to Sunday, October 20, 2019 5:30 PM
İzmir Milli Eğitim Müdürlüğü EBA İçerik Geliştirme Ekibi
Open online activity
İzmir Provincial Directorate of National Education, Izmir, Turkey
RoboKod İzmir Robotik ve Kodlama Eğitimleri, İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü EBA İçerik Geliştirme Ekibi tarafından, robotik ve kodlama eğitimlerinin sürdürülebilir olması, sadece bir okulun öğrencilerinin değil, ilimiz genelindeki tüm öğrencilerin bu eğitimlerden faydalanabilmesi amacıyla yürütülen bir çalışmadır. RoboKod İzmir Robotik ve Kodlama Eğitimlerinin ulaşılabilir olması amacıyla İzmir'de 20 ilçede RoboKod İzmir Robotik ve Kodlama Eğitim Merkezleri bulunmakta olup 10 yaşından büyük tüm öğrenciler için robotik ve kodlama eğitimleri düzenlenmektedir. Ayrıca okul öncesi, ilkokul ve özel eğitim öğrencilerimiz için bilgi işlemsel düşünme becerisi kazandırabilmek için kağıt-kalem çalışmalarından oluşan etkinlikler yapılacaktır. 20 ilçe merkezindeki öğrenim gören öğrencilerin kodlamayla tanışması amacıyla, ilçedeki okullardan RoboKod İzmir Robotik ve Kodlama Merkezi'ne gelecek öğrencilere yönelik olarak algoritma, algoritma oluşturma, blok tabanlı programlama araçları konusunda bilgi verilecektir.
-
Pre-primary education
Primary school
Secondary school
Higher Education
Post graduate students
Employed adults
Other (see description)
-
Basic programming concepts
Mobile app development
Software development
Robotics
Playful coding activities
Visual/Block programming
Game design
Internet of things and wearable computing
3D printing
Motivation and awareness raising
Longitude: 27.130767
Latitude: 38.415964
Geoposition: 38.4159638,27.1307668
Nearby upcoming activities:

MiniCoder’larla Almanca
Lise öğrencileri kodlama ve eğitsel oyunlar aracılığıyla anaokulu öğrencilerine Almanca'nın temel kelimelerini öğretmeyi amaçlamaktadır. Kodlama temelli etkinliklerde, lise öğrencileri eğlenceli ve renkli dijital aktiviteler tasarlayarak, küçük yaş gruplarının Almanca diline giriş yapmalarını kolaylaştırır.

Kodladık öğrendik, kodlattık öğrettik
Lise öğrencilerimizin Almanca öğrenirken modern kodlama tekniklerini öğrenmeleri ve bunu da dil edinim sürecine yedirmeleri hedeflenmektedir.Bunun için kodlayarak ve eğlenerek dil öğrenme araçları ve içerikleri geliştirme çalışmaları yapılacaktır.Akabinde de geliştirdikleri bilgisayarlı ve bilgisayarsız kodlama çıktıları 6-8 yaş arasındaki öğrenci gruplarında dil öğretim aracı olarak kullanılacaktır.
Bu plan,
-Hem küçük yaştaki çocukların hem de lise öğrencilerinin kodlama ve dil öğrenim süreçlerine katkıda bulunur.
-Öğrenci gruplarının sosyal ve bilişsel becerileri geliştirmelerine olanak sağlar.
-Faydalılık yönünden sosyal çalışma, süreçler bakımından bilimsel uygulamalar kategorisinde yürütülür.

2/A Sınıfı Kodlama Yapıyor
7-8 yaşındaki öğrencilerim bilgisayarsız kodlama yapmayı ve kod yazmayı öğreniyor.