4D Augmented Reality for hearing impaired children

From Thursday, October 10, 2019 3:30 PM
to Thursday, October 10, 2019 5:30 PM

''Yanika" Foundation/ Фондация "Яника"

Open in-person activity

yanika09@abv.bg

Sofia, Bulgaria, 96 Aleksandar Stamboliyski blv.

По време на седмицата на програмирането и в рамките на инициативата “Запознайте се и програмирайте” фондация "Яника" ще организира събитието "4D добавена реалност за деца с увреден слух”. Събитието ще продължи 2 часа и ще бъдат обучени 20 момичета. По време на събито деца със слухови нарушения на възраст от 8 до 14г. ще научат, че STEM обучението може да бъде забавно и достъпно за всички- достатъчно е да имате карти и инсталирано приложение.. Чрез Animal 4D добавена реалност – животни, звуци, букви и думи оживяват.С това събитие целим да направим една малка крачка за преодоляване на стереотипите.

http://www.yanikabg.com

    Primary school
    Augmented reality

Nearby upcoming activities:

Високи технологии и предприемачество
Tue, Oct 17, 2023 10:00 AM
- събитието акцентира върху възможността на съвременните технологии да създават продукти с висока добавена стойност. Изолзват се ресурси от практиката базирани на богатия практически опит лекторите. Водещ лектор е Николай Кръстев - SEO оптимизатор, маркетьор, рекламист, сертифициран Google Ads, Goоgle Analitycs и Microsoft BingAds специалист. Завършил е обучения и специализации в Google, Facebook, Twitter, YouTube, Microsoft, HubSpot, SEMrush, Eventbrite Оптимизира уеб сайтове за търсачки от 2009 г. насам. Организатор на WordPress Sofia Meetup. - целта на събитието е да провокира участничите да бъдат креативни и успешни. - целевата група на събитието са учениците от гимназиален етап на 95СУ"Проф. Иван Шишманов", профил "Предприемачество и ИТ". - събитието е специално, защото ще покаже на участниците възможностите на един високотехнологичен продукт да създаде успешна компания, която да създава висока стойност Ще има много практически примери свързани с едни от най-успешните IT компании в България и света. - информация за потребностите на учениците ще получим от техните преподаватели по специални предмети. След събитието участниците ще попълнят анкета за обратна връзка.
Технологии за дигитален маркетинг
Thu, Oct 12, 2023 10:00 AM
- събитието акцентира върху възможността създават сами уеб сайтове и онлайн магазини. Изолзват се практически ресурси базирани на богатия опит лекторите. Водещ лектор е Николай Кръстев - SEO оптимизатор, маркетьор, рекламист, сертифициран Google Ads, Goоgle Analitycs и Microsoft BingAds специалист. компания за изработка на уебсайтове и онлайн магазини, базирани на най-използваната в света система за управление на съдържанието - WordPress. WordPress contributor и съорганизатор на някои от последните издания на най-голямата WordPress конференция у нас - WordCamp Sofia. - целта на събитието е да провокира участничите да бъдат креативни и успешни. - целевата група на събитието са учениците от гимназиален етап, профил "Предприемачество и ИТ". - събитието ще покаже на участниците как да позиционират и продават успешно стоки и услуги в интернет разработвайки собствени WordPress сайтове и онлайн магазини. Ще има много практически примери за продажби на водещи компании в България и чужбина. - информация за потребностите на учениците ще получим от техните преподаватели по специални предмети. След събитието участниците ще попълнят анкета за обратна връзка.
Интернет безопасност - работилница
Tue, Oct 10, 2023 10:00 AM
Описание - основните теми, които се разискват с учениците са “Фейсбук безопасност”, “Колко важни са паролите и как да създаваме силни пароли”, “Какви опасности крият приложенията (апове) за смартфони”, “Как да действаме при онлайн тормоз”.Използваме материали, предоставени от компании като Google, Facebook, Instagram. Главният лектор е Николай Кръстев номиниран за наградата “Герой на децата” през 2018 г. с инициативата му за "Безопасен Интернет" за деца от 5-ти и 6-ти клас, с която е обиколил десетки държавни и частни училища в страната. - работилницата по Интернет безопасност има за цел да покаже на децата как да се справят в рискови ситуации и възникнали проблеми в дигиталния свят. - целевата ни група са децата от начален курс, които активно ползват интернет ресурси и социалните мрежи. - работилницата има изцяло практическа насоченост -цялата програма е подготвена на базата на големия практически и теоричен опит на лектора, десетки колеги от IT бранша у нас и взимайки добрите примери от подобни обучения в държави като Англия, Австралия, САЩ. - ще дадем обобщена информация от срещата с децата на техните родители, като предоставим и полезна за тях информация как да предпазят децата си.