Programozás a Fáyban

From Friday, October 18, 2019 8:00 AM
to Friday, October 18, 2019 1:30 PM

Fáy András Általános Iskola és alapfokú Művészeti Iskola

Invite-only in-person activity

fayparad@fayparad.hu

Kossuth Lajos út, Parád, Hungary

Az iskola tanulói körében szeretnénk népszerűsíteni a programozást a következő, korosztályonként változó foglalkozásokkal: 1-3. évfolyam CodyRoby 4-6. évfolyam Problémamegoldás Lego robotokkal 7-8. évfolyam Mobil applikáció készítés Közben játékos programozási tevékenységek minden korosztálynak.

    Primary school
    Mobile app development Robotics Unplugged activities Playful coding activities

Nearby upcoming activities:

Bevezetés a gépi tanulásba Python nyelven
Fri, Oct 8, 2021 3:00 PM
Az eseményt úgy terveztük, hogy eszközök telepítésére ne legyen szükség, csak egy szokásos böngészőre a gépünkön, és interneten csatlakozunk a colab.research.google.com oldalra. Egyszerű, bevezető szintű kis programokon keresztül mutatjuk be a mesterséges neurális hálózat algoritmus használatát, különböző célokra, például kép felismerésre vagy időjárás előrejelzésre. Célunk, hogy aki a programozás iránt még nem különösebben érdeklődik, annak a mesterséges intelligencia használatának lehetősége adhasson motivációt, aki pedig már találkozott programozással, annak egy új eszközt mutassunk, amellyel beléphet erre az izgalmas területre. Elsősorban középiskolásoknak, egyetemistáknak tervezzük az eseményt. Különlegessége, hogy kezdőtől haladó programozói ismeretekkel rendelkezőknek is érdekes lehetőséget nyújtunk, amivel utána tovább kísérletezhetnek.
Ismerkedj meg az SQL-el!
Sun, Oct 24, 2021 10:00 AM
Big Data, Data Science? Egyre többet halljuk ezeket a kifezejéseket. De vajon hol is kezdődik az adatokkal való munka? Szinte nincs olyan programozási feladat, amely nem igényelne valamilyen adatkezelés, adatbázist. Aki programozni tanul, annak elengedhetetlen, hogy ismerje az SQL-t, de egyre több az a terület, ahol programozni nem szükséges, SQL-el bánni viszont annál inkább. Ebben a másfél órában ízelítőt adunk abból, mi az az SQL, és hogyan lehet vele bánni a leg egyszerűbbtől az egészen nagy és összetett adatokig. Célcsoportunk olyan középiskolások és egyetemisták/főiskolások, akik nem programoztak még, de érdekli őket ez a terület. Az algoritmusokról és a programozás alapjairól számtalan helyen szerezhetnek ismereteket, de adatbázisokkal kevés helyen találkoznak, pedig ez legalább annyira része a programozásnak. Minden résztvevő hozzáférést fog kapni egy olyan felülethez, ahová - telepítés nélkül, egy böngészőből - belépve ki tudja próbálni maga is, amit az előadóink mutatnak. Ez a felület aztán még néhány hétig elérhető lesz, így
Programovanie dronov
Thu, Oct 7, 2021 1:00 PM
Dron Tello Edu je možné programovať pomocou 3 programovacích jazykov - Scratch, Swift a Python. Tello EDU je pôsobivý a programovateľný dron, ktorý je ako stvorený na vzdelávanie. Môžeme sa ľahko naučiť programovacie jazyky ako Scratch, a Python. Vďaka aktualizovanej SDK 2.0 má Tello EDU pokročilejšie príkazy a vylepšené dátové rozhrania. Ten umožní deťom aj dospelým naučiť sa základy programovania a to všetko intuitívnou a zábavnou formou. Môžeme napísať program, ktorý prikáže viacerým jednotkám Tello EDU lietať v rojoch naraz. Ukážeme ako naprogramovať dron pomocou programovacieho jazyka Scratch a Python.