:

Čovjek vs. Photomath

Mon, Oct 11, 2021 8:00 AM

Učenici će rješavati sustave linearnih jednadžbi, a zatim će koristiti Photomath i Wolfram Alpha. Usporedit će postupke rješavanja i provesti diskusiju o tome jesu li rješavali na isti način kao aplikacija, jesu li pomoću aplikacije naučili neku novu, bolju metodu, itd.

Space in Class

Sun, Oct 10, 2021 7:00 AM

Radionica kodiranja koristeći znanja o Svemiru u sklopu Svjetskog tjedna Svemira.

Uvod u Eksponencijalne Tehnologije

Fri, Oct 8, 2021 4:00 PM

Eksponencijalne tehnologije su brzorastuće tehnologije koje mijenjaju svijet i generiraju inovacije. Razumijevanje eksponencijalnih tehnologija je ključno za razumijevanje svijeta i društva općenito. Ova radionica je namijenjena mladima koje zanima primjena tehnologija i generiranje inovacija kroz eksponencijalne tehnologije. Radionica će biti fokusirana na objašnjenja i primjere primjene tehnologija: 1) Blockchain 2) VR i AR 3) Artificial Intelligence i Deep Learning 4) Computer Vision 5) IOT 6) Big Data Nakon teorijskog djela sudionici će trebati odabrati jednu od tehnologija i osmisliti kako bi iskoristili tu tehnologiju u rješavanju lokalnih izazova u njihovim sredinama.