Storytelling through art with coding

From Thursday, October 10, 2019 12:00 AM
to Friday, October 18, 2019 12:00 AM

2nd Kindergarten of Plagiari

Open online activity

sofimag4@gmail.com

Κολοκοτρώνη 28, 575 00, Πλαγιάρι, GRC

•Με αφορμή ένα πίνακα ζωγραφικής και αξιοποιώντας τη ρουτίνα σκέψης του Artful Thinking (Έντεχνος Συλλογισμός), της ερευνητικής ομάδας Project Zero του Πανεπιστημίου Harvard, «ο πίνακας ως η αρχή/μέση/τέλος μιας ιστορίας», θα δημιουργήσουμε μια ιστορία με τους/τις μαθητές/τριες μας. •Τα παιδιά θα εικονογραφήσουν την ιστορία και η ιστορία θα τοποθετηθεί στο πλέγμα του επιδαπέδιου ρομπότ (beebot) •Τα παιδιά θα προγραμματίσουν το ρομπότ με σκοπό την αφήγηση της ιστορίας που θα δημιουργηθεί. • On the occasion of the painting and utilizing the thoughtful routine of Artful Thinking, Harvard University's Project Zero research team, "painting as the beginning / middle / end of a story", we will create a story with our students. • The children will illustrate the story and place the story on the floor of the beebot. • Children will program the robot to tell the story that will be created.

    Pre-primary education
    Basic programming concepts Robotics Playful coding activities Art and creativity

Nearby upcoming activities:

save the Bees- The bee-bot dance
Mon, Apr 1, 2024 12:00 AM
Δραστηριότητες που σχετίζονται με τη ζωή και τη διάσωση της μέλισσας. Τα παιδιά και οι ομάδες καλούνται να δημιουργήσουν ένα κομμάτι ρομποτικής και να προγραμματίσουν το ρομπότ beebot να «χορεύει» τον χορό των μελισσών.
Ανατομία της πασχαλίτσας
Fri, Apr 26, 2024 9:30 AM

Η δραστηριότητα εντάσσεται στα πλαίσια της θεματικής για τα έντομα. Έχοντας μιλήσει με τα παιδιά για την πασχαλίτσα, γίναμε εξερευνητές και ανακαλύψαμε πληροφορίες για το σώμα της και τα μέρη της. Προκειμένου να εμπεδώσουμε τις γνώσεις μας δημιουργήσαμε ένα δάπεδο για το beebot με τα μέρη του σώματος της πασχαλίτσας. Το beebot μεταμορφώθηκε σε πασχαλίτσα και τα παιδιά την οδηγούσαν σε όποιο μέρος επέλεγαν, ονομάζοντας το και δίνοντας ορισμένες πληροφορίες γι' αυτό.

Romeo and Juliet balcony
Thu, Apr 4, 2024 12:00 AM

A pixel art activity revealing the balcony from Shakespeare's play "Romeo and Juliet".