Kreiranje igara kroz JavaScript - za srednjoškolce

From Sunday, October 13, 2019 11:00 AM
to Sunday, November 10, 2019 12:00 PM

Developers Lab

Open in-person activity

Univerzitet Donja Gorica, Donja Gorica, Podgorica, 81000, MNE

U saradnji sa Univerzitetom Donja Gorica, u okviru EU Cocde Week organizovali smo besplatan kurs: Kreiranje igara kroz JavaScript, koji je namijenjen za srednjoškolce. Kurs će se održavati u prostorijama Univerzizeta, počevši od 13. oktobra, 11h i trajaće 4 sedmice.

https://developers-lab.me/

    Secondary school
    Software development
    JavaScript Game Development

Nearby upcoming activities:

Code Week 2020 in our school.
Tue, Sep 29, 2020 8:00 AM
Development of various activities in the school for the introduction of Coding and Code Week. Event objectives: * To know some key elements of coding. * Learn to integrate coding into our classrooms. * Can coding be learned without a computer and what are the advantages of this type of activity? * Learn about Code Week.
Code On Meetup: Work and Play – Building a career through working on small projects
Thu, Oct 21, 2021 11:00 AM
INTERA Tehnološki Park nevladina je organizacija koja već deset godina radi na stvaranju povoljnog poslovnog okruženja za mlade ljude. S posebnim naglaskom na promociju novih tehnologija i jačanje vještina mladih, INTERA TP kontinuirano organizira radionice i događaje kako bi mlade upoznala s najnovijim trendovima. Jedan od događaja, čija je organizacija već prerasla u svojevrsnu tradiciju s više od 20 organiziranih izdanja, je i Code On Meetup koji je do sada bio posvećen različitim temama vezanim prvenstveno uz IT sektor. Sve popularnija industrija u okviru ovog sektora je gaming industrija koja mladima otvara pregršt mogućnosti za razvoj profesionalnih karijera, ali i osobnih dostignuća. Ovo izdanje meetupa bit će posvećeno upravo ovoj tematici s naglaskom na prijenos znanja iskusnih stručnjaka na mlade ljude. Meetup će se dotaknuti osobnih iskustava predavača te najpopularnijih tehnologija u ovom svijetu stvarajući temelje za izgradnju karijere u gaming industriji. Kao predavač će biti angažiran regionalni stručnjak s više od 5 godina iskustva u ovoj industriji i vlasnik uspješnog game development studija koji je u svojoj karijeri sudjelovao u izradi više od 25 video igara.
Power BI: Tips and Tricks
Thu, Oct 14, 2021 5:00 PM
INTERA Tehnološki Park nevladina je organizacija koja već deset godina radi na stvaranju povoljnog poslovnog okruženja za mlade ljude. S posebnim naglaskom na promociju novih tehnologija i jačanje vještina mladih, INTERA TP kontinuirano organizira radionice i događaje kako bi mlade upoznala s najnovijim trendovima. Iako nerijetko vođeni logikom programiranja, mladi su često nesvjesni mogućnosti koje nude poslovna inteligencija i korištenje pripadajućih alata. Jedan od najpopularnijih alata na tržištu je zasigurno Power BI koji korisniku omogućava interakciju, a kroz dovoljno jednostavno sučelje olakša kreiranje vlastitih izvještaja i nadzornih ploča. Kroz ovaj webinar mladi će se upoznati s osnovama ovog alata, ali i poslovne inteligencije općenito stvarajući tako preduvjete za aktivno korištenje ovog alata, ali i razvoj vlastitih mobilnih i web aplikacija zasnovanih na poslovnoj inteligenciji. Webinar će se dotaknuti značajki zaokretnih tablica, koncepta platforme i nadzornih ploča, uvoza podataka, analize podataka i drugih značajki. Kao predavač će biti angažiran iskusni stručnjak s Ekonomskog fakulteta Sveučilišta u Mostaru.