4D Augmented Reality for hearing impaired children

From Thursday, October 10, 2019 3:30 PM
to Thursday, October 10, 2019 5:30 PM

''Yanika" Foundation/ Фондация "Яника"

Open in-person activity

yanika09@abv.bg

Sofia, Bulgaria, 96 Aleksandar Stamboliyski blv.

По време на седмицата на програмирането и в рамките на инициативата “Запознайте се и програмирайте” фондация "Яника" ще организира събитието "4D добавена реалност за деца с увреден слух”. Събитието ще продължи 2 часа и ще бъдат обучени 20 момичета. По време на събито деца със слухови нарушения на възраст от 8 до 14г. ще научат, че STEM обучението може да бъде забавно и достъпно за всички- достатъчно е да имате карти и инсталирано приложение.. Чрез Animal 4D добавена реалност – животни, звуци, букви и думи оживяват.С това събитие целим да направим една малка крачка за преодоляване на стереотипите.

http://www.yanikabg.com

    Primary school
    Augmented reality

Nearby upcoming activities:

Космически предприемач
Sun, Oct 1, 2023 8:00 AM

Космически предприемач е събитие, което цели да разшири знанията за възможностите за развитие на бизнес чрез ИТ технологиите в Космоса. 

The Art of My Story
Sun, Oct 22, 2023 12:00 AM

Organizing coding activities

Кодираме роботче
Mon, Sep 9, 2024 12:00 AM

Активноста се состои во кодирање на патека на робот. На патеката се поставени карти со броеви. Учениците го програмираат роботот да оди од број до број така што збирот на проевите низ коишто поимал да биде даден број. Во зависност од возраста се поставуваат броевите.