4D Augmented Reality for hearing impaired children

From Thursday, October 10, 2019 3:30 PM
to Thursday, October 10, 2019 5:30 PM

''Yanika" Foundation/ Фондация "Яника"

Open in-person activity

yanika09@abv.bg

Sofia, Bulgaria, 96 Aleksandar Stamboliyski blv.

По време на седмицата на програмирането и в рамките на инициативата “Запознайте се и програмирайте” фондация "Яника" ще организира събитието "4D добавена реалност за деца с увреден слух”. Събитието ще продължи 2 часа и ще бъдат обучени 20 момичета. По време на събито деца със слухови нарушения на възраст от 8 до 14г. ще научат, че STEM обучението може да бъде забавно и достъпно за всички- достатъчно е да имате карти и инсталирано приложение.. Чрез Animal 4D добавена реалност – животни, звуци, букви и думи оживяват.С това събитие целим да направим една малка крачка за преодоляване на стереотипите.

http://www.yanikabg.com

    Primary school
    Augmented reality

Nearby upcoming activities:

Забавен онлайн урок по програмиране за ученици 1–12 клас
Tue, Sep 21, 2021 12:00 AM

Logiscool е създадена през 2014 г. в Унгарияспециално с цел да направи обучението по дигитална грамотност достъпно за ученици на възраст 6-18 години по нов и творчески начин. С иновативна методика на преподаване и франчайз система Logiscool беше първияткойто се появи на пазараДецата учат почти незабележимо за логикатаалгоритмичното мислене и основните принципи на програмирането по време на учебния процескойто дава незабавен успех и постиженияLogiscool присъства в цял свят в 21 държави, със 110+ школи и над 100 000+ ученици започнаха да програмират с нас. 

  

Регистрирайте се в един от нашите безплатни уроци, където учениците могат да пробват нашата уникална платформа и ще могат да направят първата си собствена компютърна игра. За регистрацията, моля, попълнете формата за регистрация на https://www.logiscool.com/bg/apply/sofia.lozenetz/open-days. 

Напиши първия си код!
Sat, Oct 9, 2021 10:00 AM
Знаем, че всяко начало е трудно и програмирането може да изглежда твърде трудно, особено за децата. Точно затова нашите методи за въведение в програмирането са лесни, забавни и във формата на игра! В това събитие ще покажем на децата как да направят първите си стъпки в програмирането с помощта на блоковото програмиране. Този метод показва нагледно основните команди в кода под формата на блокчета, които децата подреждат според задачата. Децата ще се научат да разбират логиката на основните елементи в кода, докато преминават през различни приключения в игрите, които сме им подготвили. Елате да се позабавляваме и да се научим да програмираме заедно!
Програмирането е детска игра!
Tue, Oct 12, 2021 6:30 PM
Да създадеш собствена компютърна игра далеч не е толкова трудно. С помощта на нашите преподаватели, ще успееш да разработиш проект за игра, използвайки езици за програмиране като Python и Javascript. Ще започнем с няколко лесни упражнения, с които нагледно да ти покажем основните елементи на един код. След това ще създадем герои, ще определим правилата и даже ще имаме възможността да разиграем играта, която създаваме с групата. Не е нужно да имаш познания в програмирането, за да се включиш - програмирането, както и игрите, са за всеки!