4D Augmented Reality for hearing impaired children

4D Augmented Reality for hearing impaired children

From Thursday, October 10, 2019 3:30 PM
to Thursday, October 10, 2019 5:30 PM

''Yanika" Foundation/ Фондация "Яника"

Open in-person activity

yanika09@abv.bg

Sofia, Bulgaria, 96 Aleksandar Stamboliyski blv.

По време на седмицата на програмирането и в рамките на инициативата “Запознайте се и програмирайте” фондация "Яника" ще организира събитието "4D добавена реалност за деца с увреден слух”. Събитието ще продължи 2 часа и ще бъдат обучени 20 момичета. По време на събито деца със слухови нарушения на възраст от 8 до 14г. ще научат, че STEM обучението може да бъде забавно и достъпно за всички- достатъчно е да имате карти и инсталирано приложение.. Чрез Animal 4D добавена реалност – животни, звуци, букви и думи оживяват.С това събитие целим да направим една малка крачка за преодоляване на стереотипите.

http://www.yanikabg.com

    Primary school
    Augmented reality

Longitude: 23.322179
Latitude: 42.697863
Geoposition: 42.6978634,23.3221789

Nearby upcoming activities:

"Лего роботи", "Млад програмист"
Mon, Oct 14, 2024 8:39 AM

В училише СУ „Св. св. Кирил и Методий“ град Пловдив  се организират клубове по "Занимания по интереси", на тема "Лего роботи" и "Млад програмист"

CodeGreen: Ρομποτικές Περιπέτειες για Μικρούς Ενεργούς Πολίτες
Thu, Sep 18, 2025 10:00 AM

Στο πλαίσιο Επιμόρφωσης Νηπιαγωγών και Δασκάλων A’ Τάξης με Ρομποτικά και Ψηφιακά Εργαλεία στις Φυσικές Επιστήμες, την Αειφορία και την Ενεργό Πολιτειότητα της Περιφέρειας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας και του Α.Π.Θ., σχεδιάζουμε μια σειρά εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων για την Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κώδικα (EUCodeWeek). Οι παραπάνω δραστηριότητες στοχεύουν στην καλλιέργεια της υπολογιστικής σκέψης και της δημιουργικής επίλυσης προβλημάτων μέσω της αξιοποίησης της εκπαιδευτικής ρομποτικής και συνδέονται θεματικά με τους Στόχους Αειφόρου Ανάπτυξης του ΟΗΕ και επιλεγμένες Παγκόσμιες Ημέρες , στη συγκεκριμένη περίπτωση με την Παγκόσμια Ημέρα Χωρίς αυτοκίνητο, που καθιερώθηκε ο εορτασμός της  την 22η Σεπτεμβρίου.

Οι μαθητές καλούνται να αναλάβουν ρόλους "ψηφιακών εξερευνητών", προγραμματίζοντας ρομποτικές συσκευές για να επιλύσουν αποστολές που προσομοιώνουν πραγματικά προβλήματα του κόσμου μας. Παράλληλα, έχουν σχεδιαστεί unplugged δραστηριότητες, αξιοποιώντας κωδικοποιημένες οδηγίες σε πλέγματα, επιτραπέζια παιχνίδια με κάρτες ή/και ζάρια, δημιουργώντας έτσι ένα διαδραστικό και παιχνιώδες μαθησιακό περιβάλλον.

Οι μαθητές έρχονται σε επαφή με βασικές αρχές του αλγοριθμικού τρόπου σκέψης με ή χωρίς τεχνολογικό εξοπλισμό, καλλιεργώντας παράλληλα τη συνεργασία, τη δημιουργικότητα και την υπευθυνότητα. Οι δραστηριότητες μπορούν να προσαρμοστούν ανάλογα με την ηλικία των μαθητών και το εκπαιδευτικό πλαίσιο (Νηπιαγωγείο και πρώτες τάξεις του Δημοτικού).

Στόχος: Να εμπνεύσουμε τα παιδιά να σκεφτούν πώς η τεχνολογία και η υπολογιστική σκέψη μπορούν να συμβάλλουν στη δημιουργία ενός πιο δίκαιου, πράσινου και βιώσιμου κόσμου, μέσα από παιγνιώδεις, συνεργατικές και καινοτόμες δραστηριότητες.

CodeGreen: Ρομποτικές Περιπέτειες για Μικρούς Ενεργούς Πολίτες
Mon, May 26, 2025 9:00 AM

Η δραστηριότητα απευθύνεται σε μαθητές και εκπαιδευτικούς. 

«Στο πλαίσιο Επιμόρφωσης Νηπιαγωγών και Δασκάλων A’ Τάξης με Ρομποτικά και Ψηφιακά Εργαλεία στις Φυσικές Επιστήμες, την Αειφορία και την Ενεργό Πολιτειότητα της Περιφέρειας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας και του Α.Π.Θ., σχεδιάζουμε μια σειρά εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων για την Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κώδικα (EU Code Week). Οι παραπάνω δραστηριότητες στοχεύουν στην καλλιέργεια της υπολογιστικής σκέψης και της δημιουργικής επίλυσης προβλημάτων μέσω της αξιοποίησης της εκπαιδευτικής ρομποτικής και συνδέονται θεματικά με τους Στόχους Αειφόρου Ανάπτυξης του ΟΗΕ και επιλεγμένες Παγκόσμιες Ημέρες (π.χ. Ημέρα Περιβάλλοντος, Ημέρα Νερού, Ημέρα Ανακύκλωσης). 

Οι μαθητές καλούνται να αναλάβουν ρόλους "ψηφιακών εξερευνητών", προγραμματίζοντας ρομποτικές συσκευές για να επιλύσουν αποστολές που προσομοιώνουν πραγματικά προβλήματα του κόσμου μας. Παράλληλα, έχουν σχεδιαστεί unplugged δραστηριότητες, αξιοποιώντας πλέγματα, επιτραπέζια παιχνίδια με κάρτες ή/και ζάρια, δημιουργώντας έτσι ένα διαδραστικό και παιγνιώδες μαθησιακό περιβάλλον. Οι μαθητές έρχονται σε επαφή με βασικές αρχές του αλγοριθμικού τρόπου σκέψης  χωρίς την ανάγκη τεχνολογικού εξοπλισμού, καλλιεργώντας παράλληλα τη συνεργασία, τη δημιουργικότητα και την υπευθυνότητα. Οι δραστηριότητες μπορούν να προσαρμοστούν ανάλογα με την ηλικία των μαθητών και το εκπαιδευτικό πλαίσιο (Νηπιαγωγείο, Δημοτικό, Γυμνάσιο).

 

Στόχος: Να εμπνεύσουμε τα παιδιά να σκεφτούν πώς η τεχνολογία και η υπολογιστική σκέψη μπορούν να συμβάλλουν στη δημιουργία ενός πιο δίκαιου, πράσινου και βιώσιμου κόσμου, μέσα από παιγνιώδεις, συνεργατικές και καινοτόμες δραστηριότητες.»

 

Στη συγκεκριμένη δραστηριότητα ο στόχος είναι να καταφέρουν οι δύτες να καθαρίσουν τον βυθό της θάλασσας ώστε να σώσουν την χελώνα και να μπορεί να κολυμπάει ελεύθερα και με ασφάλεια στον βυθό. 

Τα παιδιά είναι χωρισμένα σε δυο ομάδες. Η μια ομάδα έχει το  bee bot που είναι η χελώνα και η άλλη ομάδα έχει το bee bot που είναι ο δύτης.

 

Σε διάφορα σημεία του τάπητα-βυθού έχουν τοποθετηθεί εικόνες με σκουπίδια, μπουκάλια κλπ. Όποιο μονοπάτι κι αν διαλέξει το beebot- χελώνα κάποια στιγμή θα πέσει πάνω σε κάποιο σκουπίδι.  Έτσι, το beebot  - δύτης, θα πρέπει να κολυμπήσει προς το σημείο που κολυμπά κάθε φορά το beebot –χελώνα για να προλάβει να πάρει το σκουπίδι. 

 

Η Ομάδα - χελώνα, καλείται να προγραμματίσει το beebot της ώστε να κολυμπήσει μέχρι κάποιο σημείο (ένα τετράγωνο πριν από κάποιο σκουπίδι) και στη συνέχεια η ομάδα – δύτης  να προγραμματίσει  το δικό της  beebot  στο τετράγωνο με το σκουπίδι που πλησίασε η χελώνα ώστε να το μαζέψουν. Κάθε ομάδα έχει διαφορετική αφετηρία (θα μπορούσε πχ να είναι απέναντι ή διαγώνια απέναντι). Επίσης, η ομάδα- δύτης μπορεί κάθε φορά να επιστρέφει στην αφετηρία του (λιμενικό) ή να συνεχίζει από εκεί που έμεινε.